Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Anima Damnata

Wędrowycz

Obrazek

Cóż, kapeli nie ma sensu przedstawiać, bo to znane na rodzimej scenie ancymony :D

SHIT.SEX.SATAN!!!

I dużo bardzo dobrego, dość technicznego, brutalnego death metalu w satanistyczno-sado-maso klimatach.

Obrazek

Skład:
Master of Depraved Dreaming and Emperor of the Black Abyss the Great Lord H - Drums (1996-present) Devilpriest, Mord, Temple Desecration (live), ex-Blitzkrieg, ex-Hell-Born, ex-Witchmaster, ex-Shemhamforash
Archangel of Evil Spells, Morbid Priest of Arcane Perfection vel Necrosodom - Guitars, Vocals (2000-present) Deus Mortem, Infidel (live), Plaga (live), ex-Thunderbolt, ex-Vermin Plague, ex-Blitzkrieg, ex-Azarath, ex-Mord, ex-Throneum, ex-Witchmaster, ex-Infernal War (live), ex-Tortorum (live), ex-Shemhamforash, ex-Devotee
Apocalyptic Profanator of the Holy Laws, The Supreme Ruler of Abominations - Guitars (2013-present) Devilpriest, ex-Infatuation of Death, ex-Never, ex-Corpse Grinder, ex-Hellspawn
The Mighty Initiatior of Barbarous Rituals, Herald of Heathen Fire - Bass (2015-present) Genius Ultor, Stillborn, Azarath (live)
▼ Byli muzycy
Bestial Crusher of Holy Prophets - Guitars (1996-2004)
Glaca - Vocals (2000-2001) ex-Necrophil
Nocturnal Harvester of Christian Lambs and a Great Messenger of Subliminal - Bass (2001-2004) ex-Disarm, ex-Fortision, ex-Devotee
Necrosadistic Pavulon Injector and Ritual Devourer of Unborn Angelic Flesh - Bass (2005-?)
Dyskografia:
2001 - Reh 2001 [demo]
2001 - Suicidal Allegiance upon the Sacrificial Altar of Sublime Evil and Eternal Sin [demo]
2002 - Gods of Abhorrence [split]
2003 - Agonizing Journey Through the Burning Universe and Transcendental Ritual of Transfiguration
2005 - Tormenting Pale Flesh of the Syphilic Holy Whore [EP]
2007 - Atrocious Disfigurement of the Redeemer's Corpse at the Graveyard of Humanity
2017 - Nefarious Seed Grows to Bring Forth Supremacy of the Beast

[tylko wybrane utwory z Agonizing Journey Through the Burning Universe and Transcendental Ritual of Transfiguration]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/An ... nata/10558
BC: https://animadamnata.bandcamp.com/music
BC: https://godzovwarproductions.bandcamp.com/music
BC: https://paganrecords.bandcamp.com/music
Odium Humani Generis

Tagi:
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Kiedyś coś tam próbowałem obadać, ale z tego co pamiętam nie wlazło najlepiej, może jeszcze kiedyś się za nich wezmę. A tak swoją drogą tak patrze na tą nazwę i sobie myślę gdzie jest Damnata w moich czeluściach dyskowych, patrzę a nima :lol:
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ja cholernie lubię debiut, cholernie skomasowany atak na uszy. W sumie jest to taki udany miks brutalnego death metalu, ze szczyptą black metalu i deathgrindu. Szybko, chamsko i brutalnie. Wszystkie pozostałe materiały też bardzo lubię, ale już żaden mi tak dobrze nie zrobił jak debiut, stąd tylko ten materiał mam na półce póki co. Teraz z niecierpliwością oczekuję na nowy materiał, który mam nadzieję jeszcze w tym roku się ukaże.
Odium Humani Generis
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Mię tam najbardziej chyba split z Throneum, zresztą to w ogóle jedna z bardziej udanych płyt w historii polskiego metalu.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY

