Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vastum

Vexatus 7 lata temu

Obrazek
Dość ciekawy amerykański zespół grający Death Metal w średnich tempach. Zespół zdecydowanie stawia na ciężar i klimat, choć zdarzają się także bardziej dynamiczne momenty. W zespole funkcjonują dwa wokale - męski i damski, które fajnie się uzupełniają. :) Na koncie póki co maja trzy albumy. Vestum dość ciekawie wypada na koncertach. Główny wokalista jest dość... specyficzny. :)

Obrazek
Skład:
Luca Indrio - Bass (2009-present) Acephalix, Necrot, ex-Infame, ex-Lawless, ex-Pistöns
Leila Abdul-Rauf - Guitars, Vocals (2009-present) Hammers of Misfortune, Cardinal Wyrm (live), ex-Saros, Ionophore, Leila Abdul-Rauf, ex-Amber Asylum, ex-Bastard Noise, ex-Memento Mori, ex-Sutek Conspiracy
Daniel Butler - Vocals (2009-present) Acephalix, ex-Perish
Chad Gailey - Drums (2013-2015, 2018-present) Atrament, Mortuous, Necrot, Palace of Worms (live), Scolex (live), ex-Bruxers, ex-Disinhibition, ex-Caffa, ex-Rude, ex-Phrenelith (live)
Shelby Lermo - Guitars (2013-present) Ulthar, Palace of Worms (live), ex-Apocryphon, ex-Cretaceous, ex-Extremity, ex-Hideous, Apprentice Destroyer (live), Tony Molina Band (live), ex-Dalton, ex-Womanowar
▼ Byli muzycy
Spencer Horne - Bass (2009)
R.D. Davies - Drums (2009-2011) Gehenna, ex-Hunger, ex-16, ex-Serpents of Dawn, ex-Halo Epidemic, ex-Infest, ex-Manpig, ex-Prison, ex-The Chorus / A Chorus of Disapproval, ex-Visual Discrimination
Kyle House - Guitars (2009-2013) Acephalix, Serpents of Dawn, ex-Lawless, ex-Necrot, ex-Dead Beat Hearts, ex-Deathcharge, ex-Defiance, ex-Poison Idea, ex-The Riffs
Adam Perry - Drums (2011-2013, 2015-2018) ex-Fallen Angel, ex-Enemy Soil
▼ Muzycy koncertowi
Sam Foster - Drums (2011) ex-Embers of Euphoria, ex-Sangre Amado, ex-Saros, ex-Weakling, ex-Hollow Mirrors, ex-La Ruya
Dyskografia:
2011 - Carnal Law
2013 - Patricidal Lust
2015 - Hole Below
2018 - Vastum / Spectral Voice [split]
2019 - Orificial Purge

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Vastum/3540322864
BC: https://vastum.bandcamp.com/music

Tagi:
Awatar użytkownika
Arson
Master Of Reality

Arson 7 lata temu

Odnośnie zdania na temat ich koncertów - miałem okazję widzieć ich na żywo w tym roku we Wrocławiu i muszę przyznać, że ten gość to jest istny demon sceny. :D Prowokuje do młyna jak nikt inny, w dodatku gość jest cholernie wielgachny i macha łapami niczym gibon. Ale jedno muszę mu oddać, bo dwóch gości pod sceną zaczęło się spinać i od razu wkroczył, bezpardonowo rozdzielając jednego i drugiego, nie pozwalając tym samym na wszczynanie burdy.
"From dream to dream we have always been,
Like an ever flowing stream."
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 7 lata temu

Co do koncertów to miałem odpowiedni link przygotowany, ale jakoś mi umknął podczas preparowania posta. :)

HUMAN
Tormentor

HUMAN 4 lata temu

Nowy album wyszedł. Polecam
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus 4 lata temu

Świetna wiadomość! :)
Awatar użytkownika
TITELITURY
Tormentor

TITELITURY 4 lata temu

"Dość ciekawy" - dobry żart tynfa wart! :D Fastum, to obecnie jedna z najciekawszych kapel, grających w Stanach life metal, świetnie poruszająca się w średnich tempach, rzezbiąca mordercze riffy, ale nie na sposób lifemetalowej biesiady, tak lubianej na ogół przez odbiorców tej muzyki. Nie nagrali wg mnie słabego krążka, a ten nowy materiał sprawia, że nawet tęczowi chłopcy zaczynają lubieżnie spoglądać na kobiece części ciała.
Dum bibo piwo, stat mihi kolano krzywo.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex rok temu

