Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

No mnie zastanawiała jego forma na tych koncertach. Zadziwiająco dziwnie dobra, która kontrastowała z wyglądem przez postępującą chorobę. Dlatego miałem nadzieję, że wyjdzie z tego. Teraz wygląda na to, że po prostu dał z siebie wszystko, czując nieuniknione. Kat i Romek byli jednymi z głównych, którzy kształtowali mój gust muzyczny od czasów podstawówki. Tym bardziej jest to dla mnie chujowa wiadomość. Mercurego też szkoda, ale byłem gnojem gdy zmarł. Na pewno też samobójstwo Cobaina wywarło na mnie dołujące wrażenie. No i Chuck S.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem

Tagi:
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Oczywiście, że Freddy, czy inni to była strata. Zwłaszcza, że każdorazowo za nimi szła ta indywidualność, jednoznaczna rozpoznawalność, ... Ale...

Roman był NASZ. Smutny, siermiężny, wesoły, czy niestrawny jak każdy z nas potrafi. Ale zawsze dostępny i zawsze był sobą. Koncerty to potem możliwość pogadania, poobcowania w towarzystwie. A ON potrafił gadać, opowiadać, oj potrafił. ;-)
I takiego Romka chcę egoistycznie zapamiętać...

Bardzo ciepło i tak po ludzku napisali Skiba (tak, ten od Big Cyca) i Łukasz Orbitowski. Polecam na fejście przeczytać. Bo to są tak ciepłe słowa, że po prostu szkoda dobrego tekstu nie przeczytać.

Przegadałem z kumplami z całego świata- tak się chuje porozjeżdżali- pewnie na maj- czerwiec zrobimy ognisko i pośpiewamy klasyki. To już ponad 24 lata znajomości, które się zaczęły, bo jeden z nich przyszedł na obalanie jaboli w koszulce Kat, a z tyłu Kat is my religion. Ależ prorocze słowa!

Tak, Kat jest moją religią.
Allah jest wielki, ale B-52 też jest duży.
Awatar użytkownika
Nekroskop
Tormentor

Nekroskop rok temu

Zasmucająca wieść. Ostatnio mnie tak zasmuciła wieść o śmierci Kantaro Miury. Za ciebie Romek i dzięki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

TaktycznyPingwin pisze:
rok temu
Dajcie spokój z traktowaniem tego ułoma powaznie, przecież on się jara Absurd, wielki kurwa zimny skurwiel xD
A Pana Romana szkoda. Jest mi w chuj przykro, że odszedł. Zwłaszcza że po latach okazało się, że we wszystkim miał rację.
Requiescant in Pacem
Pan Roman to ci sra do japy a ty nawet nie potrafisz wezwać prasy z takim niusem. Znalazł się kolejny wielki wyznawca z multikontem i przypomniał sobie hasło. 4 lata stażu a 20 parę postów i nagle przebudzenie mocy niczym u pierdolonego Jedi. Jesteś tylko zbiorem molekuł, którego nawet taki ułom jak ja odprowadza wzrokiem z politowaniem.
Zsamot pisze:
rok temu
Bardzo ciepło i tak po ludzku napisali Skiba (tak, ten od Big Cyca) i Łukasz Orbitowski. Polecam na fejście przeczytać. Bo to są tak ciepłe słowa, że po prostu szkoda dobrego tekstu nie przeczytać.
Dzisiaj specjalnie dla ciebie Tomaszu na 100% powaga. Nie mam FB ale tekst Skiby krąży po necie. Oczywiście napisany dokładnie w jego stylu i co ja chciałem napisać? Aha już wiem, przeczytałem go na stronie WP i co mogę powiedzieć to tylko to abyś przeczytał komentarze pod tym tekstem.
Mam nadzieję, że cię nie uraziłem i jako człowiek inteligentny będziesz wiedział co chciałem powiedzieć.
https://gwiazdy.wp.pl/krzysztof-skiba-z ... 112781600a
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Odpowiem Tobie w pełni szczerze:
znam osoby, które pracowały ze Skibą, w pełni profesjonalny człowiek, bez tej maski blamażu itd. Ostatnio kumpel z nim nagrywał. Nic nie znaczący chłopak z muzyki elektronicznej. Ale to Peja, Skiba- podeszli do niego z szacunkiem. Profesjonalnie. Zatem pozwolę sobie zachować własne zdanie. Pozytywne.

