Molotow 666
Tormentor

Re:

Molotow 666 miesiąc temu

dj zakrystian pisze:
miesiąc temu
Sign of the Devil to przezajebista płyta. Niby typowy stonerek/doom, ale riffy klepią, aż miło. A taki Doom Bastards, to już arcydzieło w gatunku. Świetne solówki. Wokal idealny do takiego grania. Black Sabbath worship na pełnej, ale mocno nafuzzowany i zjarany. Sztuka nagrać płytę w wyznaczonych ramach tak, żeby brzmiała świeżo. Dopelord to czołówka gatunku.
100 % racja! :twisted: Ostatnio mocno mnie wciąga DOPELORD!

Tagi:
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot miesiąc temu

Po wielokrotnym przesłuchaniu trudno się nie zgodzić. Powiedziałbym nawet, że to ich najlepsza płyta, ale i jedna z najlepszych krajowych jakie wyszly w tym stylu. Bardzo różnorodnie, klimatycznie, czego nie zapowiada sam początek płyty. Najpiękniejsze rzeczy zaczynają się dziać w jej drugiej połowie - trzyczęściowy "Doom Bastards" z przyspieszeniem pod sam koniec oraz wykraczający poza styl, mój faworyt "World Beneath Us". Wieńczący album "Headless Dekapitator" spoko, ale na żywo, a tutaj aż się prosi o bardziej nastrojowe zakończenie.
Tak czy siak "Sign of the Devil" zasługuje na 10/10.

Co do najnowszego utworu to jestem spokojny o resztę. Walcowaty główny riff, który buja niczym nowsza wersja candlemassowego "Marche Funebre", a do tego piękne solo i ogólny klimat podkreślony przez wokal w tonacji innej niż do tej pory zapowiada coś pięknego za niecałe 2 miesiące.

Coś wspaniałego.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot 2 tyg. temu

Kolejna doomowa kołysanka. Złoto.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.
Awatar użytkownika
kyu
Master Of Reality

kyu 2 tyg. temu

Wersja z klipem/wizualizacją:

Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot 5 dni temu

W oczekiwaniu na premierę piątej płyty Lublaków rezydujących od lat w stolicy naszego pięknego kraju do której pozostały 2 tygodnie zarzuciłem na uszy zaniedbywane przeze mnie "Children of the Haze". No i podobnie jak w przypadku kolejnego albumu poczułem w końcu o co im chodziło.
Powiem tak:
Niby chłopaki grają stoner doom z pozoru przewidywalny, ale jak to w przypadku klimatycznej muzy na najwyższym poziomie bywa - musi czlowiek trafić w odpowiedni moment i czas by poczuć i usłyszeć coś więcej niż fajne riffy.
Na każdym z wydawnictw (epka nie jest wyjątkiem) Dopelord podchodzi do wariacji na temat Black Sabbath inaczej i nie sposób powiedzieć które z nich jest najlepsze. Raz bardziej bagiennie, raz astralnie, a jeszcze innym razem bardziej klasycznie heavy doomowo. Zawsze genialnie i na najwyższym poziomie. Idealna dyskografia.
No i na żywo kulturalnie mówiąc wypierdalają z papci. Sztos ekipa.
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.

Wróć do „Doom / Stoner / Sludge Metal”