"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind rok temu

Ten ostatni album zajebisty mieli. Ten przedostatni też bardzo dobry. Muzyczne te albumy, jakkolwiek głupio to nie brzmi. Płyną te riffy i ta muzyka w średnim tempie do przodu, wokalista bulgocze, sekcja rytmiczna to wszystko podbija, długości albumów w sam raz. Nie ma do czego się przyczepić.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan 11 mies. temu

Vastum udostępnili utwór "Indwelling Archon", jako pierwszy singiel z albumu "Inward To Gethsemane". Krążek ukaże się 10 listopada nakładem 20 Buck Spin.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 10 mies. temu

Generalnie to każda ich płyta jest "nawet dobra", ale Hole Below to jebany cios. Zdecydowanie najlepszy album zespołu. Zawiera najlepsze riffy, jest chyba najbardziej zwarty i ma najzajebistszy klimat oraz numery. Pięknie spina się hałaśliwym początkiem i takąż końcówką. Cytując klasyka "tak się, kurwa, gra death metal".

Nówkę bardzo chętnie sprawdzę, może wrócili do totalnej zajebistości po nieco słabszym ostatnim wypuście?
Panzer Division Nightwish
HUMAN
Tormentor

HUMAN 10 mies. temu

Znafcy twierdzą , że najnowsza najlepsza będę na dniach weryfikował .
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 8 mies. temu

Nowa płyta jest naprawdę niezła, ale nie dorównała najlepszej, czyli Hole Below. Z pewnością takie wrażenie wynika między innymi z tego, że otwierające In Bed With Death zrywa papę z dachu, natomiast potem, w dalszej części materiału napięcie nieco siada. Dopiero w ostatnim numerze pejsy są na powrót urywane, bo Corpus Fractum to także potężna kosa pod żebra. Słychać natomiast, że kapela coraz bardziej doskonali warsztat, kombinuje w swoim death/doomującym death metalu i ciągle nagrywa płyty różniące się między sobą i bardzo łatwe do oddzielenia od siebie. Za to naprawdę duży plus.

Świetne brzmienie tego Inward to Getshemane, dodatkowo jeszcze bardzo podobają mi się wokale i solówy, które elegancko wiercą w riffowej glebie. Może gdyby tymi riffami też więcej przewiercali się przez rzeczywistość kosztem niektórych rwanych ataków, to weszłoby jeszcze dosadniej i nówka dołączyłaby do Dziury Poniżej?
Koniec końców bardzo solidny płyt i na pewno czołówka metalu około śmierci z bieżącego roku, chociaż sam szczyt to nie jest. Inna sprawa, że poprzednia płyta nieco mniej mi się podobała a tu jest znowu kilka punktów do góry. Zespół w zasadzie bez materiału poniżej oceny "dobry". Trzymam kciuki za dalszą, tak samo świetną karierę.
Panzer Division Nightwish
HUMAN
Tormentor

HUMAN 8 mies. temu

Miałem brać na cd , jednak sprzedający ten teges niestety .
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind 8 mies. temu

Vastum chujni nie odwaliło i kolejny raz death metalowiec ma ucztę. Muzycznie to w zasadzie logiczna kontynuacja poprzedniczki. Mam wrażenie, że na nowej może jest nawet momentami bardziej dziko (jak w potężnym Vomitious, gdzie momentami to wokalista staje się główną gwiazdą wieczoru), a poza tym to wciąż jest to ten sam zespół - dumnie kroczący do przodu po trupach w średnim tempie, który czasem przyspieszy i później musi zwolnić, żeby odpocząć. Jednak, gdy zwalnia to i tak się sporo dzieje. Ja jestem zadowolony z tego, co dostałem. Będę wracać, tak jak co jakiś czas wracałem do poprzedniczki. Tu mnie dodatkowo porozpieszczali, bo kurde, nawet riff z flażoletami jest! A z innej beczki, w ostatnim kawałku klimat się robi, że hej. Gitary momentami płaczą.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!

Wróć do „Death Metal”