Durnota fajnie miesza grind z metalem śmierdzi. Wpadaja mi w ucho te dzwieki, choć konserwatywna natura wzdraga się przed "ciasną pizdą Maryi". Swoją drogą, jeśli Bóg iatnieje, to muszą śmieszyć Go te buntownicze szarpisruty. Ale to już tak na marginesie, a wracając do naszych baranów, zapowiadają już od jakiegoś czasu ten nowy krążek i nic. Obrośli kultem, poprzeczka jest wysoko, łatwo będzie się spierdolić i nie nagrać tak chorego materiału jak jedyneczka. Cóż, czkamy.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

deathwhore pisze:Mię tam najbardziej chyba split z Throneum, zresztą to w ogóle jedna z bardziej udanych płyt w historii polskiego metalu.
O tak, splicior bardzo udany, nieco niżej oceniam niż wspomniany debiut.
Odium Humani Generis
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Trochę brakuje szybkości, jadu i zezwierzęcenia, ale może to kwestia słuchawek. Ogólnie jest nieźle.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

dobry utwór, mocny album będzie, pewnie do zobaczenia na koncertach
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ja się powstrzymam przed sprawdzaniem pojedynczego wałka i ostrzę kły na całość.
Odium Humani Generis
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Na kanale DRUMMERS FROM HELL są znakomite trzy materiały LIVE ... Necrolucas to przechuj na bębnach! :twisted:

BLACKTHRASH

BLACKTHRASH

Pojawiła się tracklista i lyriki na metal archives premiera nowego albumu wypada na 29 październik ja już zacieram ręce :D
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

O kurwa!!!!!!!! Genialnie! :twisted: No to mam już co zakupić na jesień. Święta Tereso to już tyle lat od drugiego, pełnego albumu!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Parę nowości o nadchodzącej płytce.

Nefarious Seed Grows to Bring Forth Supremacy of the Beast
Tracklista:

1. The Promethean Blood
2. Praise the Fall of God
3. Uprising Lucifer
4. Through Abomination 'Till Ecstasy
5. I Hail His Name
6. Your Life Is Cursed
7. Numinous Ascension Into a Black Hole
8. His Light Shines Upon Me
9. Blend Into Satan
10. Void of the Abyss
Obrazek

ANIMA DAMNATA's Nefarious Seed Grows to Bring Forth Supremacy of the Beast is going to be out on 1st November 2017 via Godz Ov War Productions & Malignant Voices, and it is going to be available on various formats, such as CD, 12"LP, and Digital Download. The album is going to have its exlusive premiere during the Polish leg of the Abhorrent Desecration Tour 2017 crusade on which Anima Damnata will be supporting Black Witchery, Possession and Nyogthaeblisz.

The band comment: "The "Nefarious Seed..." was meant to be more intense and overwhelming than our previous releases. It is like a demon sitting on your chest, taking your breath away. Although it is more mature and less chaotic, it strikes with greater precision at the foundations of extreme metal music. This album is rather self-inspired; however, some influences of bands like Deicide, Sarcofago and Morbid Angel may be audible. The lyrical concept is mostly set upon Promethean values, the inner strength driven by the darkest visions, and the impending end of all religions. The production of the album follows the pattern set on Scott Burns' early works, but it has been enriched with foul miasma. The "Nefarious Seed..." completes our rapturous pentalogy dedicated to the Horned Lord. There is a bad moon on the rise, and the future is dark."

This album was engineered and produced by M. (Mgła). The cover art and additional sickly ilustrations were created by Mar.A Artworks.

Promujących album utworów Uprising Lucifer oraz Through Abomination Till Ecstasy można posłuchać tutaj:

Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

Cóż za piękne wieści... Zaś te utwory po prostu kładą na glebę swoją bezkompromisowością. Niespotykana nawałnica riffów i ten wokal! Wreszcie jakaś dobra muza z tego kraju.
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
synu
Moderator globalny

synu

Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Same bdb recenzje/opinie czytam od tych co już słyszeli, więc liczę że wraz z nowym albumem "spadnie śmiertelny cios..." ;)

