Awatar użytkownika
yog
Tormentor

Maligner

yog

Obrazek
Maligner - deaththrashowe komando ze szwedzkiego Malmö. Od początku swojej kariery w 2015 roku zdążyli wypuścić EP, a wcześniej zwiastujące nią promo.

Muza jaką grają to agresywny thrash pełen zmian riffów - hołdujący tradycjom lat 80. - jednak podany w delikatnie odświeżonej formie. Nieprzerwana jazda bez trzymanki przez krajobrazy wojny i będącej jej konsekwencją zagłady, przy akompaniamencie opowieści o manipulacjach władzy, zniewoleniu czy ludobójstwach dokonywanych dla orderów.

Szczypta starej Szwecji na satanic speed metalowej ramie pędzi do przodu nie zważając na kolejne padające od ran i wyczerpania ofiary. Sporo dobrej zabawy, zgrabne solówki, zagrane od serca, bez kompromisów i z dbałością. Na gitarze oczywiście Chilijczyk, bo kto inny dziś dobry thrash gra? :D

Obrazek
Przywodzi na myśl np. Inculter, ale zachęcam wszystkich fanów agresywnego, dynamicznego thrashu - nie będą zawiedzeni.

Dyskografia:
2016 - Promo 2016 [demo]
2016 - Demon [EP]
2018 - Attraction to Annihilation

Skład:
Maligno - Bass, Vocals (2015-present)
Ertheb Somus-Ra - Drums (2015-present)
Aztiak - Guitars (2015-present) Remiso, ex-Mental Devastation

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ma ... 3540419529
BC: https://maligner.bandcamp.com/music
Destroy their modern metal and bang your fucking head

Tagi:
HUMAN
Tormentor

HUMAN

bardzo dobre , więcej takich płyt , rano kilkanaście esek pójdzie do znajomych thrasherów z namiarami na Maligner
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

HUMAN pisze: 8 lat temu bardzo dobre , więcej takich płyt , rano kilkanaście esek pójdzie do znajomych thrasherów z namiarami na Maligner
Elegancko :twisted:
HUMAN
Tormentor

HUMAN

niestety teraz tylko w ten sposób mogę promować dobra muzę

ode mnie w rewanżu stary ale jary, klasyk Thrashu Necrodeath

Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Taka promocja najlepsza, od tego te wszystkie Metalliki zaczynają ;) Dodam jeszcze, że przesłuchałem dziś 6 razy tę EP-kę i za chwilę wracam po więcej.

Necrodeath na dniach miałem w planach sobie obadać :D
Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

@yog Fajny ten Maligner, choć tak jak napisałeś z Inculter jakoś nie bardzo mnie się to kojarzy. Jak już to w pierwszej kolejności z graniem pokroju katolickiego Incubus, Death z okresu Spiritual Healing, trochę też z Sadus, nieco ze Slayer, czy też holenderskim Thanatos.
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

w sumie i tak bardziej mi chodziło o sposób grania tego całego ich retro thrashu niż samą muzę
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

muzycy donoszą na FB, że zaczynają właśnie rejestrować materiał na debiutancki album
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Debiutancki longplej Maligner - Attraction to Annihilation - ujrzy półki sklepów internetowych już 31 sierpnia 2018 roku, dzięki połączonym siłom sojuszu Blood Harvest Records and Helter Skelter Productions.

Obrazek

Premierowy kawałek, Oath-Bound (chyba nie jest to cover Summoning):

Awatar użytkownika
Pioniere
Moderator globalny

Pioniere

Zajebisty debiut wysmażyli nam Szwedzi - każdy fan thrashowej młócki powinien to usłyszeć !!!
Awatar użytkownika
Astral
Fallen Angel Of Doom

Astral

Pioniere pisze: 6 lat temu Zajebisty debiut wysmażyli nam Szwedzi - każdy fan thrashowej młócki powinien to usłyszeć !!!

Oj zgadza się - dojebali mocno do pieca na albumie! Jest bezpardonowa młócka, są świetne zagrywki gitarowe - całość po prostu kopie dupę.