Dużo już słyszałem i widziałem, ale ci pojebańcy potrafili mnie zadziwić. Historia tej kapeli to materiał dla psychiatry. Sadistik Exekution zanieczyszczają (li) glebę od 1986 roku , kraj pochodzenia to Australia (Sydney). Pomysł założenia tego popierdolonego tworu wylągł się w resztkach zwojów mózgów dwóch czubków - Rok zajmujący się tzw. śpiewaniem oraz basista Dave Slave. Obydwa zjeby grały wcześniej w thrashowym Slaughter Lordzie. Dokoptowali dwóch muzyków Sandy'ego (gitara) i Corpsa Thundertrasha RIP 1987 (perkusja). W 1990 zespół przeniósł się do Melbourne gdzie dołączył do nich Rev Kriss Hades, który okazał się wystarczająco walnięty, by grać w Sadistik Exekution.
Niestety Corpse albo sam się zabił, albo ktoś go zabił, kit wie, w każdym razie zastąpił go Sloth ale na krótko bo został wywalony razem z Sandy'm na zbity ryj. Do Sadistik Exekution dołączyli Steve i Anton ze Slaughter Lord, ale na moment bo Sandy ze Sloth'em wrócili. I w tym "stabilnym" składzie Sadistik Exekution nagrało swój debiut. The Magus czekał na wydanie "tylko" 3 lata, w końcu zajęło się tym Vampire Records. Rev Kriss Hades powrócił do SadX, zagrali parę koncertów. Ale niestety Rok dał dyla, a za nim Sloth.
Rok ze Slothem - jak zwykle - wkrótce wrócili i podpisali kontrakt z Osmose, na LP nr 2 - We Are Death... Fukk You! Niestety Sloth kolejny raz odpadł, więc na garach zasiadł Steve Mechanic. Steve w końcu też wyleciał (nie był tak bardzo jebnięty jak reszta).
Gdy wrócił Sloth, Sadistik Exekution nagrało trzeci LP, o bardzo wymownym tytule tytule - Fukk. Tymczasem Rok za pobicia i rozboje trafił do pudła, a my doczekaliśmy się następcy Fukk... Fukk2!
Ja pierdolę, jak się ktoś w tym połapie to szacun!
Ich muza to ekstremalnie szybki, psychiczny death metal. Kompletne pojebaństwo ale ma w sobie to coś - oryginalność i szaleństwo - za to ich lubię! Podobno totalny odjazd był na ich koncertach.
Muzyka grana przez czubów dla czubów hehe..
Dyskografia:
1987 - Demo [demo]
1991 - Suspiral [demo]
1991 - Sadistically Executed [single]
1991 - The Magus
1992 - Agonizing the Dead [demo]
1994 - We Are Death... Fukk You!
1996 - Demon with Wings [single]
1997 - K.A.O.S.
1997 - Sadistik Elektrokution [single]
2002 - Fukk
2004 - Fukk II
2006 - Tribute to Slayer Magazine [split]
2010 - Death Metal [boxed set]
2014 - Fukkin Live 1991 [live]
2014 - Suspiral Demo 1991 / Murder in the Dark [split]
2015 - 30 Years of Agonizing the Dead [kompilacja]
2017 - Sadistikly Disgusting / The Devil Down Under [split]
2018 - We Are Death Fukk You (Original Master) [demo]
Skład:
Dave Slave - Bass (1986-?) Dave Slave, Doomed and Disgusting
Sloth - Drums (1986-?) Nomenclature Diablerie, ex-Aggressa, ex-Meridian, ex-Inslain, ex-Reverend Kriss Hades, ex-Eightball Junkies, ex-Sloth
Rok - Vocals (1986-?) ex-Rok, ex-Sadist (Aus)
Rev. Kriss Hades - Guitars (1988-?) Reverend Kriss Hades, Bain Wolfkind, ex-Nazxul, ex-Isaacaron
Claws Mayhem - Guitars (1986)
Sandy Vahdanni - Guitars (1986-1987) ex-Slaughter Lord
The Mechanik - Drums (1993-1995) ex-Baltak
FB: https://www.facebook.com/Sadistik-Exeku ... 420260167/