Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Charred Remains (USA)

Vexatus

Obrazek
Takie cudo @Pioniere wczoraj na szałta wrzucił. Amerykański Charred Remains (nie mylić z tym niemieckim) to zespół deathmetalowy pochodzący z Północnej Karoliny. Chłopaki za bardzo się nie przemęczają, bo mają na koncie jak do tej pory tylko singielek i debiutancką EPkę "The Dead Next Door". Charred Remains to taki OSDM nawiązujący do końcówki lat 80-tych XX wieku i dokonań takich znakomitych zespołów jak Necrophagia, Impetigo czy Autopsy. Kawałki proste i konstrukcja cepa + świetny klimat = słucha się tego doskonale. Jedyne do czego można się przyczepić to trochę płaski miks, choć to zapewne celowe działanie mające uwypuklić zamierzoną surowość całego materiału. Słuchać i nie marudzić!

Skład:
Tyler Moulton - Drums, Vocals (2019-present) ex-Salt Mine
Jimmy Karas - Guitars, Bass (2019-present) ex-Salt Mine

Dyskografia:
2023 - The Dead Next Door [single]
2023 - The Dead Next Door [demo]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ch ... 3540524732
BC: https://charredremainsosdm.bandcamp.com/music
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jako, że estetyka bliska sercu, to sprawdziłem, ale mimo zamiłowania do takiego death metalu to jednak ciężko było przesłuchać do końca, a materiał krótki. Grać prosty, obrzydliwy death metal też trzeba umieć, to może być prostackie i upośledzone, ale musi być w tym jakiś pomysł, a tu pomysłów za bardzo nie ma. Coś się dzieje czasem w ostatnim numerze, ale też nie za szczególnie... Może kiedyś jeszcze przy kolejnych wydawnictwach dam im szansę.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Vexatus pisze: rok temu
ja rozumiem inspiracja ale żeby aż tak?

polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Bardzo jestem wdzięczny koledze @deathwhore za opinię. Jeszcze bym sprawdził, gdyby nie ona!

@darnoksss oj tam, oj tam.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

deathwhore pisze: rok temu Może kiedyś jeszcze przy kolejnych wydawnictwach dam im szansę.
Coś mi mówi, że się chłopaki rozkręcą...

@darnoksss, ten kawałek też od razu skojarzyłem i się po chwili zdziwiłem, bo myślałem, że będzie cover. :)

Ten zespół po prostu nawiązuje do stylistyki drugiej połowy lat 80-tych i nie każdemu musi się podobać. Mi się podoba. :)