Mogli chłopaki być dużą kapelą, gdyby się nie popierdoliło.
No a popierdoliło się na własne życzenie. A szkoda, bo szło to całkiem zajebiście i w coraz lepszą stronę. Zaczynali od zajebistego, szczekającego black thrasha na The Beginning. Pamiętam koncerty w tamtym czasie - ogień był okrutny. Albo to ja byłem młody i żyłem na trochę innych zasadach, ale wtedy nawet na małych koncertach rozpierdol był bardzo konkretny w mieście stolicznym i wyjście z podbitym okiem nie było niczym dziwnym.
Tak też ten demos, nagrany krzywo i na żywo, był bardzo ładny.
Drugi demos brzydszy nie był. Nawet ładniejszy, chociaż to niekoniecznie zaleta. Ale też nie wada. No, bardziej profesjonalny, muzyka zyskiwała bardziej death metalowy posmak, wokal nie jest już tak wysoki i wchodzi w rejony Dona of the Dead, tak mniej więcej.
No i pełna płyta, wydana właściwie po rozpadzie zespołu już, chociaż oficjalnie się nie rozpadł. From Ruins to Ashes. Chłopaki sporo kasy władowali w studio i to słuchać, przy okazji zrobili to mądrze, bo płyta brzmi potężnie, ale naturalnie. Udało im się chyba wyciągnąć więcej jadu i agresji niż na Chariot of Oblivion i mamy taki piękny miks thrashu i death metalu, tak w stylu lat 80.
No ale chuj, nie chciało się i rewelacyjny materiał wziął w pizdu i przepadł.
Skład:
Steyr - Guitars (2008-present) ex-Cryptic Rites (live), ex-Empheris
SMG - Bass, Vocals (2009-present) ex-Cryptic Rites (live)
Devasth - Drums (2012-present), Guitars (2012) ex-Hateera, ex-Neuronia, ex-War-saw, ex-Legacy of Blood, ex-Relikt
▼ Byli muzycy
Sodomizer - Drums (2008-2011) ex-Cryptic Rites, ex-Empheris (live)
Olszak - Guitars (2008-2012) Thunderwar, ex-Perun
Vit - Drums (2011-2012) ex-Bestiality, ex-Perun, ex-Thunderwar, ex-Dragon's Eye
Olszak - Guitars (2008-2012) Thunderwar, ex-Perun
Vit - Drums (2011-2012) ex-Bestiality, ex-Perun, ex-Thunderwar, ex-Dragon's Eye
2010 - The Beginning [demo]
2012 - Chariots of Oblivon [demo]
2016 - From Ruins into Ashes
MA: https://www.metal-archives.com/bands/He ... 3540321896
BC: https://hellpatrol.bandcamp.com/music