Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Scepter

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Amerykański Scepter to thrashowa jazda pełna bluźnierstw i plugastwa. Chłopaki pierdolili modę i konwenanse.

Powstali w 1993 i rok później sypnęli w świat dwoma demówkami, które choć były krótkimi strzałami w ryj, zdołały sporo osób sponiewierać. Jako, że chłopaki zamiast grać więcej woleli też ostro zabalować, więc na kolejne nagrania poczekaliśmy do 1996 roku, kiedy wypluli 15 min EP'kę.

W końcu w 1998 roku Merciless Records wydaje pierwszą profanację w postaci debiutanckiego albumu I'm Going to Hell. Ta płyta to kanon diabelskiego thrash metalu. 30 min piekła, diabłów i labiryntów.

Kiedy po debiucie nastąpiła złowroga cisza, wydawało się, że Scepter pozostał już w piekle i nic nie sprofanuje, ale jednak w 2003 ukazał się jeszcze drugi album Fucking Metal Motherfuckers, który już tym zacnym tytułem skomentował, co będzie grane.

Scepter sczezł w piekle w 2006 roku.

Dyskografia:
1994 - Demo [demo]
1994 - Up Thy Ass [demo]
1996 - Metal Supremacy [EP]
1998 - I'm Going to Hell
2003 - Fucking Metal Motherfuckers

Skład:
Eric Czepek - Drums (?-2006)
Todd Czepek - Guitars (1993-2006) ex-Nostradamus
John Karnes - Vocals, Bass (1993-2006) ex-The Dead Youth, ex-Hellrealm, ex-Nostradamus
▼ Byli muzycy
Dave Gipson - Drums (1994-?)
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Scepter/470
GRINDCORE FOR LIFE

Tagi:
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Jedną z tych kapel, które mają wszystko, żebym ich uwielbiał, nawet poznałem ich w czasie gdy takie granie wchodziło mi jak wódeczka pod tatar, ale jednak coś mi nie działa i nudzą w tempie ekspresowym. Robiłem sporo podejść, ale nie wchodzi to i tyle, niestety.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian