Awatar użytkownika
grottar

Black Blood of the Earth (melodic death/doom)

grottar

Obrazek
Ave,

z tej strony Michał, chciałbym zaprezentować swoją kapelę Black Blood of the Earth. Zespół jest z Torunia, gramy od 2008 roku. Do tej pory nagraliśmy Demo (2011) oraz EP Wave of Cold (2013). Nasz styl określiłbym jako połączenie oldschoolowego melodyjnego death/doom z elementami black metalu.

Wiosną/latem tego roku planujemy wydać debiutancki album zatytułowany Bleak Light, Fervent Dark.

Zapraszam do obejrzenia klipu z nadchodzącej płyty oraz do zapoznania się z naszą pozostałą twórczością - link do Bandcampa i YT poniżej.

Skład:
Marcin Witek - Guitars (2008-present)
Adam Walczak - Guitars (2008-present)
Michał Sieroń - Vocals, Bass (2008-present)
▼ Byli muzycy
Bartłomiej Badziak - Drums (2008-2013)
Artur Kotoński - Drums (2016-2018) Bantha Rider, ex-Immense Decay, ex-Dead Space, ex-Valkenrag, ex-War-saw, ex-Inhuman Obsessed, ex-Anestezja, ex-Dissonant Voice, ex-Green Profundis, ex-Slanderer, ex-Street Chaos
Dyskografia:
2011 - Demo 2011 [demo]
2013 - Wave of Cold [EP]

BC: https://blackbloodoftheearth.bandcamp.com/music
YT: https://www.youtube.com/user/BBOTEofficial

Tagi:
Pan Efilnikufesin
Tormentor

Pan Efilnikufesin

Obejrzalem las okiem drona,nawet fajny widok,cos tam pitolilo w tle jednak obudzil sie wokalista i trzeba bylo wylaczyc natychmiast.

Powodzenia,duzo kasy bo kasa musi sie zgadzac,laseczek,alkoholu itp......itd.....
Awatar użytkownika
grottar

grottar

Dzięki za komentarz :)
Awatar użytkownika
pp3088
Moderator globalny

pp3088

Ten z dżutuba kawałek to całkiem spoko, jednak jak dla mnie wokal za wysoko w miksie i średnio pasuje. Black metalu w tym kawałku nie znalazłem.

Jako doomowy maniak byłem pewny że nazwę już słyszałem. I miałem rację bo Demówkę od Was już kiedyś słyszałem. Dałem jej swego czasu solidne 6+/10.
Screaming Into The Blackness, Needing No God But Himself

Beneath the Veil of Sanity Beats the Throbbing Process of Decay

"ja pierdolę przeczytałem cały temat Kid Rock i muszę się napić"
Awatar użytkownika
grottar

grottar

Dzięki :twisted: dam znać, jak będzie do posłuchania cały materiał z płyty, będzie pełniejszy pogląd.
Awatar użytkownika
Kozioł
Tormentor

Kozioł

@Zsamot, to twoja bajka.

Bardzo lubię Toruń. Miałem przyjemność mieszkać tam rok. A że mieszkałem koło zajezdni na Gagarina to i Od Nowa niedaleko...

A wy, hmmm. Doom z elementami melodyjnego death. Co ciekawe, w teledysku brzmicie nowocześnie a w momencie wjazdu woxa, z miejsca przenosimy się w czasie do końca lat 90tych i apogeum takiego grania. Nie będę jebać bo to nie moje rejony a pochwalić mogę, bo dużo ludziom powinniście się spodobać. Tylko liczcie DR bo jak debiut będzie mieć mniej niż 13-0.5 to nikt tego nie kupi. Oprócz promocji własnej, zapraszam również do tematów muzycznych. I to cały zespół. @deathwhore może potrejduje swoje demolki za wasz matex?
Turris Babylonica e stercore facta est.
Awatar użytkownika
grottar

grottar

Drugi klip - Grey Cobweb Veil
Awatar użytkownika
yog
Tormentor

yog

Posłuchałem jedynie tego klipu i napiszę tylko, że solidne doomowanie ;)
Destroy their modern metal and bang your fucking head
Awatar użytkownika
grottar

grottar

Dzięki za opinię!

Miała miejsce premiera całego albumu "Bleak Light, Fervent Dark". 45 minut materiału wydanego przez Art of the Night Productions :twisted: