Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Ljosazabojstwa

Marduk666

Obrazek

Obrazek

O proszę moi drodzy jakie fajne death metale z Białorusi. Necros Christos/Mortuary Drape worship, ale bardziej przebojowy. Na koncie demos i pełniak dostępne za nieduże pieniądze u Helltrashera.

Dyskografia:
2015 - Staražytnaje licha [demo]
2017 - Sychodžańnie [EP]
2019 - Lszb [EP]
2020 - Głoryja śmierci

Słuchajta:

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Lj ... 3540405478
BC: https://lszb.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Dawno dość już słuchałem Ljosazabojstwa, ale podobało mi się to granie, choć niestety się bardziej nie rozpiszę. Sprzedam jednak darmowo info, że po zeszłorocznej epce wkrótce, bo 8 czerwca, Godz ov War wyda pierwszy album Białorusinów zatytułowany Głoryja Śmierci. Dodałem do posta powyżej bandcampa do wspomnianej epki o zwięzłej nazwie Lszb, zaś poniżej okładka debiutu.

Obrazek
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Ja słuchałem całkiem niedawno, bo też i lubię twórczość tych panów, ten obmierzły, niepokojący ale też i pierwotny oraz wulgarny death metal. Na najnowszy album czekam, odkąd chyba jakoś w zeszłym roku Greg ogłosił, że wypuszcza ich debiutanckiego pełniaka. Nie będę ukrywał, że to jeden z albumów na które czekam.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Jest cały album Głoryja Śmierci do odsłuchania:

Destroy their modern metal and bang your fucking head
Deathhammer
Master Of Puppets

Deathhammer

"Głoryja Śmierci" nie zawiera może sampli czy nie-metalowych wstawek, jak to bywało na poprzednich materiałach LSZB, tworzy jednak równie immersyjną atmosferę i to w sposób najbardziej mnie przekonujący - używając standardowego, gatunkowego instrumentarium. Muzyka Białorusinów oparta jest na nieskomplikowanych patentach i death/black metalowym rdzeniu, a wciąż nadal szczególnie wyraźna jest tu ta cmentarna aura, spowite mgłą bagno, smród trujących oparów śmierci i stare baby-topielice wyciągające ku tobie swe zasuszone, ohydne dłonie"

Pełna recenzja: LJOSAZABOJSTWA - Głoryja Śmierci

Świetna płyta! Cudownie archaiczna, gdy granice między thrash, death czy black metalem nie były jeszcze wyraźnie zarysowane, a najważniejsze było wytworzenie sugestywnego klimatu ;)