Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Ritual Fog

Hajasz

Obrazek Obrazek Jak ktoś tęskni za klasycznym deciorem spod znaku Death, Morgoth, Obituary czy Pestilence to właśnie wjeżdża debiut Ritual Fog ze stanu Jack'a Daniels'a.
Płyta trwa 30 min i zawiera czystą klasykę. Riffowanko na pełnej, pochody na bateriach i mocny wykrzyczany wokal. Dawno nie było mi dane posłuchać takich klasycznych dźwięków a teraz ponownie czujne ucho sympatycznego wąsacza z dalekich Indii wyłapało ciekawy zespół.
Klasyka na pełnej.

Visions of Blasphemy / Piss.Vile.Gunk. Split 2022
Visions of Blasphemy EP 2022
But Merely Flesh Full-length 2024

GRINDCORE FOR LIFE
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Dobre, przemyślane kompozycje. Nie gorsze wykonanie. Świetny wokal dodatkowo podciąga ocenę całości, chłop wkurwiony jak trzeba i nie ofpierdala maniany na pół gwidonka.

Ostatni Necrot to bliźniacza stylistyka, wg mnie zrobiona nieco lepiej, ale hej, te chłopaki z tematu to debiutanci i chhba raczej młodzież.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Nazwa chujowa, cały czas mam w głowie "Funeral Fog" z wiadomego powodu.
No ale nie nazwa ma znaczenie, a muzyka, a ta jest dobra. 30 minut death metalu bez gruzowania, za to z puszczaniem oczka w stronę przełomu lat 80/90, czyli jest dobrze. Riffy raz jadą pod tremolo, raz bardziej bujają, a koniec końców wychodzi pół godziny dobrego death metalu. Dobrego, bo niczym innym ten album nie jest jak dobrze odegranym death metalem, o którym pewnie zapomnę, ale którego na ten moment słucha mi się przyjemnie. Wokale też nie są ani jednym wielkim dołem z wapnem, ani wariacją na temat Van Drunena czy Mameliego, także spoko odmiana.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!