Bardzo dobry wywiad. Roman z tego wyjdzie. To twardy Ślązok.wyziew pisze: ↑rok temuhttp://www.nametalowo.pl/2021/09/11/rom ... w-chaosie/
Wywiad z Romanem.
"-Jest szansa na wyleczenie tego do końca?
-Znane są przypadki wyleczenia."
Czyli się zmieniło czy nie zmieniło?Zsamot pisze: Swoją drogą wyobrażacie sobie taki wywiad i program w mediach TVP?
Nic się w tym ciemnogrodzie nie zmieniło.
To jak zmieniło się czy nie?
Choć tv niewiele oglądam, to mam wrażenie, że w latach 90-tych było więcej luzu niż dziś, przy dyktaturze poprawności politycznej TVP.Hajasz pisze: To jak zmieniło się czy nie?
Czasami to i Hajasz coś mądrego napisze. Tv warto było oglądać gdzieś tak do końca lat 90-tych. Zresztą teledysk Kata Piwniczne Widziadła, po raz pierwszy zobaczyłem właśnie w TVP, choć zespołu tam prawie nie widac. Jest migająca postać Romka w negatywie i gitara Kałboja, ta z czachą. To bodaj jakiś model BC Rich.Hajasz pisze: ↑rok temuAle dzisiaj to chyba w większości krajów ludziom się popierdoliło w głowach i w tv pokazywana jest idylla życia w postaci wysp i hotelów miłości, festiwale muzyki przaśnej, martyrologia. Wszelaki metal nie istnieje pewnie poza Skandynawią bo tam jednak państwo docenia wkład tych zespołów w historię metalu. Dzisiaj to nie przejdzie zwłaszcza w naszym bagnie. Nie wyobrażam sobie spotu w tv gdzie prosi się ludzi o sms na leczenie Pana Romana.
Przed tym widełem powinno być jakieś ostrzeżenie dla epileptyków.dj zakrystian pisze: Jest migająca postać Romka w negatywie i gitara Kałboja, ta z czachą.
Wygląda mi na BC Rich USA Explorer z lat 80-tych, ale w sumie to w tym klipie gówno widać...
Niestety, dokładnie tak. Wyleciał Skiba, wyleciała cała reszta.Pioniere pisze: ↑rok temuNo, po zrzuceniu jarzma i upadku komuny TVP jakby zachłysnęło się wolnością. Wpadało doń coraz więcej świeżego powietrza oraz nowoczesnego myślenia nt. sztuki i subkultur. Niemniej z czasem, macki władzy kolejnych żarzących partii, coraz bardziej zaciskały się dłonie na "wąskim gardle" wolnego od cenzury przekazu. A co dziś mamy, to wiemy — Zenek i Maryla, mecze ... i nic więcej.
Dobre!!!
Pierwszy pełniak Kat zmiata cały Venom pierwszym riffem.
Ja nie czytałem, ale zapewne był wykorzystany jako dodatkowy rezonator.dj zakrystian pisze: ↑rok temuDo tego to piwniczne brzmienie z pogłosem i... fortepian na którym nikt nie grał a jednak jest obecny. Kto czytał książkę Romka, ten wie o czym mowa.
Działanie niezamierzone, a efekt zauważony dopiero przy odsłuchu zarejestrowanych dźwięków. No i spoko wyszło, dobrze że tak zostałoVexatus pisze: ↑rok temuJa nie czytałem, ale zapewne był wykorzystany jako dodatkowy rezonator.dj zakrystian pisze: ↑rok temuDo tego to piwniczne brzmienie z pogłosem i... fortepian na którym nikt nie grał a jednak jest obecny. Kto czytał książkę Romka, ten wie o czym mowa.![]()
Fortepian stał w pomieszczeniu gdzie nagrywali gitary i przy odpowiednich częstotliwościach rezonował. Stąd też ten dziwny ale klimatyczny pogłos.. no a miałem na myśli Venom, że gdyby lepiej nauczyli się grać, to by zabrzmieli jak Kat.
Jak czytam takie teksty, to zawsze mam wrażenie, że autor zakończył znajomość z Venom na Black Metal, a najlepszych w ich karierze, kawałków z singli, nie słyszał.
Dokładnie. Czasem trzy akordy czy fajny riff robią lepiej od technicznych masturbacji. Gdyby patrzeć pod kątem techniki, to najlepsi byliby BrainDrill i tego typu technikalianci, gdzie w zasadzie nie ma muzyki a są popisy. Nie mówię, że Venom chujowy, tylko grają prościej od Kata.