Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Bokluk

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Ponownie Hiszpania i ponownie death metal ale tym razem ten hołdujący starej szkole.

Bokluk istnieje od 2011 roku i szybko zdążył namieszać w moich zbiorach muzycznych. Debiutancki album, wydany w 2014 roku nakładem Memento Mori to duszny, piaszczysty death metal jakiego nie znajdziemy wśród zespołów grających na północy Europy. Świetny grobowy wokal, mocna sekcja rytmiczna i ciężka gitara. Dodatkowym smaczkiem jest praca talerzy, których charakterystyczne brzmienie jakby po blachach sypał się piach daje efekt pogłosu. Chłopaki potrafią dołożyć i nie boją się szybszych partii lecz jako całość przeważają średnie tempa.

Rok później poprawiają świetnym mini albumem, który ukazuje się tylko na kasecie a wersja z BC kosztuje majątek. Na wspomnianym mini Bokluk wziął się za Suffer The Children wiadomo kogo, mój najlepszy kawałek death metalowy ever i na całe ich szczęście nie dali dupy odgrywając go w swoim stylu ale nie niszcząc cech charakterystycznych oryginału. Mocna rekomendacja ten Bokluk.

Dyskografia:
2012 - Moat Realm [demo]
2014 - Taphonomy
2015 - Intra - Vital Derangement [EP]

Skład:
Iago - Bass (2011-present) Come Back from the Dead, Lóstregos, ex-Devil Inside
Corey - Drums (2011-present), Vocals (2018-present) Lóstregos, ex-Black Goat, ex-Bodybag, ex-Noitébrega, ex-Inu, ex-Under the Waves, ex-Black Panda (live)
Tukas - Guitars (2011-present) Lobotomic Garden, ex-Devil Inside, ex-3rd Age Attack
▼ Byli muzycy
Gon - Guitars (lead) (2011-2013) Akouphenom, ex-Wardead
Alex - Vocals (2011-2018) Nashgul, ex-Noitébrega
▼ Muzycy koncertowi
Toni - Vocals
Dani - Guitars (2016) ex-Devil Inside, ex-Noitébrega
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Bokluk/3540359914
BC: https://boklukdeath.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Hajasz pisze: 7 lat temu Suffer The Children wiadomo kogo, mój najlepszy kawałek death metalowy ever
Nie tylko Twój. :)
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Polecałeś tę kapelę na poprzednim forum, bodajże w dziale podsumowanie 2014. Byłem bardzo ciekawy, ale znalezienie tego wówczas do odsłuchu to nie lada wyczyn.

Świetna kapela, stawiam ich na równi z duńskim Undergang. Głównie ze względu na styl bo przecież to jest niby OSDM, ale jest w tym sporo naleciałości goregrindu(trochę w wokalach, sporo w riffach). Buja to momentami jak słynna Tortura Kul i Chuja(CABT). Słowem rzecz ujmując wzięli z goregrindu to co najlepsze(masywność, przebojowość, obrzydliwość) i zmieszali to z OSDM w sposób godny podziwu. Konkretny wpierdol na słuchaczu, aż uszy bolą. Znacznie bardziej to brutalne niż 90% nowomodnych brutal tech deathów masturbujących gryf. Chętnie nabyłbym sobie to na CD-eku, ale niestety musi poczekać na swoją kolej.

Debiut bardzo dobry, czekam na następnego pełniaka, oby go wydali, bo przecież grając taką muzę nic nie jest pewne!

EP-ka też super, cover na poziomie, reszta bardzo fajna. Na plus.

Rok później poprawiają świetnym mini albumem, który ukazuje się tylko na kasecie a wersja z BC kosztuje majątek.

Sprawdziłem, masz rację. Haha.

M-A pokazuje jeszcze demo Moat Realm(24 kopie), ale to pewnie jest nie do zdobycia/wysłuchania. Szkoda.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Świetny OS Death Metal w grindujących brzmieniach, o czym już wyżej wspomniał pp, ale i tak się powtórzę, bo obecnie zbyt mało takich deathmetalowych tworów.

BTW Temat o nich poprzednio zakładał @Arson aka @DarkCarnage, więc @pp3088 to pewnie znów pomyłka z tym polecaniem. Sam też rozsyłałem sporo tych linków do wątku @DC ;)
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Pioniere pisze: 7 lat temu Świetny OS Death Metal w grindujących brzmieniach, o czym już wyżej wspomniał pp, ale i tak się powtórzę, bo obecnie zbyt mało takich deathmetalowych tworów.

BTW Temat o nich poprzednio zakładał @Arson aka @DarkCarnage, więc @pp3088 to pewnie znów pomyłka z tym polecaniem. Sam też rozsyłałem sporo tych linków do wątku @DC ;)
Koniec końców - kapele polecił ktoś kogo opinię szanowałem, tyle pamiętam. Myślałem, że Hajasz bo on lubi takie klimaty. Nie ma znaczenia, ważne że znalazłem.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
Arson
Master Of Reality

Arson

Zgadza się, to ja zakładałem im wątek na starym BL-u, mocno rekomendując ich ostrą deathowo-grindową jazdę przyprawiającą o krwawienie z uszu, co odpowiednimi linkami w wielu miejscach argumentował @Pioniere. ;)
"From dream to dream we have always been,
Like an ever flowing stream."
HUMAN
Tormentor

HUMAN

zakup cd obowiązkowy , a nie będzie to łatwe i bardzo dobrze niech jeszcze Binah wyda wreszcie dwójkę , bo ciągle cisza
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Kurwa zgniłki na kolana Bokluk nagrywa drugi album, który ukaże się nakładem co raz prężniejszej indyjskiej Transcending Obscurity.

Przedsmak:

GRINDCORE FOR LIFE
HUMAN
Tormentor

HUMAN

No to płyta nr. 2 utrzyma wysoko zawieszona poprzeczkę . Bardzo dobry news
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Kiedy black metalowe gówna wylewają się z każdej wytwórni Bokluk objęło jakieś jebane fatum bo płyta została nagrana już w 2018 roku a kurwa ciągle czeka na wydanie. Napisałem do beżowego kolegi Kunala w tej sprawie i otrzymałem enigmatyczną odpowiedź "soon". Kurwa mega zajebiście.

Płyta ma tytuł 2XXY Posthuman Ucronies.

Nawet jest BC ale martwy. Kurwa to jest dopiero cyrk bo takie akcje to się odpierdalało w latach 90-tych ale jak widać wydymanie rzecz na czasie.
GRINDCORE FOR LIFE