Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Iscariota

Vortex 7 lata temu

Obrazek

Obrazek
wikipedia pisze:Polska grupa muzyczna założona przez Piotrka Piecaka i Dominika Durlika w 1990 roku w Sosnowcu. Zespół w początkowym okresie działalności prezentował muzykę z gatunku melodic death metal. Obecnie zespół wykonuje muzykę z pogranicza thrash i heavy metalu. Zespół został stworzony pod nazwą Blasphemer. W 1992 roku z zespołu odeszli basista Artur Wartak, gitarzysta Krakus oraz wokalista Rafał Włoszczowski. Tego samego roku zespół zmienił nazwę na Iscariota oraz zrealizował pierwsze demo zatytułowane Glodgad wydane nakładem Asta Records.

W 1995 roku nakładem Baron Records ukazał się debiutancki album grupy pt. Cosmic Paradox.

Zespół zagrał szereg koncertów (również koncerty charytatywne) w kraju, uczestniczył w wielu festiwalach, plenerach, koncertach klubowych.
Zajebista kapela, klasyczny thrash/heavy w mega polskim wydaniu. Dwa ostatnie albumy, to świeża i żywa muza z niegłupim tekstem.

Skład:
Piotr Zapart - Bass Dogmatic
Tomasz 'Thunderbreaker' Dudziński - Drums
Dominik Durlik - Guitars Krzak Experience, Sepsis
Justyna Szatny - Keyboards, Vocals (backing) ex-Vanity Fair, ex-Strzyga (live), ex-With (live)
Piotr Piecak - Vocals
▼ Byli muzycy
Artur - Bass
Jacek Szewczuwianec - Bass
Piotr Wawrzyniak - Bass
Grzegorz Wójcik - Drums Dogmatic
Marcin Palka - Guitars (?-2013)
Hubert Nowak - Guitars Formis
Marcin Poniedziałek - Guitars
Paweł Gocyła - Guitars ex-Sepsis
Adam Budzyński - Guitars
Marek Woźniak - Guitars, Vocals ex-Bronx, ex-Abaddon, ex-Formis, ex-Sepsis
Andrzej Miśta - Vocals
Grażyna Machura - Vocals (female) Eier
Szymon Kmak - Guitars (2013-2014) ex-Averside
Kenny Deth - Guitars (2014) ex-Sepsis, ex-Calladorn
Dyskografia:
1993 - Glodgad [demo]
1995 - Cosmic Paradox
2005 - Z ruin marzenia [demo]
2007 - Pół na pół
2012 - Lilith [EP]
2012 - Żeglarze nocy [EP]
2015 - Historia życia
2016 - Upadłe królestwo

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Iscariota/57826
BC: https://iscariota.bandcamp.com/music
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx 7 lata temu

HYHYH dwa ost albumy :D Ostatni przede wszystkim kult 10/10 okładka 10/10. HYHYHY
if you can find it on the internet, it's not underground.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot 7 lata temu

1995 Cosmic Paradox - wtedy w rubryce Metal Hammera była recka tego materiału. Zdobyłem po latach. Bardzo fajna płytka. No potem jest inaczej. No ale skoro mają frajdę, to wszystkiego najlepszego. ;)
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex 7 lata temu

Słuchałem właśnie wczoraj "Cosmic Paradox" i trzeba przyznać, że ładnie tam thrahszyk napierdzielał, naprawdę niezły album.
Drinkercia2010

Drinkercia2010 rok temu

Słuchałam ostatnio "Upadłe Królestwo" i powiem tak szczerze, że to było ZA-JE-BI-STE.
Wujek Piotrek ma wspaniałą i oryginalną barwę głosu, która mi się strrrasznie podoba♥️♥️
Mógłby mi na dobranoc śpiewać np. "Celtycki Chłód"<3
Kocham Iscariotę i mojego wujaszka Piotrusia (kckckc wujek, śliczny masz głos💖)
"W naszych sercach hardcore jest, w żyłach metalowa krew"
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex rok temu

Cieszy siła rodziny 🙂
Drinkercia2010

Drinkercia2010 rok temu

Vortex pisze:Cieszy siła rodziny 🙂
Mam 12 lat, i muzyka Iscarioty dla mnie mogłaby być viralem na Tik Toku, bo jest taka świetna, że można wyjść na balkon z telefonem i nagrać jak się
tańczy np. do "Lodowa Mgła":))

Iscariotę można fajnie sobie słuchać na Kępie na słuchawkach, i sobie w dodatku siedzieć na górce "szklanka", z Monsterkiem lub Tigerkiem w ręku (to zależy na co się ma ochotę) i z głośnikiem JBL (jeśli się będzie chciało na fulla puścić). Tylko minus jest taki, że na Kępie mieszka wokalista i tam prawie całe osiedle go zna, więc jak usłyszą jego nutę to powiedzą "Uuu, widzę, że się fanka znalazła", a jak go spotkają to mówią "Witaj Panie Piotrku, widzieliśmy pana fankę, która puszczała pana piosenki" i jak się wokalista dowiaduje to masz przejebane. Na szczęście u mnie nie było takiej sytuacji, więc się cieszę.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot rok temu

Co to kurwa jest??? To jakiś pamiętnik zaburzonej nastolatki?

W innym temacie,, na fejsie jest Zinoteka i jest wątek o Baron Records. Ma ktoś w mp3 te ich ówczesne nagranie?
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Drinkercia2010

Drinkercia2010 rok temu

Zsamot pisze:
rok temu

W innym temacie,, na fejsie jest Zinoteka i jest wątek o Baron Records. Ma ktoś w mp3 te ich ówczesne nagranie?
Taaakk, jak najbardziej:) Zaburzona Nastolatka ma pamiętnik i robi "pisiu pisiu" w nim i pisze właśnie historyjki o Iscariocie xD
Eno żartuję.......
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia rok temu

Drinkercia2010 pisze:
rok temu
Zsamot pisze:
rok temu

Taaakk, jak najbardziej:) Zaburzona Nastolatka ma pamiętnik i robi "pisiu pisiu" w nim i pisze właśnie historyjki o Iscariocie xD
Eno żartuję.......
Bez komentarza
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex 3 tyg. temu

"Pół na pół" ależ przepiękny album. Instrumentalnie i kompozycyjnie, to topka tego gatunku ever w naszym kraju.

Wróć do „Thrash Metal”