Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

Iron Reagan

CzłowiekMłot

Obrazek

Obrazek

Zespół z Richmond w Wirginii, założony w 2012 r. jako projekt poboczny muzyków Municipal Waste, Cannabis Corpse, Hellbear i Darkest Hour. Pod tą nazwa stworzyli kawał zbrutalizowanego crossoveru. Inspiracją dla nazwy stał się 40-sty prezydent Stanów Zjednoczonych.

Ich drugi album, The Tyranny of Will, pojawił się na 22 miejscu listy Billboard 200. Obecnie wydaje ich Relapse.

Skład:
Ryan Parrish - Drums (2012-present) Mammoth Grinder, ex-Disinterment, ex-New Millennium's End, DJ Renaldo, Ghastly City Sleep, Rope Cosmetology, Suppression, Years, ex-Darkest Hour, ex-Deathcrown, ex-City of Caterpillar, ex-Smoke or Fire, ex-Verse en Coma
Mark Bronzino - Guitars (2012-present) Mammoth Grinder, ANS, Kicking Spit, ex-Big Eyes, ex-Seasick
Landphil Hall - Guitars (2012-present) Cannabis Corpse, Municipal Waste, Nehema, ex-Volture, ex-Dominium (live)
Tony Foresta - Vocals (2012-present) Municipal Waste, No Friends, ex-James River Scratch, ex-Hatebreed (live)
Rob Skotis - Bass (2013-present) Hellbear, ex-Occultist
▼ Byli muzycy
Paul Burnette - Bass (2012-2013) ex-Darkest Hour, ex-Crack Head, ex-Hot New Dance Hits
Dyskografia:
2012 - Demo 2012 [demo]
2013 - Worse than Dead
2014 - Exhumed / Iron Reagan [split]
2014 - Spoiled Identity [EP]
2014 - The Tyranny of Will
2015 - Iron Reagan / Toxic Shock [split]
2017 - Take the Fall [single]
2017 - Crossover Ministry
2018 - Iron Reagan / Gatecreeper [split]
2018 - Dark Days Ahead [EP]

Sympatyczny klip:

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ir ... 3540363260
BC: https://ironreagan.bandcamp.com/music
Na 3 lutego 2017 roku zaplanowano premierę trzeciej płyty Amerykanów - Crossover Ministry.

Tracklista:
1. A Dying World
2. You Never Learn
3. Grim Business
4. Dead with My Friends
5. No Sell
6. Condition Evolution
7. Fuck the Neighbors
8. Power of the Skull
9. Crossover Ministry
10. More War
11. Blatant Violence
12. Parents of Tomorrow
13. Bleed the Fifth
14. Megachurch
15. Shame Spiral
16. Dogsnotgods
17. Eat or Be Eaten
18. Twist Your Fate
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!

Tagi:
Rattlehead
Moderator globalny

Rattlehead

Lubię ich, słyszałem obie płyty i uważam, że to jeden z najciekawszych młodych zespołów parających się graniem crossover. Fajne info o trzeciej płycie. Koniecznie muszę się jej dokładnie przyjrzeć.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Zacząłem przygodę z IR od "The Tyranny of Will" i chociaż nie jest to do końca moja bajka, to nawet oni do gustu mi przypadli. Nie jedzie to wszystko na jedno kopyto, jak w większości takiej stylistyki ma w zwyczaju, sporo zmian tempa i ogólnie niezły wpierdziel się dzieje. Na YT też popatrzyłem troszke i jajcarze też niczego sobie. Muza w sam raz do baru w piątek wieczór :D
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Soulless
Master Of Puppets

Soulless

Słyszałem tylko Crossover Ministry, wyrób mocno D.R.I.opodobny wykurw, hardcore/crossover bez dodatków. Rzadko słucham takiej muzy więc nie ma zmęczenia materiału, bo co czytałem marudne recki, że wtórne, bez pasji i takie tam zawracanie dupy. W sumie całkiem przyjemna płytka. Po chuj coś jeszcze wymyślać w hc/cross.

Tylko co robią w tym dziale?
Metal ma mieć włochate jaja a nie jakieś symfoniczne cycki
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Są tam gdzie być powinni. Niech mod albo admin doda do nazwy działu słówko "Crossover" i wszystko będzie jasne.

I właśnie panowie z IR prezentują taki brutalny, a przy tym prześmiewczy cross jaki uwielbiam. Na ostatniej płycie udowodnili swoją wielkość, umieszczając na niej materiał dorównujący debiutowi. Klasa.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

No właśnie słucham tego nowego krążka i jest to dobry materiał, o świetnym brzmieniu lat 90-tych. Ogólnie mam wrażenie jakby ta płyta właśnie tych lat się tyczyła. Bądź co bądź panowie dobrze się czują w tym co robią i czuć to na odległość.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

"Pierdolić Sąsiadów" :mrgreen:

Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Haha zajebisty teledysk, prawda taka, że ta otoczka sprawia że ich jeszcze bardziej lubię. Z tego typu rzeczy jeszcze to podoba mi się jeden z tytułów a mianowicie "Dogsnotgods" wspaniale ujęte :D
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Proszę nowa epeczka

Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Cudowny klip i boski kawałek. OD razu zapałałem chęcią do poznania, jak i powtórzenia Suicidal. ;-)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

No, witam w świecie jednego z najlepszych traszów przedłużonej drugiej fali i zaprawdę powiadam Ci - debiut najlepszy.
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Sprawdzę, obadam. Totalnie mi to przypasowało witalnością.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.