Przypomniała mi się trasa Dismember po Polsce. Koncerty robione przez niesławnego Różę, chyba z sześć sztuk miało być. Poza Dismember w składzie m.in. Azarath, Iperyt i North. Odwołana chyba dzień przed
A ja samo Dismember widziałem 10 lat temu na Jubileuszu Vadera. Bez obsrania, jak cały szwedzki death
Panzer Division Nightwish
yog4 lata temu
Tormentor
yog4 lata temu
Lepszy Dismember niż 10 lat Vadera
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Jak nagrają materiał choćby w stylu Boga, którego nie było to będzie dobrze. Wszystko powyżej tego materiału to będzie rewelacja.
Do tego koncerty i będzie idealnie.
Allah jest wielki, ale B-52 też jest duży.
yog4 lata temu
Tormentor
yog4 lata temu
Już i drugi gig grają na tym feście ze względu na zapotrzebowanie, więc pewnie trasa też będzie.
Vortex2 lata temu
Tormentor
Vortex2 lata temu
Przypomniałem sobie "Death Metal", ale to kopie cały czas pięknie!!!!!
"Between Shit and Piss we are Born"
Nebiros2 lata temu
Tormentor
Nebiros2 lata temu
A ja z kolei ostatnio wałkowałem sporo ostatnią, czyli "Dismember" i również mnie skopała.
Belzebóbr pisze:
a ja jak najbardziej słucham muzyki z tidala i spotifaja, o wiele lepsze to i poręczniejsze niż słuchanie z jakichś śmiesznych CDków. Przynajmniej można się do głośnika na bluetooth podłączyć
Dismember kopie i zawsze kopało. Dla mnie zawsze plusowało tym, że walili prosto z mostu. Melo czy death... zawsze w ryj. Przy Dismember zawsze można odpocząć. Dla mnie zawsze klasa.
Dismember się reaktywował i planuje wydanie nowego albumu - to info jakie podał w wywiadzie dla MetalBite Fred Estby! Choć szybko to raczej nie nastąpi - przewidywalnie w 2022-23 roku.
yogrok temu
Tormentor
yogrok temu
To jeszcze niech przy okazji Warszawę odwiedzą, się piwka człowiek napije i wurstem zakąsi, tupiąc nóżką do starych przebojów.
W ciągu kilku ostatnich dni dokładnie przerobiłem wszystkie pełniaki Dismember i z miejsca przypomniałem sobie jaki to świetny zespół. Gitarki na wszystkich płytach wygrywają świetne melodyjne riffy i pięknie pierdzą. Kwintesencja brzmienia szwedzkiego Death Metalu. Kult Boss HM-2 wiecznie żywy!
Zespół niby się reaktywował na początku 2019 roku, ale co z tego, skoro minęły już 3 lata i panowie nie wymęczyli przez ten czas nawet jakiejś krótkiej EPki?
Zsamotrok temu
Moderator globalny
Zsamotrok temu
Ej, Emperor też gra i każdy to chwali, że nie nagrywają.
Może to i lepiej?
A ja muszę uzupełnić braki w dyskografii na półce.
Allah jest wielki, ale B-52 też jest duży.
Vexatusrok temu
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej
Nie lubię za bardzo Emperor i słucham bardzo rzadko. Właściwie to ten zespół mógłby nie istnieć i z mojej perspektywy nic wielkiego by się nie stało. Co innego Dismember... Jakiś nowy materiał by się przydał.
Mnie również iron maidenowe melodie zagrane na Boss HM 2 by ucieszyły. Ja akurat jakiś czas temu odświeżałem drugi i trzeci album i no cóż, cóż to rzecz - klasyka, w pełni zasłużona zresztą. Świetny zespół, uwielbiam.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
Dismember udostępnił wszystkie swoje albumy w serwisach streamingowych.
W 2023 roku doczekamy się dzięki Nuclear Blast wznowień płyt w formie fizycznej!
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
yog4 mies. temu
Tormentor
yog4 mies. temu
Czas najwyższy, bo już 2. i 3. osiągały na LP ostro pojebane ceny, typu 115 euro za (jedyny) repress z 2010 i dobre 200-300e za pierwsze wydanie.
Blind4 mies. temu
Tormentor
Blind4 mies. temu
Dokładnie, + czas najwyższy na streaming również. Swoją drogą, w niektórych serwisach raz na jakiś czas jedna/dwie płyty były do streamingu, ale po jakimś czasie znikały. Ciekawe o co poszło. Wytwórnie?
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA