HUMAN
Tormentor

Masachist

HUMAN 6 lata temu

Obrazek

Obrazek

Trufel &co znów dowalili bardzo mocnym albumem, stąd temat.

Skład:
Filip "Heinrich" Hałucha - Bass (2005-present) Vesania, Prônd, ex-Decapitated, ex-UnSun, ex-Crionics (live), ex-Rootwater
Dariusz "Daray" Brzozowski - Drums (2005-present) Black River, Breathing Hell, Dante, Hunter, Subterfuge, Symbolical, Vesania, Yliaster, Armagedon (live), Dimmu Borgir (live), ex-Neolithic, ex-Pyorrhoea, ex-Vader, ex-Azarath (live), ex-Insidious Disease (live), ex-Nerve (live), ex-Sunwheel (live), ex-Crionics (live), ex-Prônd
Mariusz "Trufel" Domaradzki - Guitars (2005-present), Vocals (2005-2008) ex-Yattering, ex-Shadows Land (live), ex-Azarath
Arkadiusz "Aro" Jabłoński - Guitars (2005-present) A.H.P., Illness, ex-Torquemada, ex-Shadows Land, Hell Ov Heaven
Wojciech "Pig" Wąsowicz - Vocals (2008-present) ex-Anal Stench, ex-Decapitated
▼ Muzycy koncertowi
Diego - guitar (2017-present) Veehal, ex-Deivos, ex-Sphere, ex-Spirits Way (live)

Cyprian - Bass (2010) Conquest Icon, Evil Machine, Pyorrhoea, ex-Moredhell, Dispheris, ex-Hate, ex-Hellectricity, ex-Antigama (live), ex-Devilyn, ex-Season, ex-Gastric Vomits
Dyskografia:
2007 - Promo [demo]
2009 - Death March Fury
2012 - Scorned
2017 - The Sect (Death REALigion)

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Masachist/101602
BC: https://selfmadegod.bandcamp.com/music
BC: https://witchinghourproductions.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 6 lata temu

Nowy album to naprawdę konkret, już poprzedni mnie zachwycił, zatem tu nie było żadnego ryzyka.

Moje wypociny, jakby ktoś nie miał na co tracić czasu...

http://kvlt.pl/recenzje/masachist-the-s ... gion-2017/
Allah jest wielki, ale B-52 też jest duży.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex 6 lata temu

To prawda, czuć monumentalność tego krążka. Album wpisujący się w ramy niedoścignionego póki co na naszym podwórku "Immerse of Infinity" Lost Soul, który jest dla mnie wyznacznikiem pewnego poziomu takiego death metalu. Masachist na tegorocznym krążku spisują się naprawdę dobrze. Całą fala wylewającego się mięsa, jest okraszona ciekawymi dźwiękami, które nadają "The Sect (death REALigion)" bardzo charakterystycznego uroku. Wszystko to tworzy mroczną atmosferę, a ja taki death metal bardzo lubię, więc mi pasuje na sto dwa ;)
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Czit
Moderator globalny

Czit 6 lata temu

Bardzo udana ta nowa płyta, wchodzi mi równie dobrze co poprzedniczka. Zdecydowanie najmocniejszym elementem tego materiału jest genialne darcie mordy Saurona.

Nigdy bym jednak tego nie porównywał do "Immerse of Infinity"... Nigdy bym nie pokojarzył tych dwóch albumów.

Najlepszy Death Metal w Polsce w tym roku... ale mimo, że "The Sect (Death REALigion)" jest naprawdę świetne, to nie jest jakieś wielkie wyróżnienie, bo jak świat napierdala w 2017 niesamowite materiały, tak w naszym kraju bieda straszna...
yog pisze:
3 lata temu
Uważanie Seasons in the Abyss za lepszą od South of Heaven istotnie nie da się wytłumaczyć inaczej, niż kindermetalstwem ;)
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 2 lata temu

Ta kapela jest jakaś kurna pechowa. Trzy albumy, z czego dwa bardzo udane, debiut tez niczego sobie. Myślę tak sobie, że brak większego zaangażowania w koncerty, pewnie za sprawą zaangażowania części kapeli winne kapele, mocno dał im "tyły" względem innych projektów. To są potem takie "uroki" projektów, ze wygrywają te kapele muzyków z kolejnego ich bandu, co są mocniej uwikłane w kontrakty...

Zresztą martwota tego wątku mówi sama za siebie... Może za mało kontrowersji,. gadania debilnego, by potencjalnego fana zainteresować???

No nic, pozostaje mi "tylko" posłuchać dwójeczki i trójki, do nich najczęściej wracam. ;-) I zachęcam. Ale zawsze można sobie popisać w Lost Soul nt. kretynizmów lidera...
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 2 lata temu

Masachist to de facto poboczny projekt dość zasłużonych person. Tutaj zawiódł marketing i można by to porównać do Traumy, ale "Potężny Warmianin" to jednak inna historia.
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 2 lata temu

Trauma od dawna legenda sceny. Mieli swoje najlepsze chwile, mają pokaźną dyskografię. Tymczasem Massachist taki jakby nieco wstydliwy projekt, tylko debiut pamiętam miał mocne wejście marketingowe, potem to już poniżej średniej krajowej. Namiastka rozgłosu i położenie aktywności koncertowej.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog 2 lata temu

Nie jestem przekonany właśnie co do tego, żeby tu zawiódł marketing, bo płyt wszędzie pełno w internetach się widzi. Jak dla mnie, to zawiódł raczej brak jakiejkolwiek oryginalności. Jak ktoś lubi takie granie, to pewnie kupił - jak ktoś nie przepada, to niczym go nie przekonają.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
deathwhore
Tormentor

deathwhore 2 lata temu

Ja co do zasady lubię takie granie, przy debiucie ziewałem, reszty nawet nie sprawdzałem.
Nebiros pisze:
3 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot 2 lata temu

Mówię Tobie @Yog , że brak koncertów i tym samym dotarcie z materiałem do większej ilości ludzi mocno zaciążył na ich ograniczonym sukcesem.

Debiut jest najsłabszy moim zdaniem. Najlepsza dwójka.

Wróć do „Death Metal”