Animki to jedna z najlepszych kapel w rodzimym death metalu moim zdaniem i wątpię by to uległo zmianie, cieszę się że w końcu płyta ujrzy światło dzienne, bo już przez tyle lat traciłem coraz bardziej nadzieję. Czekam i zacieram ręce, a na żywo będę mógł sprawdzić to i owo na nadchodzącym koncercie w Łodzi.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
pro
Fallen Angel Of Doom

pro

Jak Bóg da, też się wybiorę w niedzielę ;) Widać, że Necro po odejściu z Azarath znalazł czas na płytę i koncerty. Recka Syna daje nadzieję, że warto było czekać 10 lat.
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Nowego albumu można posłuchać tutaj:

http://www.nocleansinging.com/2017/10/2 ... the-beast/
if you can find it on the internet, it's not underground.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

warto było czekać te parę latek , huragan no wokalnie bardzo mocno także , kandydat do top 5 tego roku
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Epoxx pisze: 7 lat temu Nowego albumu można posłuchać tutaj:

http://www.nocleansinging.com/2017/10/2 ... the-beast/
Matkobosko to jet piękne!
HUMAN
Tormentor

HUMAN

kiedy trasa, cos już wiadomo
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

w niedzielę w Łodzi grają :P
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Black Witchery, Possession, Nyogthaeblisz, Anima Damnata

wiem, wiem, jednak dłuższy Ich występ, bym spróbował przeżyć, bo już w Łodzi będzie grubo
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Czekam z niecierpliwością na łódzki koncert, bo w końcu będę miał szansę zobaczyć Animków na żywo, a od wielu lat na ten moment czekałem. Ogółem ten skład kapel jest tak miażdżący, że nie wiem jak moja żona to wytrzyma :D dla mnie natomiast będzie to czysta soniczna uczta. Zamiast mieszać różne gatunki metalu, mamy tu jeden wielki, srogi wpierdol. Nie ma zmiłuj. Zastanawiam się tylko nad jednym, na ile dźwiękowcy poradzą sobie w Magnetofonie z kapelami które w sumie charakteryzuje swoista "ściana dźwięku". O dziwo, w warszawskiej Hydrozagadce ostatnio Archgoat czy Bolzer brzmieli bardzo klarownie, nawet war metalowców z Eggs Of Gomorrh dość elegancko było słychać (ale w sumie stałem może ze 2-3 metry od sceny).
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Byle tylko był Jarek a nie żaden dźwiękowiec od którejś z kapeli to będzie doskonale, możesz mi wierzyć ;)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

No i leci nowy album (bo przez parę dni nie mogłem się zebrać żeby posłuchać, choć na koncercie w Łodzi już go zakupiłem). Na pierwszy odsłuch rzuca się w uszy bardziej współczesna i klarowna produkcja. Huragany blasów, ultraszybkich riffów, solówek i diabelskie wokale Necrosodoma to już typowa Anima Damnata. Odczuwam jednak pewną zmianę, którą już i na koncercie wyczuwałem. Już znacznie mniej w tym tego chaosu, jest za to więcej kontroli. Więc choć muzyka sama w sobie wydaje się cholernie brutalna, to już i tak nie tak brutalna jak kiedyś np. za czasów mojego ulubionego debiutu. Nie mniej jest to dalej jedna z najlepszych i najbardziej ekstremalnych kapel w naszym rodzimym kurwidołku i w tej kwestii nic się nie zmieniło. Okładka, zdjęcie kapeli i sigile we wkładce przypominają, że kapela dalej hołduje swojemu klasycznemu hasłu - SHIT, SEX, SATAN.
Odium Humani Generis
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Właśnie po promocyjnych numerach tego się bałem, ale płytę i tak kupiłem i czekam aż przyjdzie. Wtedy Wam napiszę co macie o niej myśleć.
Awatar użytkownika
STALOWY SYLWEK
Master Of Reality

