Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

Amon Acid

CzłowiekMłot 6 mies. temu

Obrazek

Obrazek

Powstały w Leeds w 2018 roku zespół, który w swej twórczości zgrabnie i oryginalnie połączył stoner, doom i psychodelicznego rocka z elektroniką. Być może inspirowali się też Hawkwind, bo lubią space rockowe dźwięki, sample.
Sympatyczna parka z pomocą perkusisty w ciągu 4 lat wydała już pięć dużych płyt, gdzie stosunek muzyki gitarowej do elektronicznej bywa różny. Do tego należy dodać wszechobecne, orientalne motywy. Charakterystyczne brzmienie, przebojowe kawałki, czillałtowy klimat. Polecam.

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Am ... 3540486001
Non Stop Kolor!

Szczęść Boże.

Tagi:
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask 6 mies. temu

Od czasu do czasu mam fazę także i na takie granie...a zielony album jak wyszedł zrobił na mnie niezłe wrażenie. Taki narkotyczny doomik - nie jakiś przesadnie ciężki, ale też i nie za lekki , z ciekawymi kwaśnymi dodatkami. "Paradigm Shift",bo o nim mowa, na pewno warto sprawdzić. Nowej płyty z tego roku jeszcze calej nie zbadałem.
'napuchną mną drzewa'
'Od dobrych kilku lat...'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife
Nature our new righteous order, Free and Proud and Wild'
'There's something growing in the trees
I think it's a different me'
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom 6 mies. temu

Paradigm Shift bardzo fajny. Innych nie znam. Ale ta Zielona, to przez swoje psychodeliczne i orientalne motywy mocno pcha moje myśli w kierunku środkowego OM. Pomieszali proporcje, uzupełnili fajną elektroniką, przez co ta muza nabrała oryginalnego sznytu i wułala.
Panzer Division Nightwish

Wróć do „Doom / Stoner / Sludge Metal”