Kapela z Krakowa, nie będę się silił na żadne epickie opisy. Wpadło mi to całkowicie przypadkiem do przesłuchania. Cholernie sporo czasu mi zajęło dobre docenienie. A jest naprawdę za co.
Napisanie że grają techniczny metal, to jak nic nie napisać. Cholernie gęste partie, wsparte perfekcyjnym warsztatem, ciekawa tematyka tekstów, niebanalność wynikająca z własnej drogi, nie zaś na siłę uciekania od schematów.
Jestem świeżo po ich występie na Metal Mine w Wałbrzychu - perfekcja. Oczywiście lepiej się tego słucha z płyty, ale widząc ich pasję, rewelacyjne odegranie - od razu jest totalne potwierdzenie oczekiwań.
Włączcie sobie najnowszy album... Ostatni utwór potrafi tyle nostalgii wzbudzić, jak najlepsza kapela z tzw. klimatów. Magia, magia.
Skład:
Maciej Nieścioruk - Guitar (2008-present) ex-Mortify
Maciej Proficz - Vocals (2008-present) Cursebinder, ex-Sphere (live), ex-Thy Disease (live), ex-Moanaa, ex-Collider
▼ Byli muzycy
Svaruman - Bass ex-Themgoroth, ex-Praesepe, ex-Gilotyna
Maciej Rojek - Guitars (?-2009)
Radek Kowal - Everything (2005-2008), Drums (2008-2023)
Kacper Działdowski - Bass (2009-2021)
Piotr Łapcik - Guitars (2009) ex-Arthemore
Maciej Rojek - Guitars (?-2009)
Radek Kowal - Everything (2005-2008), Drums (2008-2023)
Kacper Działdowski - Bass (2009-2021)
Piotr Łapcik - Guitars (2009) ex-Arthemore
▼ Muzycy koncertowi
ŁS - Bass (2022-present) Cursebinder
Lucass Edquist - Drums (2022-present) Alienacja, Bolverk, Cease of Breeding, Gnida, Vile (live), Esqarial, ex-Rebelium, Crionic (Pol), Silent Eternity, ex-Banisher, ex-Mork, ex-Pedophile Priests, ex-Sammath Naur, ex-Seth.ECT, ex-Thy Disease, ex-Unborn Suffer, ex-Catharsis (live), ex-Ominous Grief, ex-Crionics (live), ex-Rebelium Sadisticum
Lucass Edquist - Drums (2022-present) Alienacja, Bolverk, Cease of Breeding, Gnida, Vile (live), Esqarial, ex-Rebelium, Crionic (Pol), Silent Eternity, ex-Banisher, ex-Mork, ex-Pedophile Priests, ex-Sammath Naur, ex-Seth.ECT, ex-Thy Disease, ex-Unborn Suffer, ex-Catharsis (live), ex-Ominous Grief, ex-Crionics (live), ex-Rebelium Sadisticum
2005 - Demo I [demo]
2006 - Rotten Hearts [demo]
2009 - More to Come [demo]
2013 - It Rains, It Pours
2016 - We Had It Coming
2021 - The Grand Scheme of Things
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Do ... deal/59096
BC: https://dormantordeal.bandcamp.com/music