Młody zespół z miasta stołecznego Warszawa, powstały jakoś chwilę temu, czyli w 2015 roku. Doom, stoner czy jak tam sobie chcecie sobie to nazwać, ale nie o paleniu trawy, nie o czarownicach, nie o szatanie, a o wojnie. Na razie na bandcamp mają obiecującą demówkę Mir, ale ostatnio miałem okazję słuchać fragmentów niewydanej jeszcze płyty długogrającej, która to wyjdzie za tzw. chwilę za pośrednictwem Godz ov War. To co mogę powiedzieć, to to, że jest bardziej urozmaicone niż demos, wokale brutalniejsze i robią naprawdę dobre wrażenie, bo oprócz czystych zaśpiewów pojawiły się naprawdę dobre wrzaski, wręcz przejmujące. Warto sprawdzić jak już wyjdzie.
Sprawdzę płytę jak wyjdzie, choć ta demówka mnie dobrze nie robiła, a otoczka w stylu socyalisteczeskim na zachodnią modłę mnie irytuje. Niemniej muzykanci w tej ekipie są nieźli, więc może siądzie.
Prawda to Metal. I piwko.
deathwhore6 lat temu
Tormentor
deathwhore
Demówka jest istotnie dość przeciętna i podchodziłem z dozą rezerwy, ale płyta, z tych fragmentów które słyszałem, zapowiada się naprawdę mocno. A nie jestem przesadnym miłośnikiem stylistyki.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Widziałem na żywo. Świetny band, klimatem trochę jak KYPCK chociaż w Tankograd jest sporo stonera. Otoczka jak i sama muzyka z pomysłem. Czekam na płytę.
It is time after miracles
and I am its prophet
I have not come to cure
but to bear witness decease
deathwhore6 lat temu
Tormentor
deathwhore
Właśnie wróciłem z koncertu i generalnie było zajebiście, niby doom, ale całkiem dużo się dzieje, chłopaki bardzo urozmaicają brzmieniowo muzykę, ładnie czyste wokale wyszły, przez chwilę nawet jakimś blastem dojebali.
Nebiros pisze: 5 lat temuA w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian
Tankograd udostępnił pierwszy singiel Za Ofiarną Służbę,zapowiadający nowe wydawnictwo Klęska, które ukaże się już niedługo nakładem labelu Piranha Music.