A te komentarze... w sieci pod artykułami... no powiem Tobie tak - pisałeś kiedyś komenty na onecie czy interii (mała pisownia świadomie)? Nie. Czytasz? Ja nie. Dalczego? Bo to kloaka. Do tego stopnia, że nawet same portale pod niektórymi artykułami prewencyjnie je blokują. Znają "autorów" potencjalnego szamba.

Ale poza kloaką to też płaci się za rozruszanie "życia" pod artykułami, stosuje SEO w nich. Ba, Ślubna pracowała w tym biznesie.
Dlatego z netu starczy mi te forum, dwa inne specjalistyczne, no i FB do wybranej grupy docelowej. Więcej nie.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

No Tomaszu boże narodzenie dawno minęło a ty taki miły dla mnie?! Dziękuję ale z drugiej strony udowodniłeś mi, że jednak rozumiesz co się do ciebie pisze. Nie będę rozwijał bo nie ma sensu. Sam widzisz, że świat istnieje na zasadzie przeciwieństw. Krzychu napisał swoją szczerą prawdę a i tak został ukrzyżowany. A teraz możesz mnie przybijać do drewna, bez obaw dam radę.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Nie znajduję przyjemności w krytykowaniu. Zwłaszcza dla samego nękania.

Za to sobie obsłuchuję wszelkie koncerty z Romkiem, czy nagrania amatorskie. Każdy ma swój sposób na żałobę. Mi tak najwyraźniej to przypada...
Aż mi po wczorajszym mięśnie zastrajkowały z braku magnezu. Trudno. Zatem teraz lżej, przezornie nie okupiłem się w więcej piw. ;-) Ale parę zawsze się znajdzie.

Jedynie się zastanawiam, czy wyjdzie ten koncert z Wrocławia???
Z "Luftu" mam 2 kawałki, co ma na maila wysyłali. Co dalej??? Łudzę się, że coś na mini się dozbiera. Ale pewnie nie. Zobaczymy.
Patrzę na ten ostatni koncert Kata, w przeddzień moich urodzin, no i tak sobie myślę, że trza jeździć na te koncerty. Zbierać wspomnienia. nie gadżety, plastikowe pierdółki. One też są fajne,... Ale to właśnie przeżycia powinny kształtować nas.
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz rok temu

I choć charakter mam niepoprawny za to kochają mnie wszystkie panny. A teraz konkret pytanie. Na ile starzy wam siły? Pytam grzecznie bo byłem świadkiem kiedy zmarł papież polak i sił wystarczyło na pokazową żałobę narodową.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

I po chuj takie pytanie?

Nie wiem, nie planuję emocji. Jak pozwoli proza życia, to i na pogrzeb pojadę.

Dziś starałem się nie myśleć, co prawda nie udało się, ale wieczorem zasiadłem, no i leci któraś godzina i kolejne piwo, no i wiem, że zawsze będzie mało.
TaktycznyPingwin

TaktycznyPingwin rok temu

Hajasz pisze:
rok temu
TaktycznyPingwin pisze:
rok temu
Dajcie spokój z traktowaniem tego ułoma powaznie, przecież on się jara Absurd, wielki kurwa zimny skurwiel xD
A Pana Romana szkoda. Jest mi w chuj przykro, że odszedł. Zwłaszcza że po latach okazało się, że we wszystkim miał rację.
Requiescant in Pacem
Pan Roman to ci sra do japy a ty nawet nie potrafisz wezwać prasy z takim niusem. Znalazł się kolejny wielki wyznawca z multikontem i przypomniał sobie hasło. 4 lata stażu a 20 parę postów i nagle przebudzenie mocy niczym u pierdolonego Jedi. Jesteś tylko zbiorem molekuł, którego nawet taki ułom jak ja odprowadza wzrokiem z politowaniem.
Co tam pierdolisz, łajzo? Przestań na mnie projektować swoje fantazje erotyczne i zachowania, Kornelek… Ty? No chyba że nie ty… chociaż na pewno zgadzałoby się pare szczegółów, jak kompletne dyletanctwo, poza i ton edgelorda z małego miasta i branie na powaznie stażu na czymś, co w twojej głowie jest elitarnym klubem metalowca a w istocie jakąś śmieszną stronką gdzie kto chce może sobie pisać, quod erat demonstrandum.
A Jam częścią tej siły priapicznej witalnej,
Co rucha ci starą, nierzadko analnie…
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz rok temu

