Najlepszy Kreator?

1985 - Endless Pain
2
4%
1986 - Pleasure to Kill
18
32%
1987 - Terrible Certainty
5
9%
1989 - Extreme Aggression
18
32%
1990 - Coma of Souls
13
23%

Liczba głosów: 56

Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

fajnie ze ktoś to zauważa. wszystkie praktycznie dziadzie tak teraz grają. Zresztą taka musi być twarz metalu społecznie zaakceptowanego i wrośniętego w kulturę.
Turris Babylonica e stercore facta est.

Tagi:
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

Szajtan pisze: rok temu Jadę z dyskografią Kreatora i zauważyłem, które utwory zespołu mają najwięcej wyświetleń na Spotify. Prowadzi bezapelacyjnie "Satan is Real" z ponad 16 mln odsłuchów, a w pierwszej piątce nie ma żadnego utworu z klasycznej ery działalności zespołu. Pokazuje to, że Niemcy odnaleźli się we współczesności i nie muszą ratować pozycji nostalgicznymi podróżami w lata 80./90. A kiedy słucham ich nowego albumu,odnoszę wrażenie, że jest to muzyka stworzona z pewnym wyrachowaniem. To w zasadzie ucieleśnienie tego, co można nazwać Wackenizacją metalu. Duże, stadionowe refreny i chwytliwe melodie . Kreator dociska pedał patosu do samej podłogi.
Kiedyś słyszałem podobną opinię właśnie
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Wolę Sodom i Destruction. Nie mniej pierwsze 4 płyty bardzo lubię, jedyną której słuchałem z tego bardziej współczesnego etapu ich kariery to enemy of god i było do spoko ale bez obesrania.
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Molotow 666
Tormentor

Molotow 666

darnoksss pisze: rok temu Wolę Sodom i Destruction. Nie mniej pierwsze 4 płyty bardzo lubię, jedyną której słuchałem z tego bardziej współczesnego etapu ich kariery to enemy of god i było do spoko ale bez obesrania.
O dziwo mam podobnie!
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A dla mnie najlepsze z tych trzech. Jedyne, co ma do starego Kreatora podjazd, to In the Sign of Evil.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Panowie, co sądzicie o wznowieniach Kreatora, tych z wyjebanym napisem Remastered na okładce i jakimiś rozbuowanymi książeczkami z tego co można przeczytać w opisie? Dużo lepiej to brzmi od oryginałów?
Obrazek
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Mam takie wydanie w digipacku + jakiś live CD zakupiony w empiku ze trzy lata temu, albo dwa. Prawdę mówiąc większego porównania nie mam, bo nie katowałem tego albumu przed remasterem, a nie spieszno mi specjalnie sprawdzać, ale z pyty brzmi czytelnie i fajnie, więc jak Ci nie szkoda kasy i tego szukasz, to w sumie nie wiem. Chyba, że mówisz o winylu. To też Ci nie doradzę. Puszcze sobie niedługo. Mam nadzieję, że pomogłem. Edit:Extreme Agression
Ostatnio edytowany przez blue_calx rok temu, edytowany łącznie 1 raz.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Mam oryginał Endless Pain i nie sądzę, żeby jakikolwiek remaster brzmiał lepiej. Remaster też miałem, na cd, ale jakiś starszy, niż te wspomniane. I już nie mam. O ile wiem, remastery Pleasure to Kill brzmią mocno inaczej, nazwijmy to bardziej deathmetalowo - mocniej, bardziej selektywnie, głośniej, a oryginalny winyl brzmi jak analogowa płyta z połowy lat 80. Nigdy tej wersji nie słyszałem, ale z takimi opiniami się spotkałem. Cieszę się, że mogłem nie pomóc.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Dziękuję! Chyba chrzanię wznowienia i zapoluję na jakieś stare CD
Obrazek
Awatar użytkownika
Termosik

Termosik

Poszedłbym ale nie mam z kim, poza tym Katowice są tak daleko...
Obrazek
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

Jedź. Jak lubisz, to nie będziesz żałował ;-)
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Czy jest tu jakiś fan "Renewal"?
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Oczywiście. Tylko to dość drastyczna zmiana była stylu i brzmienia w porównaniu z wcześniejszymi płytami.. i nie ukrywam, że więcej czasu mi zabrało by ją w pełni polubić. Kasetę pamiętam kupiłem w ciemno i się ciut zdziwiłem:)
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

Noise Magazine wypuścił na dniach kolejny podcast "Podaj dyskografię" - Slayer. Przy omawianiu Diabolus in Musica pojawia się porównanie do Renewal jako punktu w dyskografii. Coś w tym jest. Kreator to dla mnie przede wszystkim CoS ale mimo wszystko Renewal jestem na tak.
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
Awatar użytkownika
Thorgal
Fallen Angel Of Doom

Thorgal

Vortex pisze: miesiąc temu Czy jest tu jakiś fan "Renewal"?
Fan to może za dużo powiedziane ale to dobra, "zimna" płyta. Biorąc pod uwagę kiedy powstała, wpisuje się to w trend zmian wprowadzanych przez niemal wszystkie thrashowe kapele w podobnym okresie. Na szczęście poszli własną drogą.
Z drugiej strony, jako bezpośredni następca wybitnej Comy od souls... Czy mogli nagrać coś jeszcze lepszego kontynuując wcześniejszą ewolucję stylu? Osobiście wątpię.

Co do dyskusji z przeszłości nt. serii remasterów, te płyty kupuje się oczywiście dla koncertów na dodatkowych dyskach.
A jak jesteśmy przy koncertach, był ktoś na grudniowym koncercie w Polsce? Jak forma?