Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Blood Tsunami

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Norweskie brudne thrashery Blood Tsunami grają od 2004 roku i są znani z tego, że są znani.

Od samego początku największa inspiracja to Turbonegro choć tego w muzyce nie słychać. Sporo za to Toksycznych Holocaustów, Desasterów i innych Slayerów. Na garach gra ten, który za młodu wyglądał jak dziewczyna więc nic dziwnego, że jakiś kolo się do niego w barze przystawiał. Koniec końców jegomość Faust poskrobał kolesia kozikiem po kręgosłupie i w 2005 zasilił Krwawe Tsunami.

W necie podają, że na koncie już cztery albumy a jak słyszałem tylko najnowszy wydany kilka dni temu i który zawiera kawał "radosnego", obskurnego thrash metalu. Jeżeli wcześniejsze albumy były podobne to super bo muza idealna na zamknięty ostry melanż ale chyba było inaczej bo spoglądając tylko na okładki to dwa pierwsze albumy odstają mocno obrazem ale i czasem trwania. Widzę, że debiut zapodał sam Samoth kiedy jeszcze miał wytwórnię a potem nawet romans z Candlelight i prawie godzinna płyta.

Muszę sprawdzić ale coś mi się wydaje, że z początkami się nie polubimy.

Dyskografia:
2004 - Blood All Over [demo]
2005 - Demo 05 [demo]
2007 - Thrash Metal
2009 - Castle of Skulls [EP]
2009 - Grand Feast for Vultures
2012 - Demo 2012 [demo]
2013 - For faen!
2018 - Grave Condition

Skład:
Dor Amazon - Guitars, Vocals (backing) (2004-present) ex-Mongo Ninja, ex-Suffering Seas, The Ass, The Conjacks
Pete Evil - Vocals (lead), Guitars (2004-present) Studfaust (live), Kill All, ex-Bomberos, ex-Mongo Ninja, Hellride
Faust - Drums (2005-present) Djevel, Studfaust, Scum, ex-Bomberos, ex-Decomposed Cunt, ex-Mongo Ninja, ex-Stigma Diabolicum, ex-Aborym, ex-Emperor, ex-Hesperus Dimension, ex-Thorns, ex-Nattefrost (live)
Carl "Calle" Janfalk - Bass (2011-present)
▼ Byli muzycy
Riff Randall - Bass (2004-2005)
Jay - Drums (2004-2005)
Stu Manxx - Bass (2005) ex-Gluecifer
Pete "Bosse" Boström - Bass, Vocals (backing) (2005-2009) ex-Brut Boogaloo, ex-Hellride
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Bl ... nami/43309
BC: https://bloodtsunami.bandcamp.com/music
BC: https://soulsellerrecords.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Haghi
Master Of Puppets

Haghi

Ogarniam tylko "Grave Condition" a to jeszcze tak po łebkach. Ogólnie to mam mieszane uczucia co do albumu. Tak jakbym miał zmienić pracę w koksowni na cementownię :) Jest brud, kurz czy moc ale jest też i pod górkę czasem.
Awatar użytkownika
Wędrowycz
Administrator

Wędrowycz

Ja właśnie postanowiłem sprawdzić, w ramach wałkowania dalszego Norwegii. Na początek leci "Demo 05" i faktycznie jest to dość radosny thrash metal, ale za to z bardzo dobrym warsztatem z tego co słyszę. Ja czuję, że się polubimy, bo o ile thrash metal nigdy nie był przeze mnie aż tak uwielbianym gatunkiem to tu słychać przyjemność z grania i co dość oczywiste duże ukłony w kierunku klasyki, a przy tym trochę punkowatej zadziorności. Aha, byłbym zapomniał dodać jedną ważną rzecz, jest tu też od groma melodii, więc jak ktoś ich nie trawi, to nie ma czego tu szukać.

Zobaczymy co tam kolejne materiały przyniosą, zakładam że może być nawet lepiej.
Odium Humani Generis
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Wędrowycz pisze: 4 lata temu melodii, więc jak ktoś ich nie trawi, to nie ma czego tu szukać.
Zamieniłbym "tu" na "...w muzyce" ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Ja tylko dodam, że Blood Tsunami jegomość Pete Evil założył na gruzach punk-rockowego Hellride.

Polecam w ramach przerywnika niemetalowego sprawdzić - szczególnie "Headin' for Hell"(1998) i "Troublemaker"(1999).

Tytuły mówią same za siebie. Nie ma słodkiego lizania po jajach - jest zabawa ale na ostro.

There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE