Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Carnivore

Wyrocznia

Obrazek
Carnivore to kultowy zespół grający crossover/thrash/speed. Bezpośrednie teksty, łojące riffy i blasty idealne do siania spustoszenia wśród pozostałych ludzi po wojnie atomowej. Idealnie wpasowane w mój gust.

Obrazek
Skład:
Lord Petrus Steele - Vocals, Bass (1982-1990, 1996, 2006-2010) (R.I.P. 2010) ex-Fallout, ex-Type O Negative, ex-Repulsion, ex-Roadrunner United
Steve Tobin - Drums (2006-2010) Metal Health Association, ex-Dust to Dust, ex-Tripod
Paul Bento - Guitars (2006-2010) Sunlord
Joey Z - Guitars (2006-2010) Life of Agony, ex-Eyes of the Dead, ex-Stereomud
▼ Byli muzycy
Louie Beateaux - Drums (1982-1990, 1996) ex-Fallout, Carnivore A.D., ex-Aggression, ex-Agnostic Front
Stan Pillis - Guitars (1982-1983) Underground Society
Larry - Guitars (1982)
Keith Alexander - Guitars (1983-1985) (R.I.P. 2005) ex-Primal Scream NYC, ex-Dee Snider, ex-Savage Grace
Enrico - Vocals (1983)
Marc Piovanetti - Guitars (1985-1990, 1996) Carnivore A.D., Circus of Steele, Retaliation, ex-Crumbsuckers, ex-Heavy Rain, ex-Psychic Orgy
Dyskografia:
1984 - Nuclear Warriors [demo]
1984 - Carnivore [single]
1985 - Carnivore
1986 - U.S.A. for U.S.A. [demo]
1986 - Carnivore pre-release [EP]
1987 - Retaliation
1991 - Retaliation / Carnivore [kompilacja]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Carnivore/803
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian

Reminescencje Carnivore, słychać jeszcze na debiucie Type o Negative. Pjoter Stalowy był genialnym muzykiem z wizją.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Nie było tematu? Dla mnie to najlepszy crossover thrash i kropka. Tylko nie mogę się zdecydować który album jest lepszy. Debiut ma "World Wars III and IV" które chyba leciutko przechyla szalę na jego stronę.
Awatar użytkownika
Wyrocznia
Master Of Puppets

Wyrocznia

pit pisze: 2 lata temu Nie było tematu? Dla mnie to najlepszy crossover thrash i kropka. Tylko nie mogę się zdecydować który album jest lepszy. Debiut ma "World Wars III and IV" które chyba leciutko przechyla szalę na jego stronę.
U mnie właśnie „Male supremacy” przechyla na stronę debiutu
Ale retaliation tez git
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

Też bardzo lubię. Nawet 1st press lp retaliation se kupiłem. I reedycje, I ten drugi. Dobrze powyżej piszą, do dysko można spokojnie liczyć i jedynkę typów minusowych

Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

pit pisze: 2 lata temu Nie było tematu?
No wygląda na to, że nie było, choć mnie się wydaje (a nawet jestem na 99% pewien), że jednak był. Dziwny jest ten świat... :)