The Halo Effect
Historia raczej krótka. Zamysł tych muzyków to pozostanie w ich głowach. Spiskowcy posądzą o miliony Euro, inni o desperację, a ja myślę, że się dobrze bawią. Właściwie to sami byli muzycy In Flames. Zatem kierunek nie będzie zaskoczeniem.
Pierwszy odsłuch mnie odrzucił. A to sprawą wokalisty z Dark Tranquillity, bo miałem nieustanne wrażenie odrzuconych kawałków z jego macierzystej kapeli.
Ale... Błogosławiona Spotify dała cały album, no i zacząłem to wałkować, łażąc po mieście w ramach pracy. Jeden z plusów, nielicznych, tej pracy...
No i trafiło! Ależ to po prostu świetny miks środkowego In Flames, gdy jeszcze miałem o nich pozytywne myśli i oczywiście- głównie za sprawą wokalu, wspomnianego Dark Tranquility. Plus nowe patenty.
Słucha się tego po prostu rewelacyjnie. Sporo elektroniki, mocniejszych temp, świetnych wokali i chwytliwości. Czyli tego, czego ja oczekuję od tego typu muzy.
Oczywiście oponenci będą pierdolić farmazony, ale jak lubicie fajne, hiper pozytywne granie- odpowiedź jest jasna. Ja jestem hiper na tak.
Skład:
Peter Iwers - Bass (2021-present) Fleetburner, ex-Cyhra, ex-In Flames, ex-Mrs. Hippie (live), ex-Chameleon
Daniel Svensson - Drums (2021-present) ex-Sacrilege, ex-In Flames, ex-Diabolique
Jesper Strömblad - Guitars (2021-present) Ceremonial Oath, Cyhra, Dimension Zero, ex-Desecrator, ex-HammerFall, ex-In Flames, ex-Nightrage (live), ex-Sinergy, ex-The Resistance, ex-All Ends
Niclas Engelin - Guitars (2021-present) We Sell the Dead, ex-Gardenian, ex-Idiots Rule, ex-Sarcazm, Drömriket, Engel, ex-In Flames, ex-Passenger
Mikael Stanne - Vocals (2021-present) Dark Tranquillity, Grand Cadaver, ex-Septic Broiler, ex-HammerFall, ex-In Flames (live)
▼ Muzycy koncertowi
Patrik Jensen - Guitars (2022-present) The Haunted, Witchery, At the Gates (live), ex-Orchriste, ex-Seance, ex-Brujeria (live), ex-In Flames (live), ex-Machine Head (live), ex-Satanic Slaughter
2021 - Shadowminds [single]
2022 - Feel What I Believe [single]
2022 - Days of the Lost [single]
2022 - The Needless End [single]
2022 - Days of the Lost
MA: https://www.metal-archives.com/bands/Th ... 3540497081
BC: https://thehaloeffectse.bandcamp.com/music