Blind 3 mies. temu
Ja się w sumie źle wyraziłem w wątku o Kreatorze. Napisałem tam, że At The Gates słucham raz na ruski rok. Nie dodałem, że nie zmienia to faktu, że uważam takie Terminal Spirit Disease za dojebany album (wolę akurat trójkę bardziej od czwórki). Na trójce są gorzkie te melodie. Tak, gorzkie i smutne.
Nie mam też problemu, że ktoś sobie słucha i lubi In Flames czy Dark Tranquility. Mnie po prostu te zespoły nigdy nie porwały, a i melodie, które słyszałem w tych zespołach mnie drażniły tak po prostu.
Wolę o stokroć kogoś, kto ma własny gust i umie go bronić - nawet jeśli byłby studentem politechniki i lubił Comę i Nocnego Kochanka, bo owszem spojrzę na taką osobę ze zdziwieniem i nie miałbym raczej o czym z taką osobą gadać, ale jeśli szczerze lubi to, to to nadal w mojej ocenie osoba bardziej godna szacunku niż konformista słuchający na siłę zespołów, które się w danej grupie/subkulturze ceni.
A 'Kingdom Come' nieraz ciarki wywoływało.
Edge of Sanity nie miałem tam w ogóle na myśli, bo pisząc o szwedzkich melodyjkach to zarzuciłem takim skrótem myślowym o scenie z Goteborgu.
Gdybym za każdy mózg, którego Belzebóbr nie ma, dostawał złotówkę, to miałbym złotówkę.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA