deathwhore
Tormentor

Scythian

deathwhore

Obrazek
Kolejne brytole. W sumie spokojnie mogłem ich dać też do death metalu, ale jednak ci są trochę bardziej thrashowi. Nie wiem co w tym zespole robi większe wrażenie. Czy wokal który wypluwa płuca i śpiewa pełnym głosem, nie oszczędza się jak niektóre niemoty za sitkiem, że tylko odburczą albo wycharczą swoje partie i "dziękuję, do widzenia". Nie, S. Vrath drze się jak pojebany na mękach, prawie pluje do ucha, że jakby go z tego głośnika wypuścili to by cię, drogi słuchaczu, zapierdolił. No nienormalny.

Może większe wrażenie robi A. Satyrus? Gra w Scythian na gitarze. Uchowaj Szatanie takiego wiosłowego! Riffem przypierdolić umie, umie thrashową galopką pognać, śliczne, przemyślane solówki zajebie (a ja nie jestem fanem solówek, zwłaszcza melodyjnych, uważam, że są dla pedałów. Tutejszy wioślarz potrafi tak serio zagrać ciekawe melodie, które prowadzą utwór, nie jest to gorsze niż w Destroyer 666), czasem zasunie jakąś akustyczną wstawką, która o dziwo pasuje.

Uważacie, że ostatni Destroyer 666 jest za bardzo heavy metalowy? Scythian to taka brutalniejsza, wścieklejsza wersja. Może czegoś tak podniosłego jak Taman Shud czy Trial by Fire jeszcze nie nagrali, ale myślę, że wszystko przed nimi.

Przeskurwysyny.

Dyskografia:
2007 - Suffering to the Conquered... [demo]
2009 - To Those Who Stand Against Us...
2011 - Grunwald / Τιτανομαχία [split]
2015 - Hubris in Excelsis

Grunwald (Anno Satanae 1410):

Skład:
S. Vrath - Bass (2004-2008, 2013-present), Vocals (2004-present), Guitars (2008-2011) Craven Idol, Crom Dubh, ex-Sepulchral Temple, ex-Coprofagi, ex-Satanic Torment (live), ex-Crosswrecker, ex-Sacrificial Dagger
A. Von M - Guitars (2004-present) ex-Crom Dubh, ex-Crosswrecker
▼ Byli muzycy
G. Kul-Oba - Guitars ex-DorEterna
J. C. Volgard - Drums, Vocals (backing) (2004-2012), Drums (2013-2015) ex-Dying Age, ex-Craven Idol
Alexandros - Bass (2008-2013) Macabre Omen, Necromaniac, Satanic Supplicia, The One, ex-Razor of Occam, Aere Aeternus, ex-Lvcifyre, ex-Agatus (live), ex-Glorior Belli (live)
B. Iron - Guitars (2011-2012) Monumentomb, ex-Spearhead, ex-Archaicus
▼ Muzycy koncertowi
DBH - Drums (2015-present) Adorior, Grave Miasma, ex-Frustrum, ex-Goat Molestör, ex-Cruciamentum, ex-The One, ex-Corpus Christii (live), ex-Indesinence
TMK - Guitars (rhythm) (2016-present) Grave Miasma, Hellsworn, Towers of Flesh (live), ex-שְׁאוֹל

Fredrik Rojas - Bass (2009) Peasant God, Dead Existence, The Death Letter, Walking Corpse, ex-Nebukadnezza, ex-Cythraul (live), ex-Landskap (live), ex-Damnas (live)
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Scythian/93437
BC: https://scythiandeath.bandcamp.com/music
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian

Tagi:
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

Mam nadzieję, że muzyka ujmie mnie za serduszko tak samo jak Twój opis.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Hubris in Excelsis to jedna lepszych płyt ostatnich lat jakie znam.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Kozacki thrash bez pierdolenia to jest, najwyższa półka takiego grania. Hubris in Excelsis na stówę lepszy, niż ostatni Desaster, a i reszta na zbliżonym poziomie. Można niedrogo kupić np. u hellthrashera.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
HUMAN
Tormentor

HUMAN

thrash ..... no jebac szufladki w każdym razie potrafią dowalic do pieca , mogli by wreszcie nowym albumem dowalić
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

piekielny thrash!
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Dobra muza również polecam. Co do stylu to raczej Thrash/Death Metal z podniosłymi elementami helleńskiego BM-u. Do piekielnego to mu jednak trochę brakuje, albo moja wizja piekielności znacznie bardziej zajeżdża siarką.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

to taki thrash z gatunku "na wojnie z piekłem"! :P
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

...więcej tu jednak elementów DM niż Thrashu, wiec raczej Thrashem ze startu tego bym nie nazywał.

ps. uprzednio egzystowali w dziale DM.
deathwhore
Tormentor

deathwhore

yog pisze: 6 lat temu to taki thrash z gatunku "na wojnie z piekłem"! :P
Oni z piekłem to akurat chyba akurat nie bardzo. Znaczy się nie to, że katole, ale tematycznie tam raczej barbarzyńcy i historia.

Dla mnie to jednak bardziej thrashowe, ale ja tak rozumiem thrash metal. Jak ktoś chce to przenieść do death metalu to nie będę oponował.
Awatar użytkownika
Marduk666
Tormentor

Marduk666

deathwhore pisze: 6 lat temu Hubris in Excelsis to jedna lepszych płyt ostatnich lat jakie znam.
Zatem dzisiaj w robocie będę słuchał.
yog pisze: Hubris in Excelsis na stówę lepszy, niż ostatni Desaster, a i reszta na zbliżonym poziomie. Można niedrogo kupić np. u hellthrashera.
No właśnie spojrzałem na logo, na zdjęcie, hełm i nawet jakoś tak ryje podobne ;) i mi bez słuchania się z Desaster skojarzyło.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

deathwhore pisze: 6 lat temu Oni z piekłem to akurat chyba akurat nie bardzo. Znaczy się nie to, że katole, ale tematycznie tam raczej barbarzyńcy i historia.
Taaaa i Ares Kingdom pewnie o historii :P

wojna z piekłem w znaczeniu versus akurat tutaj, nie in league with ;)

Dla mnie 100% thrash to odpowiedni dział dla Scythian, będącego czołowym przedstawicielem jego ekstremalnej odmiany :)