Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

Larvae

brzask

Obrazek

Obrazek

Włoska Larwa od kilku lat wydaje krótkie ciosy, które już kilka razy wpadły mi w oko i ucho... a że ukazuje się akurat w Me Saco Un Ojo Rec. nowa EPka to jest okazja by zatrzymać się przy tej ekipie trochę dłużej - tym bardziej że od teraz po jakiś przetasowaniach w składzie działają już jako trio.

Muzycznie? Jak najbardziej obskurnie i plugawo, sporo sampelków (pewnie głównie z piątoligowych horrorów, no i gra - pasuje do tej muzy!). Ten ich death/doom śmierdzi na kilosa a i słychać w nim wg mnie i jakieś grindowe korzenie i ciągotki. Wokalistka... ło panie co ona tu odstawia, cóż za głosik hehe.

Skład:
Lucilia Sericata - Guitars, Vocals, Synths (2019-present) ex-Lurking Terror
Maso Alastor Desekrator - Bass (2024-present) Black Ejaculation, Black Oath, Funest, Macabro Genocidio, The Rite, VomitVulva, Continuum of Xul (live), Sepolcro (live), Tenebro (live), ex-Voids of Vomit, ex-Blasphemer, ex-Morbus Grave, ex-Old Legend, ex-Sirrush, ex-Terrorage, ex-Throne of Molok, ex-Into Darkness (live), ex-Beasts of Torah, ex-Undead Creep, ex-Sepulcral (live), ex-Wolvesguard
Tom Coroner - Drums (2024-present) ex-Garbage Disposal, ex-Appalling Spawn, ex-Cult of Fire, ex-Death Karma, ex-Krleš, ex-Solfernus, ex-Despise, ex-Imperial Foeticide, ex-Maniac Butcher, ex-Breaking Beads (live), ex-Lykathea Aflame, ex-Nazgul
▼ Byli muzycy
Disgusting Dennis - Drums, Bass (?-2022)
Alex "NecroSuciu" - Drums (2023-2024) ex-Backlash, ex-Era Decay
▼ Muzycy koncertowi
Alex Suciu - Drums (2022-2023) ex-Backlash, ex-Era Decay
Dyskografia:
2020 - 4-Track Promo Tape 2020 [demo]
2020 - Sickening Cadaveric Perversion [EP]
2021 - Vile Maggot Feast [kompilacja]
2022 - Acid Horror Cult [EP]
2025 - Arousal of the Crawling Creature [EP]

Obrazek
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Larvae/3540464451
BC: https://larvae-gore.bandcamp.com/music
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Jakaś nowa moda a narzędzia rolnicze wśród metalofcuf? :D Będzie sprawdzane.
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Widziane było w Pradze przed Beheritem w sierpniu zeszłego roku i wywarte zostało bardzo dobre wrażenie, które utwierdziło się po wysłuchaniu EPek. Bardzo dobry występ został zaserwowany, a wokalistka jak najbardziej przykuwała uwagę prezencją plus dodatkami typu rytualna kąpiel we krwi :)
Panzer Division Nightwish
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Dobre granie no i makaroniara w składzie fajna .
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Sprawdziłem sobie ostatnią EP-kę. Bardzo obleśne granie - trzon to klasyczny death/doomik ale słyszę brzmieniowe i wokalne naleciałości z goregrindu. Gdyby ktoś zagrał kiedyś goregind w doomowych tempach to pewnie otrzymałby Larvae. Wokalistka wymiata, brzmi jak obłąkana glizda. Potępieńcze wokale zawsze na propsie!
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Bardzo dobre! Impetigo grające doom death.