Kurwa ludzie, przestańcie już poierdolic, kłócić się, zostawcie Hajasza w spokoju, umarł wielki artysta No i chuj, umarł, każdy to przeżywa lub nie przeżywa po swojemu, trza żyć, przemyśleć, przetrawić a nawet jak ktoś olewa to zostawić w spokoju, bo takie jego prawo, a jak pierdolnie głupotę, olać, nie brnąc.

RIP Romek, i dalej do życia kuce!
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

No właśnie, ciszej nad tą trumną. Proponowałbym też modowi posprzątać ten syf, który tu się wylał.
Ciekawe też co z nieukończoną płytą Romka? Myślę, że gdyby wydać ukończone utwory, będzie to epitafium dla tego nietuzinkowego gościa jakim był Romek.
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 rok temu

Dajcie spokój z tym kwasem. Roman Kostrzewski był naprawdę ważną postacią dla polskiej muzyki i szczególnie dla większości piszących na brutalland. Nie ma dyskusji co do tego, jaki wkład miał Roman w muzykę metalową w Polsce. Fundament, który inspirował, inspiruje i szczególnie, teraz po śmierci będzie inspirował. Rozumiem treści wysyłane przez malkontentów, którzy swoje osobiste podejście do życia mylą po prostu ze zwykłą ludzką przyzwoitością. Teraz nie jest pora na kłótnie. Wystarczy po prostu się ukłonić i oddać legendzie hołd. Po prostu.
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

dj zakrystian pisze:
rok temu
No właśnie, ciszej nad tą trumną. Proponowałbym też modowi posprzątać ten syf, który tu się wylał.
Ciekawe też co z nieukończoną płytą Romka? Myślę, że gdyby wydać ukończone utwory, będzie to epitafium dla tego nietuzinkowego gościa jakim był Romek.
Co wy macie z tym sprzątaniem? Ja nic bym nigdy nie usuwał. niech każdy widzi, kto się zachowuje jak dzban.

Dzisiaj Kat w tonacji akustycznej. dla odreagowania doskonale znanych wersji. Tego najrzadziej chyba słucham. Tylko Romka GŁOS to ciągnie w górę. Ja jednak wolę te kompozycje w normalnej wersji.

Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 rok temu

Ja z chęcią wspomnę o ostatnim featurningu Romana z Wilczycą. Klasa:
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Fakt, trochę jest tych niezłych gościnnych występów. Mój ulubiony to :
występ na Metalmanii z Darzamat. Z ogromnego sentymentu, to było coś, jak Romek wyszedł... entuzjazm jak dla gwiazdy festiwalu.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Meta ... ski_01.jpg

Diabelski Dom cz.II (Kat cover) 36:30
Elementw
Master Of Puppets

Elementw rok temu

Upraszam o to by nie sprzątać. Prawda nas wyzwoli.
Awatar użytkownika
Pogan696
Tormentor

Pogan696 rok temu

Zawsze mam sentyment do starych nagrań, sprzed 20 lat. TVP 2 i metal... abstrakcja teraz.
Elementw
Master Of Puppets

Elementw rok temu

No cóż. My jesteśmy poza. Jak na początku. I to nie tylko u nas. Na wielkim świecie headbangners.... też zlikwidowano.
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Elementw pisze:
rok temu
No cóż. My jesteśmy poza. Jak na początku. I to nie tylko u nas. Na wielkim świecie headbangners.... też zlikwidowano.
Tak, ale w ramach zmiany stylu stacji i przejścia na reality show. U nas to była czystka polityczna i wyjebanie wszystkiego... Czad Komando, Luz, programy na Dwójce, la La mi Do, Clipol. Do zera. Nawet listy Marka Niedźwiedzkiego.
To radykalnie inna sytuacja.
Stacja komercyjna vs stacja jakby nie było dla wszystkich.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus rok temu

Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Obejrzałem to już chyba z 20 razy... Do samego końca wszystko klimatycznie, po staremu, bez taryfy ulgowej...
Ja sobie robię mały detoks i słucham coverów z genialnego trybutu.