STALOWY SYLWEK

Słuchałem bohaterów tematu jak i nowego AZARATH. Czy Polska ma jeszcze coś do zaoferowania w tym roku? Coś jeszcze wyjdzie? Na chwilę obecną nie widzę konkurencji dla ABHORRENT FUNERAL.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Ja cały czas jakoś nie mogę się do nich przekonać, mimo że muzę grają naprawdę dobrą, zwłaszcza zawartą na najnowszej płycie. Ten album jest niby idealnie skrojony pod mój gust, ale cały czas mi coś u nich nie pasuje. Chociaż muszę przyznać, że ostatnio takie granie nie do końca mnie uszczęśliwia i w tego typu gatunku zrobiłem się dość wybredny. Przejdę zatem do obiektywnej opinii, bo pod kątem samego grania i produkcji jest to dla mnie zdecydowanie pierwsza liga. Wszystkie instrumenty prezentują się świetnie, grzechem byłoby nie wspomnieć o zajebistyvh wokalach, ktore najbardziej mi się podobały. Podsumowując to pierwsza liga, ale nie zawsze oznacza to, że musi się nam to podobać.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

No, Necrosodom zajebał jedne z lepszych wokali w swojej karierze tutaj. Fajnie, że często znowu wrócił do niskich growli, których brakowało np. w Azarath.

W ogóle z pewną dozą niepokoju podchodziłem do tej płyty. Bo słyszałem jakiś promocyjny numer z sieci i nie nastrajał przesadnie optymistycznie. Bo niby wszystko ok, wykonawczo precyzja, brutalność, etc, ale jakoś brakowało dziczy. I tu mądrość tkwi - nie słuchaj człowieku numerów promocyjnych z internetu! Płyta właśnie się kręci, tam jest pełno zezwierzęconego szału, chaotycznego opętania i tego o co w death metalu chodzi (chyba że ktoś szuka w death metalu muzyki do piwka i tupania nóżką, ale ja nie szukam).

Na pewno nie jest to najlepszy krążek Anima Damnata, bo za dużo tu jednak black metalowych patentów jak na mój zwichrowany gust, momentami nieco zbyt przebojowo, chociaż punktem odniesienia w przypadku przebojowości jest dla mnie materiał ze splitu z Throneum, gdzie trudno było znaleźć punkt zaczepienia na początku. A może to kwestia osłuchania, bo jak to poznawałem to miałem z 16-17 lat. Od tamtej pory przez uszy kilka albumów zmieniających moje pojmowanie ekstremy się przewinęło.

W każdym razie nowy album Anima Damnata jest świetny i tego oczekuję po polskim death metalu.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

To fakt, album świetny i też czegoś takiego oczekuję od death metalu, choć u Animy Damnaty zawiera on wiele elementów innych ekstremalnych gatunków. W kwestii wokali Necrosodoma, to też odniosłem takie wrażenie, że na nowym albumie są one lepsze niż dotąd, a więc odnotowuję u niego progres, co jest rzadkim zjawiskiem u ekstremalnie metalowych krzykaczy. Brakuje właśnie tylko tej dziczy, dlatego, choć album ogólnie jest bardzo dobry i na odpowiednio wysokim poziomie, to i tak w moim skromnym mniemaniu dalej najlepszy wydaje się być debiut, który uważam za zdecydowanie jedną z najbardziej chorych i brutalnych płyt w rodzimym metalu.
Odium Humani Generis
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Panie kochany, Suicidal Allegiance upon the Sacrificial Altar of Sublime Evil and Eternal Sin jest jeszcze bardziej popierdolone ;)
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

deathwhore pisze: 7 lat temu Panie kochany, Suicidal Allegiance upon the Sacrificial Altar of Sublime Evil and Eternal Sin jest jeszcze bardziej popierdolone ;)
Czy bardziej to nie wydaje mi się, bo owszem, też bdb, ale i tak mnie debiut miażdży całkowicie. Swoją drogą jak tak sobie podsumuję krótko, to u mnie wszystkie materiały Animy Damnaty są bdb, a "Agonizing Journey Through the Burning Universe and Transcendental Ritual of Transfiguration" to płyta 10/10 :)
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Soulless
Master Of Puppets

