Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Doomcreeper

Vexatus

Obrazek
Zespół polecił mi @Pioniere, więc musiałem sprawdzić, żeby mi potem pół roku nie wypominał, że tego nie zrobiłem. :) Panowie z nowojorskiego Doomcreeper właśnie dorobili się pierwszego i bardzo udanego pełniaka zatytułowanego "Cryptic Death", ale chyba nie do końca przemyśleli wybór pierwszego kawałka, bo od otwierającego płytę riffu aż do momentu wejścia wokalu byłem przekonany, że to będzie jakiś zmetalizowany NYHC. ;) Bardziej klasycznie deathmetalowo robi się dopiero po dobrych dwóch minutach. Jako całość płyta to dość prosty i schamatyczny, ale jednocześnie bardzo dobry Death Metal, choć momentami dają o sobie znać wpływy HC i otoczenia. Sporo fajnych riffów, zajebiste wokale, charakterystyczne solóweczki w użyciem wajchy, basik ładnie pierdzi... Słuchać i nie marudzić!

Obrazek
Skład:
Joe Velasquez - Guitars, Vocals (2021-2022)

Dyskografia:
2020 - Call the Haunted [demo]
2022 - Deprivation [single]
2023 - Cryptic Death

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Do ... 3540494979
BC: https://doomcreeper.bandcamp.com/music
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Minimalny wpływ hardcore jest, ale to marginalna sprawa, Najbardziej tu jednak czuć klasyczne granie spod znaku: Cannibal Corpse, Monstrosity, Morbid Angel i Deicide.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Początek pierwszego kawałka to jest zmetalizowany HC pełną gębą... :D
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Mocno Cannibalowe i potężne granie. Niby proste i sztampowe, ale zajebistych riffów co nie miara, przeplatana szybka jazda wieloma średnimi i wolnymi, walcowatymi momentami, które mają potężny ciężar.

Najlepszy kawałek:

yog pisze: 5 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Mnie ta płytka bardzo się podoba. Jedyne co bym trochę poprawił to wokale, bo są zajebiste, ale nieco za bardzo wyeksponowane i za głośne w stosunku do reszty.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Odpalam, dziękuję za temat. Bardzo dobre.... wokal pod Barnesa.