Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Slugathor

Vexatus

Obrazek
Slugathor powstał w 1999 roku w Finlandii i grał obskurny Death Metal. Styl zespołu dość szybko ewoluował (w ramach DM) i zmieniał się z płyty na płytę. Zespół pozostawił po sobie sporo demosów, promosów i splitów oraz trzy duże płyty. Wszystkie pełniaki są dobre, ale najbardziej wyróżnia się płyta "Echoes from Beneath" - po jej nagraniu zespół się rozpadł, a gitarzysta Tommi Grönqvist założył zespół Desecresy, w którym do dziś rozwija wypracowaną na niej formułę muzyczną.

Obrazek
Skład:
Immu - Drums (1999-2010) Hostis Humani Generis, Necrostuprum, Satanic Torment, Witchtiger, ex-Anxious Death, ex-Profundus, ex-Evoked Curse, ex-Azazel
Tommi - Guitars (1999-2010) Desecresy
Antti - Bass (2002-2010), Guitars (2005-2010), Vocals (2009-2010) Cadaveric Incubator, Torsofuck, ex-Deepred, ex-Excrement, ex-Apoplexy
▼ Byli muzycy
Tatte - Bass, Guitars (1999-2002)
Nebiros - Vocals (1999-2001) ex-Profundus, ex-Dark Days Ahead, ex-Where Victims Lie, ex-Alghazanth, ex-Sotajumala, ex-Unveiled
Axu - Vocals (2001-2009) Morrigan, Night Must Fall, Ordinance, Totalselfhatred, Uncreation's Dawn, Goathorde, ex-Deepred, ex-Thorngoat, ex-Barbatos (live), ex-Ride for Revenge (live), ex-Godless North
Tuoppi - Bass, Guitars (2002-2005) (R.I.P. 2005) ex-Tyrant, ex-De Lirium's Order
▼ Muzycy koncertowi
Jarno - Bass (2008-2010) Nowen, Serpent Ascending, ex-Cosmic Church (live), ex-Desecresy, ex-Nerlich, ex-Night Must Fall, ex-Ominous (live)
Juuso - Bass (2006-2008) Night Must Fall, Totalselfhatred, ex-General Winter, ex-Tyranny (live)
Dyskografia:
2000 - Delicacies of the Cadaver [demo]
2000 - Fabric of the Multiverse [demo]
2002 - Promo CD 2002 [demo]
2002 - Seeds of Torment / Creation 44 [split]
2003 - Unleashing the Slugathron
2003 - Crush Skulls and Bones [live]
2004 - Promo 2004 [demo]
2005 - Circle of Death
2005 - Fuck You, Fuck Off !!! [split]
2006 - Reign of Tormentor [split]
2009 - Echoes from Beneath
2010 - Reviled, Defamed and Spat Upon [kompilacja]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Slugathor/4313

Tagi:
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

O kilka dni temu, po nastu latach niebytu, pod nazwą Crypt of the Ancient Fire, za sprawą Drakkar Productions, wyszedł na CD nowy album Finów:

Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Bardzo dobry płyt! Line 6 Über Metal Über Alles! ;)
Awatar użytkownika
pampa
Master Of Puppets

pampa

Bardzo dobra ta nowa płyta. Ciężko, mroczno czyli wszystko to do czego grupa nas przyzwyczaiła trochę długo trzeba było na ten krążek czekać ale moim zdaniem warto było!!!
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Nie znałem dotąd tego zespołu ale skoro tyle wolnego było to postanowiłem przesłuchać kolejne płyty. No i o pierwszej to nawet nie ma co pisać bo strasznie słabe granie tam uskuteczniają, brzmieniowo też kicha i pytanie czy tracić czas dalej. Postanowiłem stracić trochę tego czasu i co ciekawe pomiędzy pierwszą a drugą płytą jest taki przeskok jakościowy, że aż się pod wąsem ucieszyłem. Takie granie już mi leży. Następna płyta czyli trzecia nawet odrobinę słabsza od dwójki ale zdecydowanie w klimacie, którego nie było na debiucie. Dzisiaj leciał najnowszy album no i tu już moc na pełnej. Widać, że okres pomiędzy albumem z 2009 a tym najnowszym panowie wykorzystali ile wlezie bo płyta z gatunku walca jadącego na jednym tłoku. Poleciała dzisiaj w ten pierdolony upał kilka razy na zmianę z drugim album i ten zestaw wypada masakrująco. Odrobinę odstająca Echoes from Beneath od tego zestawu ale tylko odrobinę też warta posłuchania. Generalnie dla całej reszty płyty z gatunku jak nie posłuchasz to nic nie stracisz a lepiej będziesz spał. Dla pozostałych rasowy oddech śmierci.
GRINDCORE FOR LIFE
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Generalnie wiadomo, że Hajasza nie ma co słuchać, za to warto słuchać jedynki Slugathor, bo brzmią tam jak kapele z najbardziej obrzydliwych piwnic w USA. Potem dowiedzieli się pewnie, że jak są z Finlandii to powinni trochę bardziej przynudzać.
Nebiros pisze: 4 lata temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Jeśli jedynka to brzmienie najbardziej obrzydliwych piwnic to widocznie te piwnice były jednak dobrze uprzątnięte.
GRINDCORE FOR LIFE