Kolejne brytole. W sumie spokojnie mogłem ich dać też do death metalu, ale jednak ci są trochę bardziej thrashowi. Nie wiem co w tym zespole robi większe wrażenie. Czy wokal który wypluwa płuca i śpiewa pełnym głosem, nie oszczędza się jak niektóre niemoty za sitkiem, że tylko odburczą albo wycharczą swoje partie i "dziękuję, do widzenia". Nie, S. Vrath drze się jak pojebany na mękach, prawie pluje do ucha, że jakby go z tego głośnika wypuścili to by cię, drogi słuchaczu, zapierdolił. No nienormalny.
Może większe wrażenie robi A. Satyrus? Gra w Scythian na gitarze. Uchowaj Szatanie takiego wiosłowego! Riffem przypierdolić umie, umie thrashową galopką pognać, śliczne, przemyślane solówki zajebie (a ja nie jestem fanem solówek, zwłaszcza melodyjnych, uważam, że są dla pedałów. Tutejszy wioślarz potrafi tak serio zagrać ciekawe melodie, które prowadzą utwór, nie jest to gorsze niż w Destroyer 666), czasem zasunie jakąś akustyczną wstawką, która o dziwo pasuje.
Uważacie, że ostatni Destroyer 666 jest za bardzo heavy metalowy? Scythian to taka brutalniejsza, wścieklejsza wersja. Może czegoś tak podniosłego jak Taman Shud czy Trial by Fire jeszcze nie nagrali, ale myślę, że wszystko przed nimi.
Przeskurwysyny.
Dyskografia:
2007 - Suffering to the Conquered... [demo]
2009 - To Those Who Stand Against Us...
2011 - Grunwald / Τιτανομαχία [split]
2015 - Hubris in Excelsis
Grunwald (Anno Satanae 1410):
Skład:
S. Vrath - Bass (2004-2008, 2013-present), Vocals (2004-present), Guitars (2008-2011) Craven Idol, Crom Dubh, ex-Sepulchral Temple, ex-Coprofagi, ex-Satanic Torment (live), ex-Crosswrecker, ex-Sacrificial Dagger
A. Von M - Guitars (2004-present) ex-Crom Dubh, ex-Crosswrecker
▼ Byli muzycy
G. Kul-Oba - Guitars ex-DorEterna
J. C. Volgard - Drums, Vocals (backing) (2004-2012), Drums (2013-2015) ex-Dying Age, ex-Craven Idol
Alexandros - Bass (2008-2013) Macabre Omen, Necromaniac, Satanic Supplicia, The One, ex-Razor of Occam, Aere Aeternus, ex-Lvcifyre, ex-Agatus (live), ex-Glorior Belli (live)
B. Iron - Guitars (2011-2012) Monumentomb, ex-Spearhead, ex-Archaicus
J. C. Volgard - Drums, Vocals (backing) (2004-2012), Drums (2013-2015) ex-Dying Age, ex-Craven Idol
Alexandros - Bass (2008-2013) Macabre Omen, Necromaniac, Satanic Supplicia, The One, ex-Razor of Occam, Aere Aeternus, ex-Lvcifyre, ex-Agatus (live), ex-Glorior Belli (live)
B. Iron - Guitars (2011-2012) Monumentomb, ex-Spearhead, ex-Archaicus
▼ Muzycy koncertowi
DBH - Drums (2015-present) Adorior, Grave Miasma, ex-Frustrum, ex-Goat Molestör, ex-Cruciamentum, ex-The One, ex-Corpus Christii (live), ex-Indesinence
TMK - Guitars (rhythm) (2016-present) Grave Miasma, Hellsworn, Towers of Flesh (live), ex-שְׁאוֹל
Fredrik Rojas - Bass (2009) Peasant God, Dead Existence, The Death Letter, Walking Corpse, ex-Nebukadnezza, ex-Cythraul (live), ex-Landskap (live), ex-Damnas (live)
TMK - Guitars (rhythm) (2016-present) Grave Miasma, Hellsworn, Towers of Flesh (live), ex-שְׁאוֹל
Fredrik Rojas - Bass (2009) Peasant God, Dead Existence, The Death Letter, Walking Corpse, ex-Nebukadnezza, ex-Cythraul (live), ex-Landskap (live), ex-Damnas (live)
BC: https://scythiandeath.bandcamp.com/music