Jak ta płyta wyszła, to nas powaliła. Każdy miał swe typy oczywiście. Ale Luciferion wszystko po prostu totalnie zmiótł. Jakby z innego wymiaru...
Niemniej Insomnia, Vader, czy Behemoth to też pewniaki. Każdy ma swój klimat. W tym ich urok. Trybut, ale z własnym piętnem.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

Ja sobie dziś słuchałem Romkowych interpretacji numeru Cohena, bardzo mu to wyszło, no i jak porwałsię na Bema Pamięci Rapsod Żałobny, Cześka Niemena. Tam popierdolił nieco tekst, ale wykon potwierdza, ze był Mistrzem.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot rok temu

@dj zakrystian - dej panie link, bo zapomne, chętnie sprawdze tę nutkę. Romka śpiewającego cudze szlagiery nie słyszałem jeszcze.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

Jest na Jew Tube. Cohena - Mój Tajemny Świat. Cześka Bema Rapsod i Płonąca Stodoła z Alą Janosz z Idola😁 Linku nie zapodam bo srajfon zawirusowany covidem.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

No i jak nie znasz, to koniecznie Error kapeli Alkatraz. Romek na wokalu. Na gitarze genialny, zaprzepaszczony talent: Valdi Moder. Ten od szkółek gitarowych. Miał być następcą Jacka Regulskiego, jednak Kałboj nie chciał go w Kacie...
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot rok temu

Alkatraz costam słyszałem, ale nie wykręciłem się szczególnie w temat. Wczoraj próbowałem posłuchać tez Kat & Roman Kostrzewski z yt. No chyba tylko „Wolni od Klęczenia” nie nużą muzycznie i dodatkowo bawią tekstowo. Niestety nic poza starym Katem nie powoduje dłuższego tupania nóżką i chęci darcia mordy ze śmiesznym czortem.

No dobra, jeszcze tekst z Biblii Satanistycznej rozpierdala, a mianowicie: „największym świętem dla satanisty są jego własne urodziny”…niech spoczywa w pokoju ten sympatyczny Ślązok.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

Ten cyrkowiec La Vey, zawarł sporo trafnych myśli w tej swojej Biblii. Choć sam był kolejnym guru żyjącym z hajsu naiwnych ludzi. Wydaje mi się, że Romek chciał pokazać, ze bajki jakiegoś cyrkowca, nie odbiegają zbytnio od semickich mitów biblijnych. Są nawet bardziej humanitarne w swej wymowie. Świat jest okrutnym miejscem. Wielkim szpitalem psychiatrycznym, jako rzekł pijak i myśliciel Ch. Bukowski. I tylko chorzy psychicznie zdają sobie z tego sprawę....
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

CzłowiekMłot pisze:
rok temu
Alkatraz costam słyszałem, ale nie wykręciłem się szczególnie w temat. Wczoraj próbowałem posłuchać tez Kat & Roman Kostrzewski z yt. No chyba tylko „Wolni od Klęczenia” nie nużą muzycznie i dodatkowo bawią tekstowo. Niestety nic poza starym Katem nie powoduje dłuższego tupania nóżką i chęci darcia mordy ze śmiesznym czortem.

