Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Vacuous

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Mam słabość do takich logosów zespołów. Przeważnie jak widzę takie logo to nawet zanim posłucham to już spuszczam się w spodnie bo przecież jaki kiedyś w latach 90-tych ktoś powiedział, że logo to moc. Tak kurwa też uważam. Logo zespołu to moc i uwielbiam pomysłowość w tej kategorii i wiem dobrze, że im logo staje się prostsze i czytelniejsze tym muza robi się chuja warta a przypomnę tylko, że najwięksi w tej branży wiedzą o czym piszę bo wystarczy prześledzić losy kilku zespołów z "bólem w uszach". No ale jest 2022 rok i wjeżdża brytyjczyk z debiutem Dreams of Dysphoria i wracają wspomnienia. Death Metal, dla którego żyję i umrę. Muzyka jakiej nigdy za wiele. Swoisty mix stylu z wysp i ameryki. Co można dodać więcej skoro płyta to konkretny szlag i tak ma być.

Skład:
Michael Brodsky - Guitars (2020-present) Thundering Hooves
Jo Chen - Vocals (2020-present)
Max Southall - Drums (2021-present) Bastard Mycosis, Vaticinal Rites, Hellripper (live), ex-Gorgon Vomit (live)
Ezra Harkin - Guitars (2021-present) Bastard Mycosis
Zak Mullard - Bass (2022-present)
▼ Byli muzycy
Damiano S. - Bass (2020-2022)
▼ Muzycy koncertowi
Cam Clarke - Vocals (2023) Gorgon Vomit, ex-Sufferer, ex-Elden Scorn
Dyskografia:
2020 - Demo I [demo]
2020 - Katabasis [EP]
2021 - Live in Leeds 03.09.21 [live]
2022 - Dreams of Dysphoria
2023 - In the Antechamber of the Unknown '23 [single]
2023 - Vacuous / Mortuary Spawn [split]
2025 - In His Blood

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Vacuous/3540467208
BC: https://vacuousdeath.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE

Tagi:
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

- oldschool z minimalną dawką doomu, sludge'u i blacku
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Dziękuję będzie sprawdzane.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Drugi album Brytyjczyków zatytułowany "In His Blood" ukaże się 28 lutego w barwach Relapse Records.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Piekielnie dobrze, będzie kupowany.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Szybko awansowali w hierarchii i deal z Relapse to nie przypadek. Na to info o zmianie wytwórni byłem trochę zaniepokojony, że jak to Relapse zacznie się udziwnianie i takie tam. Okładka też nie dawała nadziei bo gdyby była na zielono to pewnie wielu by pomyślało, że to coś nowego od Type Of Negative.

Wkurwiają mnie takie manewry ale pewnie chłopaki w tej kwestii nie mieli nic do powiedzenia więc jest jak jest. Brak logo na okładce też uwiera bo fajne mają ale wiadomo, że amerykaństwo to naród debili i tumanów więc muszą mieć prosto pokazane.

Na szczęście sama muzyka jest nadal wyborna mimo, że z debiutem już nie ma za wiele wspólnego. Obecne oblicze zespołu to ciągle death metal ale ten współczesny elegancko nagrany, intensywny, bezkompromisowy. Odetchnąłem z ulgą, że nie pojawiły się na płycie jakieś matematyczne metale, dysonanse i inne pierdolety nikomu do szczęścia i bycia modnym niepotrzebne. Te 32 min pięknie się prezentują i wstydu nie ma. Może się nawet pokuszę o płytę.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Trzeba przyznać, że Angole wypadły w Aleksandrowie na prawdę konkretnie. Wdepnąłem na nich do krypty pamiętając forumowy wątek i nie zawiodłem się.
Kiedyś coś sprawdzałem ale jedyne co zostało w głowie to było to ,że nowszy - pomarańczowy album, nie wszedł mi tak jak któryś z tych starszych.

Zachęcili na pewno na żywca by niedługo sobie pokopać trochę w ich dyskografii bo dobrze to zabrzmiało. Ciężko i do tego z pomysłem - choćby te sample z jakimiś maltretowanymi kobitami czy kilka niespodziewanych i budujących napięcie akordów ,,bez prądu" gdy wszystko nagle stawało w miejscu..
No było tu czuć w powietrzu na prawdę śmierć.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR ~ VALOUR ~ PRIDE