CzłowiekMłot 6 mies. temu
Dla mnie nowy Bloodbath to zaskoczenie roku. Dwie poprzednie, spoko płyty z Nickiem przy najnowszej są zaledwie OK.
W przypadku tegorocznej mamy do czynienia z pięknie brzmiącym, różnorodnym, pełnym ciekawych zwrotów akcji materiałem. Jest i klimat, sporo Szwecji, ale też USA, do czego kolesie już zdążyli nas już jakiś czas temu przyzwyczaić. Poziom muzyczny bardzo wysoki, mimo różnych gdzieniegdzie przewijających się zapożyczeń wciąż jest to oryginalnie grająca kapela. Wydaje mi się, że Holmes śpiewając tak tutaj pięknie chciał podprogowo przekazać, że w końcu czuje się w tej kapeli jak u siebie.
Bez wątpienia jest to najlepsze ich nagranie od czasów drugiego albumu, albo i najlepsze w ogóle. Ode mnie dyszka.
Co do wspomnianych wyżej kapel - Misery Index zaliczyło piękny powrót do najwyższego poziomu, niestety by w pełni docenić ich muzykę trzeba lubić hardcore, Immolation bardzo dobre zapewne, ale mnie tym razem muzycznie nie porwali, Krisiun nigdy nie lubiłem, Suppression zdecydowanie warte sprawdzenia, na poziomie, a Autopsy zapewne poprzestawia wszystkie zestawienia, tu lipy nie będzie.
Non Stop Kolor!
Szczęść Boże.