Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Re: System Of A Down

Blind miesiąc temu

W zeszłą sobotę wybrałem się na koncert białoruskiego tribute bandu i były grubo ponad dwie godziny grane utwory System of a Down. Wielkim fanem nigdy nie byłem, natomiast po koncercie się okazało, że mam ochotę odświeżyć: System of a Down, Toxicity oraz Steal This Album!, bo ostatnio słuchałem ich z dziesięć lat temu, gdy chodziłem do gimnazjum. Wnioski w sumie takie, że pomimo często dość ponurej tematyki tekstów, można się przy tym świetnie bawić. Najbardziej mi obecnie Toxicity leży, bo nie dość, że brzmienie prima sort, to jeszcze wypchany jest ten krążek hitami po brzegi. Steal This Album! też jest zajebisty. Debiut bardzo fajny, ale nie tak dobry jak dwa kolejne albumy.

Nie mogę się natomiast zgodzić z użytkownikami, którzy twierdzą, że to nie jest nu metal. No jest, jest. Przecież, zwłaszcza na debiucie, riffy są takie rwane i skoczne. Dorzuciłbym jeszcze typowe wybuchy agresji po spokojniejszych momentach, jak w Korn czy Deftones. Ja wiem, że w porównaniu do wielu innych nu metalowych zespołów, SOAD był znacznie oryginalniejszy, a utwory nie były tak banalnie zaaranżowane, ale dajcie spokój - to wciąż nu metal.
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!

Tagi:
Blackwarp

Blackwarp miesiąc temu

Kiedyś mnie wkurwiało, że ich w Polsce pognali, ale w sumie jak próbuję wracać do ich muzyki po latach, a jarałem się nimi mocno za łebka, to jednak już rozumiem, co kierowało rodakami miotającymi w nich pieczywem. Teraz już rozumiem ten sentyment.
Awatar użytkownika
CzłowiekMłot
Moderator globalny

CzłowiekMłot miesiąc temu

Ograniczone typy pseudometalowe będące błędem w ewolucji człowieka rozumnego właśnie tak się zachowują. Nie rozumie to krzyczy i rzuca odchodami.
Non Stop Kolor!

Browar, knajpa, dupy i metal!
Awatar użytkownika
Blind
Tormentor

Blind miesiąc temu

A mnie zastanawia: na chuj ktoś z bułkami na koncert idzie?
UP THE VERONICAS
KIERWA TAKE ME ON THE FLOOR TARARATA TARARARA
yog pisze:
2 lata temu
polerowanie niemca to kwestia zdrowotna!
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom miesiąc temu

W przypadku pierwszego koncertu SOAD w Polsce chodziło przede wszystkim o umieszczenie ich występu między Vader i Slayer.

Też słuchałem, nawet kilka dni temu podczas wycieczki. Obydwie najstarsze płyty są bardzo dobre (poza, dla mnie już strasznie zajechanym i ogólnie najsłabszym na Toxicity utworem Aerials), chociaż wolę debiut, ze względu na większy odjazd i dzicz.

Co do tego nu metalu, to też się powtórzę. Tam są jego elementy, ale takie rozdrabnianie nie ma dla mnie sensu i umniejsza jakości granej muzyki. Natomiast jeśli już koniecznie ktoś chce, to niech nazwie to alternatywnym, etnicznym metalem z elementami punka, hardcore i nu metalu ;)
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
kurz
Tormentor

kurz miesiąc temu

Łatki, łatki, łatki.
Nie można zapominać o bardzo dobrych Mezmerize i Hypnotize.
Old School Hollywood, yeah!!!!

Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit miesiąc temu

Dobre, ale mnie śpiew Malakiana irytuje. Do tego dali zbyt dużo wolnych utworów. Debiut > Toxicity > Steal > Hypnotize > Mezmerize

Nie mogę znaleźć coveru Burzum.
Awatar użytkownika
dj zakrystian
Tormentor

dj zakrystian miesiąc temu

Mieli coverek Burzum? Jaki numer?
Byłem rasowym metaluchem jednakże to dawno i nieprawda a co do bycia intelektualistą to od zawsze nim byłem
Awatar użytkownika
pit
Tormentor

pit miesiąc temu

Grywali na żywo. Dunkelheit, o ile dobrze pamiętam. Niewielki label Malakiana wydawał nawet Volcano Satyricon.
deathwhore
Tormentor

deathwhore miesiąc temu

Na żywo to i Darkthrone grywali, Transilvanian Hunger, przechodząc potem płynnie w którąś ze swoich słynniejszych balladek.
Nebiros pisze:
4 lata temu
A w dupe lubisz? ja slucham nightwish i Blind Guardian

Wróć do „Metalownia”