Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

dooooobra suka ten numer
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom

Tagi:
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Muszę przyznać, że Sparagmos to kawał konkretnego skurwysyństwa. Czuć w tym zgniliznę i odór śmierci. A nad całością unosi się trupia, żałobna pieśń.
Awatar użytkownika
Derelict
Tormentor

Derelict

Nie wiem, co Wy macie z tymi trupami, zgnilizną i śmiercią. Po co te fantasmagorie? Wybierzcie dobro, wybierzcie światło.
"Jeżeli black metalowcy są ludźmi, to karaluchy również nimi są"
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

He, he
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Mnie Spectral Voice wchodzi nawet lepiej, od BI.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

No bo jest po prostu lepsze, zatem nic dziwnego :)

Nówki słuchałem póki co dwa razy i jest grubo, winylowe wydanie zaklepane. Czekamy więc na oryginał.

Pozwolę sobie edytować posta, bo nie wytrzymałem i posłuchałem jeszcze dwa razy ze Spoti. Grubo to mało powiedziane. Wyjebany w kosmos album. Smakowity, głęboki i pełen warstw do odkrycia. Np końcówka otwierającego Be Cadaver to jest absolutna pożoga i masakra nienarodzonego. Ależ to musi gnieść z fizyczniaka...
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Tak jest, też dziś się uraczyłem tą płytą czytając kilka komentarzy... i w zasadzie już ten pierwszy kawałek o którym wspomina wyżej DD poskładał mnie konkretnie. Te rzężące gitary i gęsty, sączący się leniwie klimacik...coś pięknego.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

No to ja już płytę roku w kategorii death/doom mam bo nie sądzę by ktoś w następnych miesiącach nagrał równie udany album.
Sporo posłuchałem też ostatnio tych starszych rzeczy i faktycznie są dojebane że hej. Debiut, który już kiedyś sprawdzałem przy okazji Sparagmos... teraz zyskał jeszcze bardziej - świetna rzecz! W sumie to dla mnie oba albumy są na tym samym poziomie i nie wybiorę tu lepszego.
Demko Necrotic Doom też wchodzi elegancko, gitarki świdrują dziurę w łbie i rozgniatają słuchacza na miazgę - numery 2 i 3 rewelacja.
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Protokół pierdolonej mocy: aktywowano.

Obrazek

Panowie i niestety nieliczne Panie - ja podejrzewałem, że z oryginału rozjebie, ale to, co poleciało z głośników to jest zagłada, nijak się to ma do słuchania z internetu, jak to robiłem wcześniej. Niesamowicie potężna, głęboka i gęsta płyta. Otwierający numer to po prostu najzwyklejsze mistrzostwo.

Tak, na obecną chwilę myślę, że jest lepiej niż na debiucie.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Się zdziwiłem - przyszła mi kompilacja dem i splitów Necrotic Demos, słucham, słucham...no i patrzę że na dołączonej 7mio calówce na stronie B jest coś nagrane ale nigdzie nie ma opisu - ani na insercie ani na naklejce, hm...okazuje się że jest tam ukryty cover Mety For Whom the Bell Tolls. Chcecie usłyszeć obskurną death-doomową wersję tego kawałka? - zapraszam.
Wszystkie pozostałe numery również przezajebiste.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

@brzasku na MA jest podany - cover pierwotnie występuje na promocyjnej kasecie Tour Promo MMXV oraz na re-wydaniu wspomnianej kompilacji przez Extremely Rotten Productions.
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Tak , na MA jest jak rozwiniesz dostępne wydania...a ja pisałem o płycie trzymając ją w łapie - na niej nie ma żadnych informacji a utwór jest ,,ukryty" (i nie ma go np na BC też) stanowiąc fajny dodatek.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Jaki to ukryty utwór, jak specjalnie trzeba odwrócić stronę singielka, by go odtworzyć? IMO to tylko błąd, niedopatrzenie w druku okładki, skoro od razu widać, że na stronie B: znajduje się jakaś niewyszczególniona w spisie utworów muza.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Mam ich Promo MMXVIII i tam to w ogóle przypadkiem zapomnieli jakikolwiek tytuł podać, skandaliczne! Nawet nie dopatrzyli w druku, że składu zespołu nie ma!
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Pioniere, dla mnie jest ukryty - celowo na str B 7' jest tylko grafika a na A normalnie dodatkowy numer 'Ineffable Winds' do wydania z Extremely Rotten.
A teraz odpal płytę, piwko i słuchaj. Tylko nie zapomnij o ukrytym kawalku;)
ObrazekObrazek
*możliwe że na MA ten numer dopisał dopiero ktoś kiedyś po zakupie płyty bo pewnie tak jak na Discogs
można i tu edytować samemu dykografie zespołów