Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Pozostaje mi tylko się z Wami zgodzić. Co do cen... to teraz koncerty osiągają tak chore poziomy, że nawet trudno to obiektywnie ocenić.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.

Tagi:
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

TheAbhorrent pisze: 7 mies. temu Narzekanie na Metallikę jest pewnego rodzaju głupią modą. Ani te ostatnie płyty nie są takie złe jak niektórzy gadają, ani wykony live nie są położone wbrew podśmiechujką z Larsa i Kirka. Ceny biletów robią wrażenie, ale to jest przecież gwiazda innej skali.
Lars nigdy wirtuozem perki nie był. Jak przysiadł i poćwiczył, to potrafił zagrać bardzo dobrze. Choćby AJFA i koncert w Seattle z 89, gdzie jest Meta w szczycie formy. Teraz stara się grać prościej, sam mówił, że nie ćwiczy praktycznie poza próbami. Kirk myli się przeważnie w banalnym wstępie do Nothing Else Matters, to chyba celowy zabieg, ważne by kuc societa, która jedyne co nagrała, to pierda na smartfonie, miała o czym dydkutować. A płyty po St. Anger, conajmniej bardzo dobre. St. Anger też lubię, choć tam najmniej tradycyjnej Metaliczki.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

https://www.terazmuzyka.pl/szef-naglosn ... racowalem/

Wcale mnie to nie dziwi. Ostatni raz byłem na Narodowym na koncercie Iron Maiden i to był totalny niewypał.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Stał tam sobie dobry stadion, na którym grały prawdziwe gwiazdy, można było kupić wszystko. Wyburzyli i postawili jakieś paskudne gówno, na którym czasami chłopcy w krótkich spodenkach kopią szmaciankę.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Pod pałacem też można było wszystko kupić, a nie jakieś metra czy deptaki dla znudzonych wdychaczy elektronicznego dymu.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

kurz pisze: 6 mies. temu Pod pałacem też można było wszystko kupić, a nie jakieś metra czy deptaki dla znudzonych wdychaczy elektronicznego dymu.
Powinni jarać kubańskie cygara, jak Papa Het przed koncertem. To pewno też snobizm, ale lepszy, od durnej mody na elektro szlugi. Palenie jest cringe, tak ogólnie.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Odkąd odkryłem skręty z dobrym tytoniem, to zrozumiałem jakie gówno wcześniej wdychalem. Teraz od kilku lat nie palę, ale czasami tęsknię za tą chwilą skręcania, a później parę minut rozmyślania, refleksji, czy czegoś tam co trudno nazwać, przy paleniu. Kto nigdy nie był takim palaczem, nie zrozumie.
Neon47

Neon47

Byłem na koncercie 5.07.2024.
Siedziałem na trybunie pośrodku sceny.
Koncert bardzo mi się podobał.
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

Diabeł istnieje naprawdę! Ogień! :twisted:
Neon47

Neon47

Jest ogień. :)
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Het ma zajebisty wokal pomimo upływu lat

Obrazek
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Dopiero to odkryłem. Na swoją obronę powiem, że nie jestem true fanem Metalliki.
Awatar użytkownika
Thorgal
Master Of Reality

Thorgal

Przenoszę tu, żeby nie robić OffTopic w temacie o deicide:
Thorgal pisze: miesiąc temu [...]
dj zakrystian pisze: miesiąc temu Po prostu, ktoś rzuci hasełko typu: Meta się skończyła po Bllack Album, albo nawet Kilemolu i reszta bezmyślnie powtarza.
[...]z dupy wzięte są opinie, że się skończyła na ww. płytach. Co nie zmienia tego, że rzesze fanów były rozczarowane, że Meta nie gra już thrash.
Metallica się rozwinęła i nie gra już tego co na początku.[...]

dj zakrystian pisze: miesiąc temu No jak to? Przecież co chwila pojawiają się opinie, że Meta na Hardwire i 72, to recykling dawnych pomysłów. Taka ostatnia nowatorska ich płyta, to St. Anger, bo już na Death Magnetic jest dość zachowawczo, choć to nadal świetne granie.
No dobra, ale tu piszesz o odcinaniu kuponów a nie wartości albumów jako takich.
Takie zarzuty faktycznie są powszechne i stawiane już nawet od "...And Justice".
Tylko, że nie bierze się pod uwagę, że po wydaniu tej płyty mnóstwo zespołów thrashowych nagle idzie w progresywne granie. Tak jak wcześniej było z wstawkami akustycznymi i balladami po "Ride the Lightning" lub zwolnieniu tempa gry po "Master of Puppets", nie mówiąc już o wpływie jaki wywarł na powstanie thrashu "Kill'Em All". Fajne to kopiowanie samych siebie jak i tak cały świat kopiuje to od ciebie. :lol:
Poza tym trudno jest w, w obrębie tej stylistyki zaproponować coś zupełnie nowego. Jeśli chcesz nagrać taki album jak "Death Magnetic" (a Meta chciała nagrać coś klasycznego po tych wszystkich zarzutach dot. "Load", "Re-Load" i "St. Angera") to siłą rzeczy musisz się cofnąć do czasów "...And Justoce" i "Czarnucha" i zrobić jakś miks ww. Płyta wyszła bardzo zacna.
Nie chcę się wypowiadać nt. "Hardwire". Album od początku leży mi najmniej z całego dorobku. Był wydany w okresie, gdy nie miałem zbytnio ochoty na Metallike w ogóle i tak sobie stoi na półce wśród koleżanek, czekając aż zdecyduję o daniu mu prawdziwej szansy. Za to "72 Seasons" słucha się przyjemnie, choć to ich prime też nie jest.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Mnie tam siada wszystko od Mety. Hardwire też, tylko poza konkretnymi strzałami, jest tam trochę rzeczy mających nawiązać do Load/Reload. Am i Savage np. Czy to źle? No nie dla mnie, bo lubię ten etap w karierze Mety. Jednak dla kogoś oczekującego powrotu do stricte thrashu, może to być pewien dysonans, że taki numer jest na płycie obok tytułowego, żywcem wyjętego z Kilemola, albo Spit out the Bone. W drugiej połowie lat 90-tych, wszystkie tuzy thrashu kombinowały z brzmieniem, bo zwyczajnie zostały wyparte przez death i black metal z jednej strony, z drugiej przez nu metal. Ci, którzy tego nie zrobili, spadli do drugiej i trzeciej ligi. Nawet Overkill grał wtedy bardziej groove metalowo. Każda moda ma to do siebie, że wraca. Wróciły spodnie dzwony z lat 70-tych, wrócił i thrash, zapomniany po 96 death metal. Z drugiej strony, ile można grać to samo, jeśli ma się dość szeroki gust muzyczny? Tak było w przypadku Mety. Teraz powrócili do grania z lat młodości, co jest dość autentyczne... no bo ile można kombinować?
Awatar użytkownika
Thorgal
Master Of Reality

Thorgal

Stonesi tez wrócili do bluesa.

To chyba naturalna kolej rzeczy. Inna kwestia czy się potrafi znaleźć tego powera co za młodu.

Ja Load i Re-Load też bardzo lubię. Zwłaszcza pierwszą. Dojrzałe muzycznie są te albumy, bardzo dobrze nagrane. A Het nigdy wcześniej ani później nie był w takiej formie wokalnej jak wówczas.