Soulless

Wędrowycz pisze: 7 lat temu
deathwhore pisze: 7 lat temu Panie kochany, Suicidal Allegiance upon the Sacrificial Altar of Sublime Evil and Eternal Sin jest jeszcze bardziej popierdolone ;)
Czy bardziej to nie wydaje mi się, bo owszem, też bdb, ale i tak mnie debiut miażdży całkowicie. Swoją drogą jak tak sobie podsumuję krótko, to u mnie wszystkie materiały Animy Damnaty są bdb, a "Agonizing Journey Through the Burning Universe and Transcendental Ritual of Transfiguration" to płyta 10/10 :)
Kiedyś na BL2 jakiś patafian się ze mną kłócił o w/w album, że nawet tytuły mają chujowe :) zapewne chodziło mu o długość, pewnie nie pamiętał czasów, gdy ksywy metalowych muzyków były ze dwa razy dłuższe hehe, no cóż...Agonizing... to ich najlepsza płyta, aczkolwiek nówka też mną pozamiatała. Totalny rozkurwiator panowie.
Metal ma mieć włochate jaja a nie jakieś symfoniczne cycki
Awatar użytkownika
pro
Fallen Angel Of Doom

pro

A czy nie wydaje Wam się, że styl śpiewu Necro na nowym krążku Animy, przypomina momentami ten z Azarath czy Deus Mortem?
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ciężko żeby nie przypominał ;) mimo wszystko wydaje mi się, że jest bardziej intensywnie niż na wspomnianych wyżej.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
pro
Fallen Angel Of Doom

pro

Wędrowycz pisze: 7 lat temu Ciężko żeby nie przypominał ;) mimo wszystko wydaje mi się, że jest bardziej intensywnie niż na wspomnianych wyżej.
W takim sensie, że na dwóch pierwszych Animy, wokal Necro był inny niż w Azarath i Deus. A tutaj jest zbliżony właśnie do tych dwóch kapel.
Awatar użytkownika
Czit
Tormentor

Czit

pro pisze: 7 lat temu
Wędrowycz pisze: 7 lat temu Ciężko żeby nie przypominał ;) mimo wszystko wydaje mi się, że jest bardziej intensywnie niż na wspomnianych wyżej.
W takim sensie, że na dwóch pierwszych Animy, wokal Necro był inny niż w Azarath i Deus. A tutaj jest zbliżony właśnie do tych dwóch kapel.
Też to zauważyłem i traktuje to jako jedyny minus nowej Anima Damnata... Nie dlatego, że nie lubię tego wokalu, tylko dlatego, że przez swój mocny charakter przywodzi czasami na myśl bardziej Azarath niż Anima Damnata.
yog pisze: 6 lat temu Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Starość nie radość ;)
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Animę poznałem dawno temu, w 2008 roku jakoś, w sumie niedługo po rozpoczęciu mojej "przygody" z metalem i muzyką ogólnie uznawaną za niekomercyjną. Połączenie muzyki, tekstów i okładek ostro mnie wtedy straumatyzowało, miało to niesamowicie chamski, ordynarny i perwersyjny charakter z jakim nie miałem wcześniej do czynienia. Dla młodego gościa słuchającego co najwyżej MDB było to zbyt wiele i odrzuciłem wszelkie próby z Animami. I tak mam do dziś, zbyt to zwyrodniałe granie bym miał na nie ochotę, zwłascza debiut, ep i dwójka. Z taką dozą perwersji się jeszcze nie spotkałem w spektrum szeroko rozumianego death metalu czy nawet grindu(na 1 płycie jest trochę deathgrindu ale mniejsza). Te wszystkie śmieszne gore/porn/slamy powinny się uczyć.

Konstatując uważam AD za absolutny ekwiwalent muzycznej perwersji i chamstwa. Nikt póki co się do tego nie zbliżył, biorąc pod uwagę 3 czynniki: muzykę, oprawę artystyczna i teksty. Za to szacunek.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

hehe miałem identycznie z Animą kiedyś :D :D szczególnie maryjna okładka mocna była w swoim czasie.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

O to w tym wszystkim chodzi o perwerchę, chamstwo i mocny szatański przekaz. Dlatego też kapelę szanuję od momentu jak wkręciłem się w debiut, w dalszym ciągu w moim mniemaniu niedościgniony. Poza tym u nich wszystko się zgadza - przekaz, brutalność i technika.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Wulgarnie i prosto w ryj. Fakt ALE....

"O to w tym wszystkim chodzi o perwerchę, chamstwo i mocny szatański przekaz..."

..."niesamowicie chamski, ordynarny i perwersyjny charakter..."

