deathwhore
Tormentor

Bones

deathwhore

Obrazek

Bones - Sons of Sleaze

Całkiem zajebiste. To znaczy nie to, żeby odkrywcze i w ogóle ktoś to musiał kupować, nikogo w sumie nie namawiam, bo i sam bym bez tej płyty przeżył. Ale tak w kategorii płyt bez których można żyć, w kategorii takich średniaków - jest zajebista. Takie trochę Asphyx, tylko lepsze. Bo dziś Asphyx to goście, którzy mają grać jak Asphyx, bo muszą skopiować brzmienie tego zespołu, więc nie mogą zagrać na luzie, bo zaraz fani pogonią z mordą, że co to jest.

A Bones grają sobie na luzie. Właśnie taki prosty, nieco siermiężny death metal, czasem bardziej motoryczny, czasem przygniecie ciężkim zwolnieniem, z wokalistą który właśnie może kojarzyć się z van Drunenem. Ale oprócz tego mamy właśnie jeszcze kupę luzu - mnóstwo punk rocka tu się przewija. Takiego prosto w ryj, szybkiego i bezpośredniego. A potem zjeżdżają w dół znowu... I ciężki, ale jednocześnie niemal bluesowy riff grany z kaczką przypomina nieco klimaty Saint Vitus. Świetna, zagrana bez spiny płyta. W dobry czas u mnie trafiła, bo spod gruzu czasem trzeba wychylić głowę, a z drugiej strony, te wszystkie kapele wplatające techniczne zagrywki i urocze melodyjki, czy to szatanistyczne czy kosmiczne, też zaczęły mnie męczyć.

Aha, myślę, że nie nie tylko przez fakt pochodzenia z Chicago kojarzą się trochę z Cianide. Tylko więcej w tym luzu.

Skład:
Joe - Drums Usurper, ex-The Dead Youth
Chris - Guitars ex-Eternal Hatred, ex-Usurper
Jon - Vocals, Bass Doomsday, ex-Agnosia, ex-Kommandant, ex-Usurper, ex-Nachtmystium (live)

Dyskografia:
2011 - Bones
2013 - Sons of Sleaze

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Bones/3540330123
BC: https://boneschicago.bandcamp.com/music
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian

Tagi:
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

@deathwhore na poprzedniej wersji forum założyłem im wątek i chyba tylko @pp3088 to sprawdził, potwierdzając pochlebnym w nim wpisem swe zainteresowanie.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jak już kiedyś pisałem, rzadko chce mi się słuchać muzyki z netu. Płytę wziąłem w ciemno i wzięła mnie jak cygan w ciemnej bramie.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Żeś się tak rozpisał, że spokojnie można było wątek jebnąć
Przecież @deathwhore nie wie jak się je zakłada ;)

BTW cytowanie fragmentów chyba nie działa wcale.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

yog pisze: 8 lat temu Żeś się tak rozpisał, że spokojnie można było wątek jebnąć :P
Miały być dwa zdania, ale krócej nie umiem. @yog przeniesie?

Chyba jednak cytowanie fragmentów działa. Przynajmniej teraz zadziałało.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Trzeci album panów z Bones wyjdzie w Transcending Obscurity Records 20 września 2019 roku i ma się zwać Diseased.

Pierwszy z kawałków - Carrion Crows:

Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

No czytałem już o tym dziś na chaosach i spodziewam się kolejnej świetnej płytki od ekipy z nad wielkich jezior hameryckich.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Bardzo dobry materiał.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

deathwhore pisze: 8 lat temu wokalistą który właśnie może kojarzyć się z van Drunenem.
Mi trochę przypomina wokalistę Lair of Minotaur.
mnóstwo punk rocka tu się przewija.
Nawet miałem nadzieję na drugie Abscess, ale nie, to nie to.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Bones wyda swój czwarty album 28 października. Płyta zatytułowana Vomit ukaże się ze znaczkiem Disorder Recordings.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

No i to jest kierwa strzał z lagi na japę. Raptem 24 min punkowego deciora z mocnym pogłosem i obituarowym voxem. Płynie to tak zajebiście jak alkohol na imprezach grupy Vox. Można? Kurwa można bez żadnej napinki. Nie wiem kto im ukręcił to brzmienie ale rozpierdala surowością i brudem. Riffowanko takie, że łapiesz w moment i już wiesz jak ma lecieć do końca. A i jeszcze efekty z kaczuszką na wiośle przezajebiste. Death metalowe Budgie się objawiło i tylko brak foczki na mikro.
GRINDCORE FOR LIFE