Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Decaying in Scorn

Nebiros

Obrazek
W sumie to nie wiedziałem do końca czy zakładać ten wątek teraz, później i czy w ogóle, ale z racji tego, że zaraz ukaże się pierwsze demko to stwierdziłem, że zacznę już zawczasu spamować szarpidrutami. @yogi , sorry za brak linków do MA i oficjalnej dysko – wkrótce wszystko będzie!

Projekt ruszył jakiś czas temu w zeszłym roku, tylko realizacja demka trochę się przeciągnęła. Szarpanie strun w mocno OS deathowym klimacie i o kwadratowej konstrukcji dla kwadratowych ludzi, którzy takie granie lubią.

Dostępny do odsłuchu jest jeden z kawałków z nadchodzącego demo, które będzie nosić tytuł „Celestial Impalement”:

Autorem loga jest nasz kolega Arson.

Na 12 minutowym demie temat raczej się nie skończy, bo już się sporo nowych pomysłów nagromadziło, więc pewnie powstanie jakiś większy materiał.

Skład:
Nebiros - All instruments, Lyrics Incertus, Mystic Rites, Thorns of Grief

Dyskografia:
2023 - Celestial Impalement [demo]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/De ... 3540519241
BC: https://decayinginscorn.bandcamp.com/music
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

@Nebiros zamierzasz jeszcze coś zmieniać w tym numerze, czy raczej finalna wersja?
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Bardzo fajny numer, tylko wokal za głośno. No i te growle pasowałyby niższe.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

Derelict Machine pisze: 3 lata temu @Nebiros zamierzasz jeszcze coś zmieniać w tym numerze, czy raczej finalna wersja?
Poza kosmetycznymi zmianami to jest finalna wersja.
dj zakrystian pisze: Bardzo fajny numer, tylko wokal za głośno. No i te growle pasowałyby niższe.
Dzięki! Mi właśnie osobiście pasowały bardziej "nisko-średnie" do tego numeru. Takie trochę bardziej krzykliwe.
Belzebóbr pisze: a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Awatar użytkownika
Nebiros
Tormentor

Nebiros

No i demko wg zapowiedzi ukazało się w zeszłym miesiącu. Wersja na fizycznym nośniku niedługo.

Dla zainteresowanych:

Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Wuja, idź tą drogą. W Polsce, pomijając The Dead Goats konkurencji brak w takich okołoszwedzkich klimatach deffowych. Daję 4/5 na zachętę, bo myślę, że stać Cię na jeszcze więcej w tym stylu. LG uśmiecha się na pewno z zaświatów (swoją drogą to wczoraj miałby kolejne urodziny).

Pozdro!
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Arson
Master Of Reality

Arson

Zgadzam się z kolegą @CzłowiekMłot. W Polszy takie granie nie jest zbytnio popularne ze względu na umiłowanie amerykańskiej sceny i ciągoty do grania technicznego łubudubu, a zdecydowanie mniej jest prostego pierdolnięcia z półobrotu w piwnicy, dlatego tym bardziej ten materiał wpada w ucho i siada na słuchafony. Ostatnio zresztą osłuchuje sobie dość regularnie to demko i co rusz wyłapuje całkiem przyjemne i znajome akcenty z żyznej szwedzkiej ziemi - to trochę jak zboczenie, ale różne przypadki chodzą po ludziach. I tak chociażby na całym demosku poczuć można smród „When Death Draws Near” od Lobotomy, troszkę Edge of Sanity z okresu „Unorthodox”, a także Goddefied z „Abysmal Grief”, za to „Spawned in Chaos”, który chyba najbardziej mi leży, to już wypadkowa Interment i Grave, zwłaszcza że jeden z riffów i późniejsza motoryka jebią „Deformed”, „Haunted” czy „Tremendous Pain”, zaś zwolnienie i melodyjka wybrzmiewają niczym „Across the Horizon” od Utumno. Jak dla mnie bardzo konkretne demko, z muzyką graną tak jak lubię. Czekam na więcej, Nebsio!
"From dream to dream we have always been,
Like an ever flowing stream."