"...AD za absolutny ekwiwalent muzycznej perwersji i chamstwa. Nikt póki co się do tego nie zbliżył, biorąc pod uwagę 3 czynniki: muzykę, oprawę artystyczna i teksty."

Chłopacy z A K E R C O C K E od początku działalnosc w 1997 są na poziomie piekło wyższym (w łączeniu perwersyjnej muzyki, satanistycznej oprawy i ordynarnych tekstów)
!Polacy, to murzyni europy. Black Lives Matter!
Awatar użytkownika
STALOWY SYLWEK
Master Of Reality

STALOWY SYLWEK

Perwersja i chamstwo w muzyce? AUTOPSY! Odnośnie bohaterów tematu to sprzedałem bez najmniejszego żalu drugi album.
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

Oczywista oczywistość ale lekko inna, gore-owa jazda.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

na Shitfun był gore?
Awatar użytkownika
Ryszard
Tormentor

Ryszard

O kurwa. Chodzi mi ogólnie o theme. Przecież nie palenie kościołów i ruchanie zakonnic.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Akercocke zajebiste, nówki nie słyszałem, ale kiedyś jarałem się mocno i cieszyłem się jak dziecko jak z Morticianem i Blood Red Throne grali w Wawie swego czasu (bo wszystkie 3 kapele były kiedyś moimi bohaterami). Po latach - Akercocke ostatni raz słuchałem jakieś 4-5 lat temu, Blood Red Throne jeszcze dalej, tylko Mortician niezmiennie (trochę takie to neandertalskie, ale jednak mnie dalej buja).

Anima Damnata to jednak bardziej bezpośrednie chamstwo, niż takie angielsko-dżentelmeńskie zacięcie panów z Akercocke ;) oni to są tacy zwyrole, ale z klasą, a nasi pobratymcy to już nieokrzesane patusy przy nich (oczywiście z przymróżeniem kakaowego oka).
Odium Humani Generis
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

pp3088 pisze: 7 lat temu Animę poznałem dawno temu, w 2008 roku jakoś, w sumie niedługo po rozpoczęciu mojej "przygody" z metalem i muzyką ogólnie uznawaną za niekomercyjną. Połączenie muzyki, tekstów i okładek ostro mnie wtedy straumatyzowało, miało to niesamowicie chamski, ordynarny i perwersyjny charakter z jakim nie miałem wcześniej do czynienia. Dla młodego gościa słuchającego co najwyżej MDB było to zbyt wiele i odrzuciłem wszelkie próby z Animami. I tak mam do dziś, zbyt to zwyrodniałe granie bym miał na nie ochotę, zwłascza debiut, ep i dwójka. Z taką dozą perwersji się jeszcze nie spotkałem w spektrum szeroko rozumianego death metalu czy nawet grindu(na 1 płycie jest trochę deathgrindu ale mniejsza). Te wszystkie śmieszne gore/porn/slamy powinny się uczyć.

Konstatując uważam AD za absolutny ekwiwalent muzycznej perwersji i chamstwa. Nikt póki co się do tego nie zbliżył, biorąc pod uwagę 3 czynniki: muzykę, oprawę artystyczna i teksty. Za to szacunek.
Twórczość ANIMA DAMNATA jest ze mną od 2004 roku... debiut wydany przez PAGAN REC. dostałem jako prezent urodzinowy. . . wówczas moje pojęcie o ekstremie w muzyce znacząco uległo zmianie. Totalna destrukcja umysłu i absolutny, wręcz maniakalny zachwyt pierwszym albumem Agonizing Journey Through The Burning Universe And Transcendental Ritual Of Transfiguration... od tamtej pory nic już nie mogło zakłócić obcowania z twórczością ANIMA DAMNATA. Najlepsza EP ka wydana w PL to oczywiście Tormenting Pale Flesh Of The Syphilic Holy Whore. Jest to wogóle najlepszy mini album w historii polskiej muzyki metalowej... Shit On A Grave :twisted:
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Wędrowycz pisze: 7 lat temu Akercocke zajebiste, nówki nie słyszałem
To sprawdź, bo warto ;)