Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Chuck Billy a nie Rudy!
Turris Babylonica e stercore facta est.

Tagi:
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Ta, jeszcze Steve "Zetro" Souza i mamy wielką trójcę kogucianą.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

yog pisze: 2 lata temu
Szajtan pisze: 2 lata temu Głos Dave'a w ogóle się nie starzeje, w dalszym ciągu brzmi tak samo jadowicie i zgryźliwie jak dawniej. Bezpardonowo wygrywa z Jamesem Hetfieldem.
Co kurwa xD
Też wolę Dave'a od Jamesa "Yeah, I'm gonna take my horse to the old town road" Hetfielda.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Hetfields > McDejvs
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Hetfield od ponad ćwierć wieku jest marną podróbką Peppera Keenana.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

nazwiecie mnie głupim chujem ale.... nowy Rudy czy cokolwiek ginie. właśnie sobie z sentymentu włączyłem...

nowy megadeth oj bla bla bla baba jaga
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
EdusPospolitus
Tormentor

EdusPospolitus

"Dystopia" o wiele lepsza od albumu z 2022 roku. Z "The Sick, The Dying...And The Dead" podoba mi się tylko tytułowy, w którym jest ogień i pomysły, a poza nim jakieś takie to wszystko rozmyte, przegadane i z bardzo miałkimi melodiami rodem z "Super Collider".

Zresztą, od kawałka "Junkie" to można w ogóle się odbić od całości albumu :)
I don't know
I just took that knife
And I cut her from her neck
Down to anus
And I cut out the vagina
And I ate it
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Tak właśnie sobie słucham " The System Has Failed" i można ją porównać do ostatniej płyty. Na obu mamy utwory około thrashowe, trochę rockowych klimatów i bardzo dobre wokale Rudzielca. Nie ma nudy.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
perun

perun

Ja tej nowej płyty nawet jeszcze nie słuchałem i nie pali mi się do tego;-) Już od dość długiego czasu nowości Megadeth traktuję jak nowe płyty In Flames, czyli z przymrużeniem oka. Za to bardzo lubię starocie, a w szczególności Rust In Peace - to imho jedna z najlepszych płyt w historii muzyki metalowej. A duet gitarowy Mustaine/Friedman to też jeden z najbardziej udanych jakie słyszałem. Jest do czego wracać.
Awatar użytkownika
pampa
Master Of Puppets

pampa

Mi nowy album bardzo się podoba chociaż w porównaniu do Dystopii uważam go za gorszy nie mniej jednak cały czas panowie trzymają poziom. Nowy album znam już na pamięć ale cały czas gdzie jakieś smaczki wynajduję. Solówki jak zawsze na bardzo wysokim poziomie!!! Album oceniam na 7,5 /10
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Dobra ocena, bo album rzetelny, acz parę utworów można by nieco inaczej poprowadzić. Naiwnie czekam na przecenę tej płyty, ale pewnie kupię przed końcem roku.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Elementw
Master Of Reality

Elementw

Są momenty do wycięcia. Np. to pierdolenie w piosence o Marsie zagłuszające cudowne prucie gitarowe. Ale co tam ja mogę doradzać.
Awatar użytkownika
pampa
Master Of Puppets

pampa

Dzisiaj jak jechałem autem słuchałem ,,rust in peace " ależ tam jest popis techniki gry na gitarze. Ta płyta powinna być przykładem jak powinno się grać techniczny thrash takie kawałki jak ,,Holy Wars... The Punishment Due" czy ,, Take No Prisoners" to majstersztyk. Poznawałem tą płytę jako dziecko teraz odkrywam tam dużo innych smaczków pozdrawiam w ten wigilijny wieczór pod szyldem megadeth!!!
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

23 lipca w spodku.
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

będę próbował tam dotrzeć. ciekaw jestem supportów. ostatnio skrytykowałem Mission to Mars z najnowszej płyty, ale to bardzo przyjemne gitary, riff z początku i refrenu zapadł mi w pamięć i wróciłem do tego utworu.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Postaram się być. Oby supporty były fajne.
Użytkownika cechuje brak gustu i w ogóle elementarna słabość do tandety muzycznej.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

"Już bilet kupiony", cytując polskiego wieszcza. Pochwalić się jeszcze mogę tym, że klepnąłem sobie jakiś nocleg w centrum za 95zł.
Czekam z niecierpliwością na ogłoszenie supportów, a po cichu liczę na Overkill. Ale by była śmietana.