No dobra, jeszcze tekst z Biblii Satanistycznej rozpierdala, a mianowicie: „największym świętem dla satanisty są jego własne urodziny”…niech spoczywa w pokoju ten sympatyczny Ślązok.
Alkatraz ma swój urok. Szkoda, że nie poszło po tej linii. Płyta bije inne płyty Romka, oprócz Popióra.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

Dzisiaj ogłoszono datę pogrzebu, na który zjedzie się zapewne więcej ludzi, niż na niejeden koncert. Uroczystości odbędą bez mszy, bez księdza paplającego coś o miłości i zbawieniu. Ciało spocznie na świeckim cmentarzu, krzyż nie będzie po nim deptać.
Obrazek
Dzisiejszy dzień miał być wesoły. Romek powinien obchodzić dziś 62 urodziny, tymczasem my przekazujemy Wam informacje o jego ostatnim pożegnaniu.
Jak poinformowała nas rodzina, pogrzeb Romka odbędzie się w piątek, na Cmentarzu Komunalnym przy ulicy Kwiatowej 29 w Bytomiu. O godzinie 11 będzie miało miejsce ostatnie pożegnanie dla bliskich Romka, po którym odprowadzimy go na miejsce spoczynku (wyruszamy spod kaplicy przy ul. Piekarskiej 99). Wszystkich, którzy chcą mu towarzyszyć oczywiście serdecznie zapraszamy przy czym mamy kilka próśb, ponieważ spodziewamy się, że będzie Was całkiem sporo.
Prosimy o uszanowanie rodzinnego, ostatniego pożegnania, które odbędzie się w kaplicy (nie bójcie się, mszy nie będzie). I tak się tam wszyscy nie zmieścimy, a rodzina i najbliżsi pragną spokojnie pożegnać Romka.
Rodzina prosi też o nie robienie zdjęć i nie kręcenie filmów, więc jeśli to możliwe to powstrzymajcie się i zostawcie telefony w kieszeniach.
Z informacji, które do nas docierają wynika, że bytomska policja boi się o porządek podczas, jak sądzimy, licznego spotkania. Prosimy więc, żebyście mieli ze sobą maseczki bo możliwe, że będą kontrolować. Nie boimy się o Wasze zachowanie, znamy Was długo i wiemy, że wszystko będzie ok ale postanowiliśmy poinformować o tym, żeby nie było niespodzianek i nieporozumień oraz żeby każdy kto czuje taką potrzebę miał możliwość pożegnać Romka w spokoju i bez niepotrzebnych incydentów.
Po wszystkim zapraszamy do Zabrza, do klubu Wiatrak. Powspominamy…
I ostatnia prośba… Chcemy podziękować Romkowi za to, co dla nas wszystkich zostawił i pomyśleliśmy, ze dobrą formą takiego podziękowania będzie wykonanie jednego z jego utworów. Bylibyśmy zaszczyceni gdybyście nam w tym pomogli, a może sami chcecie w taki sposób wyrazić wdzięczność? Prosimy aby każdy kto gra na jakimkolwiek instrumencie, nawet na trójkącie, zabrał go ze sobą i zagrał z nami Łzę Dla Cieniów Minionych. Kto nie gra, może zaśpiewać, zagwizdać, zaklaskać… Ponieważ gramy akustycznie to przegrajcie wersję z BUK – Akustycznie.
Dajmy mu naszą łzę… Niech się niesie.
I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

Ech, wiedziałem, że nie będę mógł być. Może gdyby ktoś z okolic śmigał na sam pogrzeb, to super, ale niestety muszę być na 20:00 w Gnieźnie...
A tymczasem kolejny wieczór na wspominki przy alkoholu.
Włączę sobie te 2 kawałki z Luftu.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot rok temu

A luczyki nie śpią…

„ Oświadczenie zespołu KAT w sprawie ochrony Praw Autorskich i Dóbr Osobistych.

