Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Power Trip, USA

Epoxx

Obrazek

Obrazek

Ekipa z USA mają na koncie 2 pełniaki Manifest Decimation oraz Nightmare Logic z 2017 roku. Na swoje dodam, że słuchałem tej ich nowej płyty i całkiem dobrze wchodziło fajny thrashyk zobaczymy jak kolejne odsłuchy. Ktoś słuchał? Ktoś lubi?

Skład:
Chris Whetzel - Bass
Chris Ulsh - Drums (?-2014, 2015-present), Guitars (2014-2015) Impalers, Innumerable Forms, Iron Age, Mammoth Grinder, ex-Hatred Surge, Strutter, Vaaska, ex-Faithealer
Blake "Rossover" Ibanez - Guitars (lead) Eternal Champion
Nick Stewart - Guitars (rhythm)
Riley Gale - Vocals Balls Out
▼ Byli muzycy
Marcus - Drums
Sam Bosson - Drums (2014-?) Blazing Eye, Condition, Human Particle, ex-DNF, ex-Skin Like Iron, ex-Trash Talk
▼ Muzycy koncertowi
Matt - Drums ex-Degenerate, ex-Eternal Champion (live)
Connor Donegan - Drums (2016-?) Genocide Pact, Innumerable Forms, Red Death, Witchtrial, Amputation Spree (live), Abuse, Line of Sight, Protester
Dyskografia:
2008 - Demo 2008 [demo]
2009 - Armageddon Blues [EP]
2011 - Power Trip [EP]
2012 - Tour 2012 [split]
2013 - Manifest Decimation
2014 - The Armageddon Blues Sessions [EP]
2014 - Live Series [live]
2016 - Integrity / Power Trip [split]
2016 - Firing Squad [single]
2017 - Nightmare Logic
2018 - Opening Fire: 2008​-​2014 [kompilacja]
2018 - Hornet's Nest [single]
2018 - Live in Winnipeg [live]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Po ... 3540309358
BC: http://powertripsl.bandcamp.com/music
BC: https://powertrip.bandcamp.com/music
if you can find it on the internet, it's not underground.

Tagi:
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Nightmare Logic prawdopodobnie zostanie moim ulubionym albumem i zajmie 1 miejsce na thrashowym podium br.
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Aż tak mówisz ja w sumie jakoś nie miałem ich po drodze, ale przesłuchałem i będą kolejne odsłuchy bo mało czasu na słuchanie było, a coś mi się obiło o uszy, że to dobra kapela jest. A słyszałem na płycie inspiracje starym nuclear assault miedzy innymi, a NA bardzo lubię.
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Po fenomenalnym debiucie, hołdującym na maksa dokonaniom Cro-Mags, którego posiadanie, to wręcz obowiązek dla wszystkich fanów C-M, na nowej płycie zaserwowali nieco mniej wpływów Crossover Thrashu. Na Nightmare Logic słyszalne jest też więcej naleciałości Anthrax-owego Groove, wpływy Slayer zaś zmalały i wymieniły się nieco na Sodom z Better Off Dead, czy Kreator z Extreme Aggression. Tak całkiem to jednak nie wyzbyli się wpływu Cro-Mags i dobrze, niemniej jednak powyższe zmiany stylistyczne nadały ich muzie zupełnie nowy wymiar, kreując tym samym własny rozpoznawalny styl.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Dla mnie w tym roku Terrifier póki co wiedzie prym, a sądząc po tym jakie mamy teraz odrodzenie gatunku i nowe kapele się wyłaniają na światło dzienne jak grzyby po deszczu to możemy jeszcze spodziewać się co najmniej kilku naprawdę zajebistych płyt, co oczywiście bardzo mnie cieszy ;) ;) ;)
"Between Shit and Piss we are Born"
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Ktoś lubi? Kurwa, toż to obok Infernal Majesty najlepsza póki co thrashowa płyta tego roku, jaką słuchałem. Nie ma nic tu oryginalności, ale każde przesłuchanie najnowszego krążka daje mi mnóstwo radochy i chce się z tego machać banią jak muzycy w klipie do Swing of the Axe. Nie ma tu technicznego międolenia - są za to walące w łeb riffy, agresywne wokale, mięsiste brzmienie i w rezultacie dostajemy 32 minuty albumu przepełnionego złością , czego nie uświadczy się na sporej ilości albumów innych nowych zespołów thrashmetalowych. Nawet okładak bije na głowę te bohomazy Repki, tak chętnie zatrudnianego przez nowofalowców. Aha, pierwszy album też sprawdziłem i jest równie dobry i agresywny.
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Decybel

Decybel

Album taki jak „Nightmare Logic” to zapewne nawracające marzenie senne Larsa Ulricha i spółki. Chociaż ostatni album zespołu Metallica kapeli wstydu nie przynosi, nie plami jej honoru, to wystarczy odpalić trzy pierwsze kawałki z nowej płyty Power Trip, by dousznie przekonać się, że thrash metal nie jest zbiorem pomysłów skończonych.

Teksańczycy mają świadomość swojego potencjału i są cholernie dobrze poukładanym zespołem. Chwała im za to, że zdają sobie również sprawę z faktu, iż lekiem na hermetyczność stylistyczną jest kombinatoryka. Uprzedzając – Power Trip nie posługuje się tanimi wzorami i regułami mnożenia. Oczywistym jest, że stawiają oni na wariacje, ale robią to bez zbędnych powtórzeń, przez co zyskują na niezwykle dźwięcznej wymowie. Cieszy również fakt, że w swoich badaniach nad thrash metalem nie pomijają pochodnych gałęzi, takich jak crossover. Panowie z Cro-Mags pewnie są z nich dumni. Ten krążek spełnia znakomitą funkcje pomostu pomiędzy ohydnym klimatem produkcji znanych z lat 90′ a nowo wyłaniającą się dykcją thrashową. To powinien być obowiązek, by o „Nightmare Logic” mówić głośno, bo to chyba jedyny sposób na nowe otwarcie w tym gatunku i na przewietrzenie szatni od starych i zblazowanych sportowców.
HUMAN
Tormentor

HUMAN

Bardzo mocny album, na razie nie maja prawie konkurencji, co za energia i radość grania.

Edit: Oczywiście Infernal Majesty cały czas nr1
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Obrazek

Chujowe do bólu Trivium headlinerem. Chyba pierwszy raz wrócę tak szybko z koncertu. POWER TRIP!!!
Ryszard pisze: 6 lat temu Trochę za dużo wina, przystojny kolega w koszulce Dissection, At the Gates z dyktafonu... I zaraz pedałują się tekie satany w parku na ławce, za ręce się trzymają... Teczowy Black Metal hahahaha
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Na miejscu Power Trip, by nie psuć se krwi, odpuściłbym se granie koncertów z takim headlinerem.
Awatar użytkownika
Epoxx
Tormentor

Epoxx

Pewnie część po Power Trip pójdzie do domu :)
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Ja nie wiem, kto w ogóle wpadł na takie zestawienie kapel. Ja się boję, że jak usłyszę Executioner's Tax albo Power Trip, to nie wytrzymam i komuś z koszulką Trivium wypierdolę :D . Dawno nie słyszałem thrashowej płyty z takim ładunkiem skondensowanej agresji jak oba longplaye PT.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Zagrali Power Tripa w Fox News, będą się teraz szekle sypać od systemu.

http://www.metalsucks.net/2017/12/07/fo ... not-happy/
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

mili stonerowcy ;)
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Perkusista to się widzę w tańcu nie pierdoli.
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Nie do końca kojarzę który jest który. Perkusista to ten co kupował tylko najbardziej hardcore'owy death i black metal rodem z zatęchłej piwnicy? A i Disclose.
Ostatnio edytowany przez pit 7 lat temu, edytowany łącznie 1 raz.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

