Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Disguised Malignance

Blind

Obrazek

Obrazek

Chcecie się poczuć staro? Wyobraźcie sobie, że roczniki 2004 i 2005 weszły już w dorosłość i nagrywają płyty. Disguised Malignance to złożony z fińskich młodzieńców death metalowy zespół, który w ubiegłym roku zadebiutował albumem Entering the Gateways. Przyznać muszę, że jestem pod niemałym wrażeniem, ponieważ zawarta w 33 minutach muzyka przypomina mi Vadera z okresu De Profundis / Black to the Blind oraz wczesne Necrophobic. Utwory często napędzane są tremolowaniem, a do tego dochodzą niegłupie solówki, które zwróciły moją uwagę, a to się rzadko zdarza, bo od solówek zazwyczaj wolę srogie riffowanie. Tutaj jednak, jak na koniec utworu Confined chociażby, pojawiają się naprawdę napisane z głową i pomysłem sola, które odzwierciedlają to, co dzieje się na okładce płyty. W połowie utworu Disengagement Into Eternity za to okazuje się, że potrafią zwolnić i uderzyć wolniej i melodyjniej tworząc niezły klimat. Niegłupia to płyta. Potencjał jest duży, więc wierzę, że w przyszłości uderzą z jeszcze mocniejszym materiałem.

Skład:
Juuso Hämäläinen - Drums Azatoth, Baron, Astral Frost (live), Eradication of the Unworthy Infants (live)
Daniel Gamache - Guitars Azatoth, ex-Hexing
Aatos Palmu - Bass (2021-present) Purgatory Hallucinations, Astral Frost (live), ex-Connected, Cosmic Web, ex-Cryptic Hatred (live)
Felix Pennanen - Guitars, Drums, Vocals (2021-present) Astral Frost, ex-Connected, ex-In Tenebris, Cosmic Web, ex-Malformed (live)
▼ Byli muzycy
Tuure Suomalainen - Guitars (?-2024) Apocrypth, Arctora, Asphodelus, Earthblood, ex-Trial by Fire, Phobia Ride, Sikovuori, ex-Hexing
▼ Muzycy koncertowi
Eemil Lajoma - Guitars (rhythm) (2022, 2024-present) Cryptic Hatred, Gorefixion, ex-HappoSurma

Juuso Hämäläinen - Drums Azatoth, Baron, Astral Frost (live), Eradication of the Unworthy Infants (live)
Daniel Gamache - Guitars (lead) Azatoth, ex-Hexing
Tuure Suomalainen - Guitars (2022) Apocrypth, Arctora, Asphodelus, Earthblood, ex-Trial by Fire, Phobia Ride, Sikovuori, ex-Hexing
Dyskografia:
2021 - Diabolical Extermination [demo]
2023 - Unearthly Death [demo]
2023 - Entering the Gateways

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Di ... 3540496101
BC: https://disguisedmalignance.bandcamp.com/music
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Kierwa można powiedzieć wszystko tylko nikt nie przypuszczał, że te siurki tak dopierdolą na koncercie. To co się wydarzyło we Wrocławiu powinno zostać odnotowane w kronikach metalowych koncertów. Po ich występie na stoisku z merchem się zakotłowało i bardzo dobrze. Młodziaki weszli na scenę jak pod kosz LeBron i napierdalali tak, że ludki nawet piwa nie pili tylko z otwartą japą oglądali.

O koncercie już wspominałem w odpowiednim temacie a teraz przyszła pora sprawdzić album w boju. No a tu jest mocarnie i teraz nawet z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że na żywo trochę tej brutalności z albumu uszło. Leci sobie ten ich debiut kierwa bardzo przepięknie. No i te solówki to jakby sam Schuldiner odgrywał. Kiedy je słyszę momentalnie mam przed oczami wokalistę, który pięknie masował gryf przy samym końcu.

A cały album to pierdolony cios. 34 minety 100% det metalu, że ciężko Wacława upilnować. Album kosa.
GRINDCORE FOR LIFE