Informujemy nieświadomych producentów, handlowców, pośredników i zleceniodawców wszelkiego rodzaju gadżetów, z logo i nazwą zespołu KAT , że nazwa KAT jest objęta ochroną prawną. Znak KAT i słowo KAT są zastrzeżone w Urzędzie Patentowym i nikt bez zgody właściciela praw nie może produkować i wprowadzać do obrotu jakichkolwiek produktów z wykorzystaniem loga lub nazwy KAT.
Wszyscy którzy produkują, wprowadzają do obrotu lub handlują nielegalnymi produktami z wykorzystaniem loga KAT lub nazwy KAT, muszą się liczyć z konsekwencjami karnymi i finansowymi. Informacje o nielegalnej produkcji i sprzedaży są sukcesywnie przekazywane odpowiednim organom ścigania.
Ponad to informujemy że wykorzystywanie projektów okładek płyt zespołu KAT jest również objęte ochroną prawną, a producenci takich koszulek w odpowiednim czasie zostaną również pociągnięci do odpowiedzialności.
W obecnym czasie jedynie firma Metal Mind Productions posiada w ofercie legalne T-shirty z okładkami płyt zespołu KAT.
Informujemy że monitorujemy nielegalną produkcję i sprzedaż koszulek, naszywek, lamp ledowych oraz innych produktów z logiem KAT lub z wykorzystaniem projektów okładek naszych albumów.
Informujemy że monitorujemy również wydawnictwa i wszelkie działania naruszające Ustawę o Prawach Autorskich.

Z poważaniem zespół KAT.”
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Mam nadzieję, że monitorują również zajebane zagranicznym zespołom riffy.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
encyklopedia metalu

encyklopedia metalu rok temu

Luczyk w ogóle przyszedł na pogrzeb?
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog rok temu

Chyba by go tam ukamienowali.
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
deathcrush
Tormentor

deathcrush rok temu

OMG Luczyk dalej swoje :?
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

encyklopedia metalu pisze:
rok temu
Luczyk w ogóle przyszedł na pogrzeb?
Pewno by zaliczył wpierdol. On zresztą w Jukeju na zmywaku bodaj.
Na stronce Kat histeria dał wpis, że zmarł były wokalista i tyle....
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

CzłowiekMłot pisze:
rok temu
A luczyki nie śpią…

„ Oświadczenie zespołu KAT w sprawie ochrony Praw Autorskich i Dóbr Osobistych.
...
Z poważaniem zespół KAT.”
Ten Luczyk to jak Gruppenfuhrer Wolf w Klossie (odcinek w Berlinie). Nie napisze odważnie cymbał, że to on ma jakiś ból dupy - tylko mityczny zespół Kat. To wo góle jakiś hit, "zespół", gdzie dobrał sobie jakieś młode jednostki, które już widzę oczyma duszy, mają jakikolwiek wpływ na cokolwiek w zespole i udział w profitach za stare albumy.

Z normalniejszej części świata- to ja czekam na wydanie Luftu Romka. No i koncertu. Będzie godne zamknięcie tej karty. Dla Kata Luczyka to chyba jakiś pod temat w dziale śmietnik i starczy.
Awatar użytkownika
hellpanzer
Master Of Puppets

hellpanzer rok temu

Zsamot pisze:
rok temu
Z normalniejszej części świata- to ja czekam na wydanie Luftu Romka. No i koncertu. Będzie godne zamknięcie tej karty. Dla Kata Luczyka to chyba jakiś pod temat w dziale śmietnik i starczy.
Czy coś w ogóle wiadomo odnośnie "Luftu"? Czy w ogóle zostanie ta płyta (choćby niekompletna) wydana lub udostępniona w jakiejkolwiek formie? Informacji w internetach na ten temat próżno szukać.
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

To kiepsko szukasz. Jest oświadczenie oficjalne.