Żeby nie było offtopu, zawsze moją uwagę zwracało to charakterystyczne "kliknięcie" basu w tym kawałku.

Nothing inside.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

No ja też czekam na info o supportach, a sam koncert? Chętnie, baaardzo chętnie.
edi_gein
Master Of Puppets

edi_gein

Wróble ćwierkają o Kreator i Anthrax.
In the depths of a mind insane, fantasy and reality are the same.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Anthrax? Zbyt piękne, by prawdziwe, ja słyszałem: Overkill.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Wiem, że kochacie dramy, imby i kręcenie afer, więc pozostawiam wam taką oto informację-ciekawostkę.
https://www.terazmuzyka.pl/tworca-oklad ... al-zespol/
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Jak koleś myśli, że mu pomoże otoczka osoby, co robi afery zleceniodawcy, to będzie projektował foldery dla lokalnych marketów.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Obrazek
we Wrześni, miasta VW Crafter na parkingu.
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Czadowy. ;-)
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Wrzucam ten materiał przede wszystkim ze względu na skład w jakim przed kilkoma godzinami Megadeth wystąpiło w tokijskim Budokanie. W 50 minucie na scenie do Rudego i kolegów dołączył Marty Friedman! Zagrał trzy numery.

Setlista:
Hangar 18
Dread and the Fugitive Mind
The Threat Is Real
Angry Again
Soldier On!
Sweating Bullets
Trust
Conquer or Die!
Dystopia
A Tout le Monde
Marty's intro + Countdown to Extinction
Tornado of Souls incl. Marty's solo
Symphony of Destruction
We'll be Back
Peace Sells
Holy Wars... The Punishment Due
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Może najpierw wykup prawa autorskie zanim coś wrzucisz.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Musisz się, Borek, częściej logować. Załapałem się na wideo i miły akcent. Marty wygląda jakby się w ogóle nie starzał :)
UP THE VERONICAS
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Hajasz pisze: rok temu Może najpierw wykup prawa autorskie zanim coś wrzucisz.
Tuż po wklejeniu działało - widocznie ktoś zgłosił naruszenie praw. Ech, miałem później całość obejrzeć.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Pioniere pisze: rok temu
Hajasz pisze: rok temu Może najpierw wykup prawa autorskie zanim coś wrzucisz.
Tuż po wklejeniu działało - widocznie ktoś zgłosił naruszenie praw. Ech, miałem później całość obejrzeć.
łap zanim jakiś cham usunie
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

A mnie to w ogóle nie rajcuje. Zostawił kapelę, bo chciał zarabiać większą kasę. Za co oczywiście go źle nie oceniam. Bo i niby dlaczego. Ale też i nie mam w ogóle ochoty na oglądanie go na deskach z Rudym.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Triple Thrash Triumph
Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Oj Sacred Reich bym zobaczył...
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Megadeth wkracza do produkcji Wargamingu.
Awatar użytkownika
blue_calx
Tormentor

blue_calx

pampa pisze: 2 lata temu Dzisiaj jak jechałem autem słuchałem ,,rust in peace " ależ tam jest popis techniki gry na gitarze. Ta płyta powinna być przykładem jak powinno się grać techniczny thrash takie kawałki jak ,,Holy Wars... The Punishment Due" czy ,, Take No Prisoners" to majstersztyk. Poznawałem tą płytę jako dziecko teraz odkrywam tam dużo innych smaczków pozdrawiam w ten wigilijny wieczór pod szyldem megadeth!!!
Pełna zgoda. Również bardzo lubię R.I.P., być może to mój ulubiony album Rudego i ekipy, a na pewno pierwszy zakupiony (w sumie w ciemno). Rudy był jednym z pierwszych, którzy wprowadzili mnie w tajniki Five Magics. Kilku znajomych od "ciężkiej" muzy kategorycznie skreślało Megadeth, zapewne przez wokal rudego. Cóż, odsiewa on... nie powiem kogo od nie powiem czego.
Nothing inside.
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

blue_calx pisze: rok temu wokal rudego. Cóż, odsiewa on... nie powiem kogo od nie powiem czego.
Wokal rudego to kwintesencja brudnego metalu, śliskiego i ubłoconego.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Woal Rudego to Megadeth. Po prostu. Nie ma sensu go oceniać. To on stanowi o tej muzie. Muza oczywiście, ale ten głos to po prostu znak tej kapeli. Jak z Sodom czy innymi.
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie

Proste, ten jego sposób artykulacji, to cedzenie słów i inne patenty nadają tym utworom ton tak samo, jaki wrzaski Arai kawałkom Slayera.
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Otóż to. ;-)
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Bez przesady z tą kwintesencją brudnego metalu, po prostu brzmi jak złośliwy kawał chuja albo po prostu rudy czlowiek. Ja lubię.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

A to nie synonim?
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

blue_calx pisze: rok temu
pampa pisze: 2 lata temu Dzisiaj jak jechałem autem słuchałem ,,rust in peace " ależ tam jest popis techniki gry na gitarze. Ta płyta powinna być przykładem jak powinno się grać techniczny thrash takie kawałki jak ,,Holy Wars... The Punishment Due" czy ,, Take No Prisoners" to majstersztyk. Poznawałem tą płytę jako dziecko teraz odkrywam tam dużo innych smaczków pozdrawiam w ten wigilijny wieczór pod szyldem megadeth!!!
Pełna zgoda. Również bardzo lubię R.I.P., być może to mój ulubiony album Rudego i ekipy, a na pewno pierwszy zakupiony (w sumie w ciemno). Rudy był jednym z pierwszych, którzy wprowadzili mnie w tajniki Five Magics. Kilku znajomych od "ciężkiej" muzy kategorycznie skreślało Megadeth, zapewne przez wokal rudego. Cóż, odsiewa on... nie powiem kogo od nie powiem czego.
Dla mnie poza tym, że jest to absolutny majstersztyk techniczny ta płyta ma jeszcze jedną zajebistą cechę, którą zwłaszcza w metalu ciężko uchwycić nie popadając w onanizm. Mam na myśli jej pompatyczność i epickość w takim filmowym wydaniu.
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

RIP to była odpowiedź na AJFA Mety. Rudy zagrał jeszcze bardziej technicznie, przy czym nie rozciągał kompozycji do 7-9 minut. Mistrzowskie riffy i solówki duetu Rudy/Friedman, tempo niektórych do dziś wprawia w osłupienie. Do tego nie jest to bezmyślna masturbacja gryfu, wszystko ma swój cel. Taką płytę nagrywa się raz. Chociaż można spekulować, czy Rudy nagrałby podobną rzecz, gdyby CtE i Youthanasia nie były odpowiedzią na Czarny Album? W tamtych latach rywalizacja Rudego z Metą była mocna i MegaDejv ostro deptał Mecie po piętach, zarówno artystycznie, jak i komercyjnie. Teraz, na stare lata mają wyjebane i nagrywają co chcą, czyli nawiązują do przeszłości, ale już bez napinki.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
darnoksss
Master Of Reality

darnoksss

Myślę, że finalnie stosunek dobrych i zajebistych płyt Dejwa do mety wychodzi na zdecydowany plus dla rudzielca.
polki nie dawajcie polakom, dawajcie arabom
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Nie jest to trudne, zważywszy, że Metallica nagrała tylko 5 dobrych- zajebistych!- płyt. A obecne są delikatnie mówiąc dalekimi echami tych nagrań. Tymczasem /Megadeth jedzie bez kompleksów, mimo że ciągle je się przypsuje Rudemu- wydając świetne albumy, które są po prostu dobre i cały czas w tym stylu, który jest stylem Megadeth. I mam je na półce dla ich muzyki. Nie sentymentu do starych nagrań, nie kolekcjonersko. Nie mam za to takiego St. Anger, czy innych od 4 jeźdźców...
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Rudy zdaje się nagrał więcej płyt od Mety. Tak ogółem.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Dyskografia MegaDave'a faktycznie jest dość równa i moim zdaniem fajniejsza jako całość niż zbiór dokonań Metalliki, mniej liczny i zawierający niedogotowany kartofel w postaci "St.Anger", ale na markę zespołu wpływają raczej pojedyncze wyskoki niż średnia. Żaden album MegadetH nie ma takiej aury czystego geniuszu jak "Master of Puppets".
Obrazek
Awatar użytkownika
Zsamot
Tormentor

Zsamot

Ma. Rust in Peace. Ale rzeczywiście "Master..." czy debiut mają to "coś".
Awatar użytkownika
TheAbhorrent
Tormentor

TheAbhorrent

Mam na myśli aurę, markę zakorzenioną w masowej świadomości. RIP jest super, ale to nie ta skala.
Obrazek
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Smutno i straszno

Obrazek
Non Stop Kolor!

Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Mając na uwadze ostatnie wydarzenia, nie będzie zdziwienia, jeśli na drugie wiosło wskoczy Marty Friedman.
UP THE VERONICAS