INDUSTRIAL DEATH / HARSH SLUDGE - taką łatkę nadała sobie ta ekipa żabojadów i generalnie mniej więcej się to zgadza.
Wydali przez 10lat trochę albumów,...jednak jak dotąd urzekli mnie jedynie materiałem
Punir gdzie obok typowych hałasujących gitar fajnie wkomponowane są klawisze i crust-deathowy wpierdol. Płyta urozmaicona i fajnie przemyślana, nie ma nudy.
Na pozostałych? Po prostu poprawne granie zawierające w sobie konkretną dawkę szlamu i brudu, bez szału..
Ale... nowy album
Privation który wyjdzie fizycznie lada moment bardzo mi znów smakuje. Słychać, że chłopaki nie stoją w miejscu i rozwijają się - dodali trochę więcej klimatu i nieco delikatności choćby przez kilka wstawek z damskimi wokalami...2 kawałki z nówki dostępne są już teraz a reszta za chwilę. Słyszałem całość - jest bardzo ciekawie.
Dźwiękiem zajmuje się Cyrille Gachet , znany m.in kiedyś ze współpracy z Chaos Echoes.
2 pozycje o których wspomniałem poniżej, a reszta jak chcecie sprawdzić w sieci.
aktualny skład:
Benjamin Moreau - songwriting, guitars, programmation, synths, additional vocals
ex-Huata
Matthias Jungbluth - vocals, lyrics
Calvaiire
Antoine Perron - bass, additional vocals
Titouan Le Gal - guitars, additional vocals
Acedia Mundi, Epectase, Hostile, ex-Oes Galliath, Filthcult, ex-Etxegiña, ex-Extravasion
dyskografia:
Poisse EP 2014
Skapheusis EP 2015
Purge Full-length 2016
Pourrissoir Full-length 2017
Punir Full-length 2019
Pudeur Full-length 2020
Poigne EP 2020
Pantocrator EP 2021
Privation Full-length 2023
MA
https://www.metal-archives.com/bands/Fange/3540379787