Drodzy...
Ogarniamy tematy, sklepowe, zespołowe i inne, wymagające ogarnięcia. Jeden z nich dotyczy bezpośrednio niektórych z Was. Prosimy, żebyście nie produkowali gadżetów z logo zespołu i z wizerunkiem Romka bez odpowiedniej zgody. Ostatnio dużą popularnością cieszą się "rozmaitości" z obrazkiem z koszulki, którą mogliście kupić na koncercie we Wrocławiu. Rozumiemy, że koszulka wykonana zajebiście, a zdjęcie wybitne i aż się prosi, żeby produkować, ale należy najpierw uzyskać zgodę autora zdjęcia. Wykorzystywanie tego typu (nie tylko tej konkretnej) fotek bez odpowiedniego zezwolenia jest niegrzeczne, nie mówiąc już o tym, że nielegalne 🙂. Prosimy więc, szanujcie pracę innych ludzi, tak jak szanujecie własną. Mamy nadzieję, że zrozumiecie.
Druga sprawa dotyczy sklepiku, który w pocie czoła ogarniają dziewczęta. Patrycja napisała kilka słów, żebyście wiedzieli jak się sprawy mają:
"Sklep działa i staramy się na bieżąco realizować wszystkie zamówienia, natomiast nie do wszystkich opcji sklepu od razu mieliśmy dostęp - w tym maila.
Niestety nie wszystkie produkty które były opisane jako dostępne w styczniu /lutym rzeczywiście były na stanie w takiej ilości - stąd opóźnienie.
Na pewno dotyczy to płyty Popiór CD (czekamy na realizację zamówienia z tłoczni) i Luftu - płyta będzie wydana, ale wymaga to czasu więc wszystkie zamówienia które były z tą płytą też utknęły. Podobna sytuacja ma miejsce jeśli chodzi np o koszulkę "w piekle" bordo, staramy się wyłapać też pojedyncze braki. Uzupełniamy i domawiamy wszystko czego brakuje,ale wymaga to czasu.
Uwierzcie, że spraw prawno-formalnych związanych z funkcjonowaniem sklepu było i jest tak wiele, że nie jestem w stanie ogarnąć jednocześnie ponad tysiąca maili które przyszły od stycznia. Wcześniej wszystkim zajmował się Romek - my musimy się wszystkiego nauczyć w stanie emocjonalnym który naprawdę nie ułatwia..
Wszystkie zamówienia na pewno dotrą jak tylko brakujące rzeczy do nas dojadą,a jeśli coś będzie nie tak - tzn nie będziemy w stanie domówić produktu - odezwiemy się.
Mam nadzieję, że nie później niż w weekend mail i telefon będą już działały."
Awatar użytkownika
porwanie w satanistanie
Tormentor

porwanie w satanistanie rok temu

Zsamot pisze:
rok temu

Ten Luczyk to jak Gruppenfuhrer Wolf w Klossie (odcinek w Berlinie). Nie napisze odważnie cymbał, że to on ma jakiś ból dupy - tylko mityczny zespół Kat.
W dodatku jest pospolitym baranem, bo tylko baran może wypisywać brednie typu "Znak KAT i słowo KAT są zastrzeżone w Urzędzie Patentowym i nikt bez zgody właściciela praw nie może produkować i wprowadzać do obrotu jakichkolwiek produktów z wykorzystaniem loga lub nazwy KAT."

W wypadku każdego znaku towarowego wskazane są konkretne pola eksploatacji, których dotyczy ochrona, nie ma czegoś takiego, że dotyczy to "jakichkolwiek produktów", to są przecież absolutne podstawy. Np: https://ewyszukiwarka.pue.uprp.gov.pl/s ... s/Z.285781
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

Od lat udaje, że legendarny status zespołu to tylko jego zasługa, odcinając się od najbardziej kultowego okresu grupy oraz wylewając gorzkie żale na prawo i lewo. Hipokryzją mi tu śmierdzi.
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor
Lokalizacja: Światowa stolica beztalencia, bagiennej gorączki i nędzy duchowej. No Yogs, No Masters!

Vexatus rok temu

Ma ktoś może zdjęcie bałboja w wysokiej rozdzielczości? Kolega chce zamówić u mnie t-shirt z nadrukiem chuja na froncie...
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot rok temu

Ja nawet kupiłem Metal Hammera z Kałbojem na okładce. W przyszlosci to może kosztować majątek.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian rok temu

CzłowiekMłot pisze:
rok temu
Ja nawet kupiłem Metal Hammera z Kałbojem na okładce. W przyszlosci to może kosztować majątek.
To ten numer, gdzie Kałboj robił wywiad z samym sobą? Ponoć wykupił miejsce jako reklamowe. Without looking back i do przodu😂
Awatar użytkownika
Nekroskop
Tormentor

Nekroskop rok temu

Wyjątkowo ostra postać przewlekłego bólu dupy. Ktoś w ogóle jeszcze pamięta, o co poszło?
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz rok temu