No Wulkanazy, Kerasphorusy itp atrakcje :)
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Disclose to wiadomix klasyk japońskiego HC, no a Kerasphorus zajebisty War Metal grzeją, ale to nie dziwne, gdyż na pokładzie same gwiazdy jak: Pete Helmkamp, Ronnie Parmer, czy Gene Palubicki, powszechnie znani z Angelcorpse, Order From Chaos, Revenge, Blasphemic Cruelty, Impiety, Perdition Temple
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Disclose znam, reszcie jego typów przyjrzę się bliżej. Im i Wipers. Fajnie wypada na tle reszty kolegów wyciągających ZZ Top, soulowe soundtracki, britpop i tym podobne. Nie chodzi mi oczywiście o to, że to złe zespoły. Po prostu wygląda to tak jakby był jedynym metalowcem w składzie.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Taka oto kompilacyjka nam wyszła, dobra dawka Power Trip

Obrazek
Awatar użytkownika
Nucleator
Moderator globalny

Nucleator

Bardzo dobra kompilacja, panie @Vortex. Ten Power Trip to prawdziwe błogosławieństwo dla sceny thrashowej i z całego mojego czarnego serduszka im życzę sukcesu artystycznego i komercyjnego, bo sobie kurwa na to zasłużyli. Oni po prostu mają dar do pisania bijących po łbie niczym obuch riffów. Przy tej muzyce zapominasz o problemach i wszelkich troskach, jakie spotkały cię w życiu, tylko wpadasz w chocholi taniec i chcesz, by on trwał i trwał. Taki Brainwave na ten przykład to prawdziwy przysmak - ręce same zaciskają się w pięść i momentalnie masz ochotę wyjść i otłuc twarz jakiegoś muslima. A pozostałe utwory też nie odstają bardzo in minus i potwierdzają wysoką jakość tego wydawnictwa. Amerykanie się nie pierdolą, tylko tłuką po ryju niemiłosiernie.

Swoją drogą ten Power Trip kompilacyjką kasuje większość płyt, jakie ostatnio się ukazują. Szkoda tylko, że o fizyczniaku póki co cicho...
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Zgadzam się, są świetni a potwierdziłem sobie tą opinię wykurwistym "Manifest Decimation", przydałaby się tylko większa częstotliwość wydawanych pełniaków.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

W studiu siedzą. Bardzo mnie to cieszy. Wolę jednak dwójkę od jedynki, ale obie płyty są zajebiste. Zero nudy.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze: 2 lata temu polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Ja pierdolę, wokalista nie żyje.
UP THE VERONICAS
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

35 lat miał gość...wielka szkoda.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit

Szkoda chłopa. Mam nadzieję, że to nie koniec zespołu.
Awatar użytkownika
Vortex
Tormentor

Vortex

Co? a co się tam wydarzyło?
deathwhore
Tormentor

deathwhore

Vortex pisze: 4 lata temu Co? a co się tam wydarzyło?
Umarł.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Awatar użytkownika
Odin Quincannon
Master Of Puppets

Odin Quincannon

W Fugitive, Seth ciupie z połową składu Power Tripa. Mam nadzieję, że zostanie. Na razie tylko memoriał, ale wygląda, że za dobrze się bawili aby nie wrócić.

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Myślałem, że oni nie istnieją, a dzisiaj se idę do sklepu a tam, gdzie zawsze plakaty konfederacji albo Cyndi Lauper, że grają przed Panterą.
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Wrócili niedawno. Nawet matka Gale'a wyraziła żal, że nikt jej o takich planach nie poinformował. Z jednej strony, czy bez Rileya to to będzie to samo? Pewnie nie, bo frontmanem był zajebistym. Z drugiej strony jednak, szkoda zaprzepaścić potencjał reszty członków. W końcu nagrali dwie świetne płyty - zdecydowanie deklasując większość młodych zespołów parających się thrashem. Wracam regularnie do ich ciosów. Zwłaszcza do tych z drugiego albumu. Same hity.
UP THE VERONICAS
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

A ta cała matka, to od kiedy grała w kapeli?
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind

Matki już chyba takie są. Gdzieś mi się wyświetliło ostatnio, że matka Chestera z Linkin Park teraz też na zespół wkurwiona jest.
UP THE VERONICAS