Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Beyondition

Hajasz

Obrazek

Obrazek

No przy tym to miałem dziwne skojarzenia. Kiedy meksykańskie sicarios podesłaly info i link do BC myślałem, że to jakiś black metal. Dla zmyły jeszcze na MA jest inne logo niż na okładce debiutanckiego albumu (tu to już klasyczny niemiecki gotyk i mocno mayhemowy art). Pisze, że nie black metal ale obskurny os death metal. Zatem sprawdzam no i jest oesowo, ponuro, obskurnie. Klimatu dodają jeszcze te pogłosy na woxie i wszelakie ozdobniki typu aaaarggh, uuuugh, eeeeeegggh. Początkowo poleciało bez zachwytów ale później po kolejnym obrocie i dobrym piwku klimat zaczął przenikać. Kiedy spojrzałem na MA z czym to porównują to spadłem z fotela a moje undergroundy poleciały przez okno. Takich zestawień nawet po litrze bym nie wymyślił. No to Abhorrence to jeszcze tak ale najbardziej to taki bardziej zbrutalizowany Master, Possessed a nawet wczesny Death. Sumując mocno średni album ale zapadający w głowę więc się pokręci więcej razy bo ja lubię rzeczy, które już słyszałem dużo razy.

Skład:
Matin Vasari - Bass, Vocals Vasari, ex-Slon, Angry Teng
Patrick Schroeder - Drums Owl, Klabautamann (live), ex-Slon, ex-Tortur, ex-Kosmos Wald, Monty Battles, Pines, ex-Centaurus-A, ex-Valborg, ex-Aardvarks (live), ex-Island, ex-Syre
Armin Rave - Guitars Pavor, Killerz
▼ Byli muzycy
Powerslave - Drums (?-2019) ex-Vampyric Tyrant
Oil Ogre - Guitars (?-2019) Pig
Void Disruptor - Guitars (?-2019) Rotten Casket, Sodom, ex-Neck Cemetery
Dyskografia:
2017 - Demo [demo]
2023 - Abysmal Night

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Be ... 3540427145
BC: https://beyondition.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
raymoont

raymoont

Faktycznie okładka 'Abysmal Night' kojarzy się jak cholera z 'De Mysteriis Dom Sathanas'. Ależ to jest jednocześnie brudne i soczyste. Zajebista rzecz! Mimo, że pozornie nic specjalnie skomplikowanego nie dzieje się w tej muzyce, działa to jakoś wciągająco. Klimat wyjątkowy. Demówki też rewelacyjne: