Nasi południowi sąsiedzi mieli w swoich kazamatach owego czasu taki zespół, jak Buldok. Powstali w 1990 roku jako zespół RAC i mieli w Czechach taki sam status jak nasz rodzimy Honor. W 1992 roku zadebiutowali rewelacyjną płytą Patriot, w całości po czesku, która jak się później okaże, będzie najbrutalniejszą płytą zespołu. Po dwóch latach wydają za własną kasę !!! tak kurwa za własną kasę, w 1994 roku, drugą płytę Oheň & led, która była strasznie ciężko dostępna i została ponownie wydana w 1999 roku, już przez wytwórnię, a także w wersji angielskiej.
W 1997 roku ukazuje się album Triumf, który będzie ostatnim albumem w klimacie RAC. Kolejne dwa albumy, Creed Of Iron i Blood And Soil, to zmiana stylistyczna na patriotyczny rock, heavy. Obie płyty zaśpiewane po angielsku brzmią jak połączenie Death In June, Boyd'a Rice'a i klasycznego hard rock z heavy. Generalnie świetne, luźne granie z ciekawymi i ciągle aktualnymi tekstami. Byłem kiedyś na koncercie i był taki ogień na scenie, że miałem wszystkie ciuchy porozrywane, a na piwo nie mogłem patrzeć przez długi czas.
Skład:
Michal - Bass
Petr - Drums ex-Thodthverdthur
Tom Rex - Guitars ex-Thodthverdthur
Tom - Vocals Outsider, ex-Thodthverdthur, ex-Wolfheart
▼ Byli muzycy
Marek - Bass
Kolin - Drums
Hugo - Drums
Vonkollage - Guitars Dark Seal
Jarda - Guitars
Josef - Guitars