Nekroskop pisze:
rok temu
Wyjątkowo ostra postać przewlekłego bólu dupy. Ktoś w ogóle jeszcze pamięta, o co poszło?
Ciekawa sprawa, chciałem się podpytać o co chodzi z tą, delikatnie rzecz ujmując, niechęcią szanownych forumowiczów wobec Luczyka i miłością dla Romcia Palucha, a tu widzę nie tylko ja nie w temacie. Chociaż podejrzewam stary jak nowy swiat powód, czyli kasa misiu, kasa.
Awatar użytkownika
Zsamot
Moderator globalny

Zsamot rok temu

O prawo do nazwy, starych materiałów, które miały wyjść na pewno nie przez Metal Mind- Romek nie miał do nich raczej dobrego nastawienia. ;-)
Za to Luczyk to człowiek interesu...
Elementw
Master Of Puppets

Elementw rok temu

Jak pomyślę, że już nie zaznam wykonania lajw ,,czasu zemsty" to... kurwa nie wierzę.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan rok temu

Metal Doctrine Festival w hołdzie Romanowi Kostrzewskiemu, który ma się odbyć 3 września w Bytomiu, budził wątpliwości już od chwili ogłoszenia.
Poniżej wpis Jacka Hiro zamieszczony wczoraj na fanpage’u zespołu KAT & ROMAN KOSTRZEWSKI:
„Będzie to moja ostatnia wrzutka tutaj, potem przekażę stronę Patrycji, która, jako spadkobierczyni Romka, jest odpowiednią osobą, żeby ją dalej poprowadzić. Przykro mi, że mój pożegnalny post będzie w takim tonie. Mimo, że uważam, że tego typu sprawy należy załatwiać w gronie zainteresowanych to czasem niestety nie ma wyjścia i trzeba się szerzej uzewnętrznić. Jak niektórzy z Was zauważyli ani ja, ani Jacek Nowak nie jesteśmy uwzględnieni w Metal Doctrine Fest 2022. Nie jest to błąd, faktycznie nie weźmiemy w tym udziału. Od początku mówiliśmy, że nie będziemy
uczestniczyć w tym wydarzeniu w formie, jaką zaproponowali organizatorzy wraz z Krisem i Laksikiem. Niedługo po śmierci Romka spotkaliśmy się, żeby przedyskutować dalsze działania i mimo, że nie zgadzaliśmy się w kilku kwestiach to wydawało się, że doszliśmy do jakiegoś porozumienia. Ta forma
koncertu jest złamaniem naszych ustaleń. Oczywiście Kris i Michał mają prawo do odmiennego zdania i organizowania się bez nas, tutaj tematu nie ma, ale robienie czegoś takiego wbrew pogrążonym w żałobie córce Romka i jego partnerce jest słabe i to już nie mieści się w ramach naszego pojmowania
koleżeństwa, a tym bardziej przyjaźni. Rozumiemy, że może intencje były dobre, rozumiemy też, że wchodzą w grę potrzeby serca i uczucia względem Romka i tym bardziej nie zgadzamy się i nie weźmiemy udziału w wydarzeniu, które zrani uczucia osób, które po tych paru latach stały się bliskie również
nam. Niemniej, życzymy Wam wszystkim dobrej zabawy na festiwalu. Mamy nadzieję, że poczujecie w powietrzu ducha Śmiesznego Czorta”.
Patrycja, wieloletnia partnerka Romana, w obszernym wpisie na FB napisała m.in.: „Osobą którą Roman wskazał jako kontynuatora jego działań muzycznych i prowadzenia zespołu jest Jacek Hiro –człowiek na którym Romek nigdy się nie zawiódł, któremu ufał i który według Romka najlepiej czuł kierunek muzyczny na którym mu zależało. Pomimo , że zarówno Jacek jak i Jacek Nowak dołączyli do zespołu później – to na nich Romek oparł się najmocniej w ostatnich latach. Efekt tej współpracy widać w „Popiórze”.
Sprawę chciałbym pozostawić bez komentarza, jednak internetowym komentatorom, „wielce urażonym fanom” i organizatorom samego wydarzenia (podobno już obiecali sprostowanie) polecam zrewidować swoje myśli.

Wróć do „Thrash Metal”