Awatar użytkownika
Hajasz
Raubritter

The Sign Of The Southern Cross

Hajasz 5 lata temu

Obrazek

Obrazek

Nigdy nie pojąłem fenomenu takich dziwadeł jak Pantera, Down, Corrosion Of Conformity czy Alabama Thunderpussy a nawet Black Label Society, których to mój sąsiad uważa, za bogów i wali w ryj jak się źle o nich mówi. Dlatego wszelaką muzykę uprawianą przez te zespoły omijałem z daleka i to bardzo szerokim łukiem. Kiedyś u kumpla owego sąsiada od BLS przy mocno zakrapianej imprezie przez chwilę poleciała ciekawa muzyka i nie był to Zakk Wylde.

Kiedy spytałem co to takiego leciało przed chwilą usłyszałem tylko niewyraźny bełkot i palec wskazujący na biurko. Leżała tam płyta ...of Mountains and Moonshine zespołu The Sign Of The Southern Cross. Rzut okiem na okładkę i już wszystko jasne Southern Metal, Groove Metal ale to co słyszałem było o wiele lepsze niż Pantera, ciężkie ale bez przesady nawet patrząc na kilogramy Crowbar oraz nieźle kopało dupsko. Jeżeli lubicie takie klimaty gdzieś tam z bagien Luizjany i okolic, gdzie rednecki do dzisiaj tęsknią za niewolnictwem to posłuchajcie amerykanów bo bardzo dobrze grają. Okazało się, że mogę sobie wziąć tę płytę co też z radością uczyniłem i mam do dzisiaj jedyny zespół tak grający, którego mogę słuchać bez objawów nudy a płyta trwa 70 min.

Poszperałem po necie i okazało się, że to jedyna płyta tego zespołu i że wydali jeszcze EP'kę.

Chłopaki to obecnie trio a skład zmieniał się o wiele razy za dużo. Pochodzą z Północnej Karoliny w USA i istnieją od 2005 roku. Wydają ich żabojady z Season Of Mist.

Skład:
Jason Stallings - Drums ex-Life's Ruin, ex-GnarlScar, ex-Burn the Blood, ex-Meatweaver
Seth Uldricks - Vocals, Guitars (2005-?) ex-Reverence
Adam Ranke - Bass (2006-?) ex-Thoracopagus
▼ Byli muzycy
Adam - Drums
Brett Wilson - Drums (?-2009)
Ben Duvall - Drums
Warfield - Drums
Zach Phillips - Guitars
Jenna - Guitars
Thomas White - Drums (2009-?) Your Chance to Die, ex-Black Skies, ex-Chivalry
Ryan Sturm - Guitars (2010-?)
Dyskografia:
2006 - The South Is Rising [demo]
2009 - ...of Mountains and Moonshine
2011 - I Carry the Fire [EP]

MA: https://www.metal-archives.com/bands/Th ... 3540290847
BC: https://seasonofmistcatalogue.bandcamp.com/music
GRINDCORE FOR LIFE
Endymion
Master Of Reality

Endymion 5 lata temu

Fajna płyta, dla mnie to skrzyżowanie Black Label Society oraz Pantery z najlepszych lat. Idealna dla tych, co lubią się poczuc czasem jak redneck i pobujać sie przy mocarnych riffach. Szkoda, że nich nie słychać o nowej płycie.

Wróć do „Metalownia”