Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

Fange

brzask miesiąc temu

Obrazek
Obrazek
Obrazek
INDUSTRIAL DEATH / HARSH SLUDGE - taką łatkę nadała sobie ta ekipa żabojadów i generalnie mniej więcej się to zgadza.
Wydali przez 10lat trochę albumów,...jednak jak dotąd urzekli mnie jedynie materiałem Punir gdzie obok typowych hałasujących gitar fajnie wkomponowane są klawisze i crust-deathowy wpierdol. Płyta urozmaicona i fajnie przemyślana, nie ma nudy.
Na pozostałych? Po prostu poprawne granie zawierające w sobie konkretną dawkę szlamu i brudu, bez szału..
Ale... nowy album Privation który wyjdzie fizycznie lada moment bardzo mi znów smakuje. Słychać, że chłopaki nie stoją w miejscu i rozwijają się - dodali trochę więcej klimatu i nieco delikatności choćby przez kilka wstawek z damskimi wokalami...2 kawałki z nówki dostępne są już teraz a reszta za chwilę. Słyszałem całość - jest bardzo ciekawie.
Dźwiękiem zajmuje się Cyrille Gachet , znany m.in kiedyś ze współpracy z Chaos Echoes.
2 pozycje o których wspomniałem poniżej, a reszta jak chcecie sprawdzić w sieci.

aktualny skład:
Benjamin Moreau - songwriting, guitars, programmation, synths, additional vocals ex-Huata
Matthias Jungbluth - vocals, lyrics Calvaiire
Antoine Perron - bass, additional vocals
Titouan Le Gal - guitars, additional vocals Acedia Mundi, Epectase, Hostile, ex-Oes Galliath, Filthcult, ex-Etxegiña, ex-Extravasion

dyskografia:
Poisse EP 2014
Skapheusis EP 2015
Purge Full-length 2016
Pourrissoir Full-length 2017
Punir Full-length 2019
Pudeur Full-length 2020

Poigne EP 2020
Pantocrator EP 2021
Privation Full-length 2023

MA https://www.metal-archives.com/bands/Fange/3540379787
'napuchną mną drzewa'
'Od dobrych kilku lat...'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife
Nature our new righteous order, Free and Proud and Wild'
'There's something growing in the trees
I think it's a different me'
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit miesiąc temu

Mam w planach dobrze im się przyjrzeć, bo wypłynęli mi przed oczy w kilku miejscach. Wokale są po francusku?
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask miesiąc temu

Tak, lecą po swojemu.
Poza tym na starszych plytach był perkusista a na nowej postawili na syntezatory i programowanie - jeśli chodzi o klimacik industrialny to ten zabieg pasuje do całości.
'napuchną mną drzewa'
'Od dobrych kilku lat...'
'The cult of Heroes our religion, our world is one of strife
Nature our new righteous order, Free and Proud and Wild'
'There's something growing in the trees
I think it's a different me'

Wróć do „Doom / Stoner / Sludge Metal”