Awatar użytkownika
Vexatus
Tormentor

Liquify

Vexatus

Obrazek

Liquify to moje dzisiejsze odkrycie... :) Zespół pochodzi z Waszyngtonu i ma na koncie trzy materiały. Właściwie to nie za bardzo nadaje się do tego działu, bo metalu tutaj właściwie brak i jest to Stoner Rock/Desert Rock z dość sporą dawką psychodelicznych gitar. Ktoś tu bardzo lubi reverby i wszelkiej maści delay'e, a i kaczką nie pogardzi. :) Zespół może się spodobać np. fanom Spaceslug, choć głównie ze względu na specyficzne podejście do gitar, bo klimat całości jest tutaj w sumie dość odmienny.

BC: https://liquify.bandcamp.com/
P.V.S. ;)
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot

Na szybko rzuciłem uchem i pisze posta by tu jeszcze wrocic. Uzupełniam info o to, ze to nie pierwsze ich, a raczej jego nagranie, bo to zdaje się jednoosobowy projekt. Wyglada na to, ze instrumentalnie i hipisowsko, jakby pinkfloydowo, poznoparplowo ze stonerem. Bardzo ładne! Może nie pod Kyuss za bardzo, ale piasek wyczuwalny, posłucham jeszcze i chyba tez pozostaje mi polecić.

Klimat okładki powyższej niemal celujący.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz

Też na szybko rzuciłem uchem, ten brak metalu mnie zachęcił. Jak będę miał ochotę na takie klimaty to posłucham.

Mam nadzieję, że post jest dość konkretny, coby nie być skasowanym. Kurwa. To nie przecinek, czyli nie narusza regulaminu.