Bardzo ciekawy projekt, który jakiś czas temu wpadł mi w ucho. Amerykański zespół, grający brudny, zardzewiały i nieprzystępny death/doom metal, sowicie okraszony noisem. Zarówno jako tło do rżnących riffów, jak i dopełnienia i zamykacze utworów. Oryginalne podejście, bo chyba nie słyszałem wcześniej kapeli, która urozmaicałaby swój death/doom w taki sposób. Panowie wydali dotychczas tylko jedną pozycję, czyli zeszłoroczny pełniak Ulcerous Dimensions, który zdecydowałem się nawet umieścić w podsumowaniu 2020, jako, że bardzo do mnie ta zawartość muzyczna trafiła. Jeśli komuś poprzez mój opis skojarzenia wędrują w kierunku Zarazy, to śpieszę donieść, że to jest jednak inne granie, na pierwszym miejscu stawiające mocno śmiercionośny metal, co nie stoi na przeszkodzie, żeby noisowe/industrialne urozmaicenia były na tyle wyraziste, aby przyciągnąć uwagę. Bardzo dobra pozycja, aż żal, że nie wyszło na CD, bo chętnie bym sobie przytulił do kolekcji.
Skład:
JM - Unknown 54R, Acausal Intrusion, Ange de la Mort, Bloodsick, Burial Curse, Cave, Conjuration Trance, Corpse Arise, Dragón Blanco, Draug, Eats Aids, Er Murazor, Feral Lord, Filtheater, Flesh Configuration, Flittering, Forestfather, Gastric Phantasm, Herculean Death, Hollowed Idols, Inner Sphere, Ishimura, Kamikaze Pilots, Louching, Maggot Crown, Morgue Walker, Mountain of Beard, Myrkridia, Obsidian Hooves, Occulsed, Oshiego, Putrefying Cadaverment, Qqgcguvhjn, Raum, Shokushu Goukan, Spawning Vats, Subterranean Birthright, Tacit Annihilation, The Breaking Wheel, The Plague Doctor, Ultima Weapon, Uzumaki, Vomitwolves, Xvart, Yzordderrex, Zombie Raiders, Scowl, ex-Immaculate Molestation, ex-Ithaqua, ex-Your End, Boiled Tongue, Confined Space, Dragunov, Homie Kisses, Irradiated Marrow, Old Woman with No Teeth, Popiel, Scourge Whip, weathervacation, ex-Cosmic Atrophy, ex-Gurthang, ex-Vixenta, ex-Bunker Buster, ex-Driven by Suffering, ex-Recovery Period, ex-S & M Party, ex-Seppuku, ex-The Men Behind the Sun, ex-The Nautilus
MS - Unknown Depleted, Maltheist
AG - Unknown Clawing
Dyskografia:
2020 - Ulcerous Dimensions
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Ev ... 3540473547
BC: https://sentientruin.bandcamp.com/music