Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Famishgod

Hajasz

Obrazek

Obrazek

Hiszpański Famishgod to duet, w którym japę drze Dave Rotten a za resztę instrumentów odpowiada niejaki Pako Deimler. Panowie postanowili grać ciężką odmianę doom death metalu, gdzie grobowe brzmienie, ciężka atmosfera i ogólny nastój grozy uzupełniają growl i pomruki Rottena.

Jako, że to właściciel Xtreem Music więc z wydawanie materiału problemu nie ma. Istnieją od 2013 roku i na koncie wydane dwa walcowate albumy odpowiednio w 2014 i 2016. Dla fanów funerali i innych odmian ciężkiego i mrocznego doom death metalu Famishgod to ciekawa propozycja.

Skład:
Pako Deimler - All instruments Deimler, Dimenssion, Itnuveth, Morkulv, Svipdagr, ex-Dis Gob, Alldead, Machu Lanú, The Funeral Rites, ex-Bizarre
Dave Rotten - Vocals Avulsed, Christ Denied, Holycide, Putrevore, Rotten, ex-Anaëmia, ex-Yskelgroth, Unwom, ex-Golgotha, ex-Convulssion
▼ Muzycy koncertowi
Oliver Lopez - Bass
Miguel Bárez - Guitars Holycide, Avulsed (live), Inntrance, ex-No Fate
Daniel Fernández - Bass (2016-present) Dark Moor, Holycide, ex-The Clockwork, ex-Inntrance, ex-Violent Eve
Gabriel Artina - Drums (2016-present) Apostles of Perversion, Ouija, ex-Occultum Lapidem, ex-Wrong (live), ex-Atrexial, ex-Edenkaiser, ex-Ered, ex-Infected Plague, ex-Abrahel, ex-My Own Demise
Jorge Utrera - Drums (2016-present) Avulsed, Holycide
Evilead - Guitars (2016-present) Bizarre, Elderdawn, Insidious War, Moribundo, ex-Nangilima

Erik Raya - Drums Opus Diaboli, Grapeshot (live), Rebel Souls (live), ex-Crimson Slaughter, ex-Quassar (live), ex-The Art of Blasphemy (live), Ayar, ex-Aggression, ex-Avulsed, ex-Christ Denied, ex-Haemorrhage, ex-Silver Fist, ex-Pathogen, ex-Atmosphere Grey
Dyskografia:
2014 - Devourers of Light
2016 - Roots of Darkness
2021 - Rotting Ceremony

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Fa ... 3540387793
BC: https://famishgod.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE

Tagi:
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Jak zwykle z czymś ciekawym wyskoczysz. Nie znam tego projektu, ale już po próbce z koncertu wiem, że mi się spodoba. :)
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Vexatus

Przesłuchałem kilka razy oba pełniaki i konkluzja jest taka, że muzyka jest prosta jak konstrukcja przysłowiowego cepa, ale klimatem momentami zwala z nóg. Sam nie wiem z czego to wynika. Niby aranże są bardzo proste i oczywiste, ale pomimo prostych środków wyrazu i czasu trwania kawałków ta muzyka wcale nie nudzi. Bardzo ciekawy zespół.
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

@Up dokładnie miałem takie same odczucia jak tego słuchałem.
GRINDCORE FOR LIFE
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Xtreem Music informuje, że 2 września ukaże się trzeci album FAMISHGOD zatytułowany Rotting Ceremony.

Obrazek

Tracklista:
1.The sun, the death
2.Ascencion
3.Fear your own shadow
4.Deep fall
5.Rotting paradise
6.Crystal palace
7.Earthly

Obecnie posłuchać możemy premierowego utworu Deep fall.

I am Satan's generation and I don't give a fukk.
Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Drugi singiel, Ascension:

Awatar użytkownika
Szajtan
Tormentor

Szajtan

Trzeci krążek dostępny od 3 września

Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

Hajasz

Kurde ale im ten nowy album zajebisty wyszedł. Taki Thergothon zagrany 2 razy szybciej. Ciężaru tu aż nadto a i zgnilizny tytułowej mnogo. Niesamowite partie na gitarze, melodie wygrywane na basie, szeleszczące blachy. Klimat taki, że inni potrzebowaliby kilku albumów aby to udźwignąć. Bez zbędnego pierdolenia, mieszania, kombinowania dwóch gości tworzy doom death metal taki, że japa sama cieszy się z zachwytu. Dave Rotten swoimi wokalami dopełnia dzieła tej ceremonii. Piękny album to słuchania w półmroku świec.
GRINDCORE FOR LIFE