Ty mi nie pierdol tylko sie zdecyduj i gdzies pojedz.
No szkoda ale nie wspomniał. Za to powiedział, że każdemu zjebowi ze swastyką należy przeliczyć uzębienie.Pan Efilnikufesin pisze: ↑4 lata temuMam nadzieje ze wspomni cos o plakacie w pierwszym biciu 'To Mega Therion' i koledze Hajasza.
Napisales ze discogs pisza Ryski i ze ta strona jest slabo wiarygodna.
Ja to napisałemPan Efilnikufesin pisze: ↑4 lata temuNapisales ze discogs pisza Ryski i ze ta strona jest slabo wiarygodna.
Czy sie myle?
DSR 106
Celtic Frost (CH) - The Sign Of The Usurper - 6-tape box
Official 6-tape box with the first 4 classic releases + many rehearsal songs on two extra tapes from the Swiss metal legend CELTIC FROST.
Housed in a heavy luxurious matte black casewrapped box with silver hot foil stamped printing.
This box is strictly limited to 1000 handnumbered copies only and includes the 6 tapes, a massive booklet with many unseen pictures and tons of new liner notes and interviews, 4 posters and 4 postcards, a big shaped patch with the classic wing-logo and a regular patch with the box-cover, a big flag, a metal-pin and certificate.
The ultimate CELTIC FROST collection for all you maniacs out there!
Tape 1: Morbid Tales
Tape 2: Morbid Tales Rehearsal Session
Tape 3: Emperor's Return
Tape 4: To Mega Therion
Tape 5: Into The Pandemonium
Tape 6: Into The Pandemonium Recording Session Bonus Tracks
THIS IS METAL HISTORY!
To be released on October 31. 2020.
Pre-order:
https://darknessshallrise.de/
Kasety od dawna nie są już tańsze od cds, a jeszcze dodatkowo ostatnio są jakieś straszne problemy z dostawami i takie Caligari się żaliło że nie może kolorowych "shelli" kasetkowych ogarnąć przez najbliższe parę miechów. W DSR kasetki kosztują tak po 10 euro zwykle za sztukę, więc jak na box 6 z dodatkami to jakaś zaskakująca cena nie jest. 3 kasety około-De Mysteriisowe od DSR kosztowały chyba z 250 zeta. Nie, żebym to kupował, ale nie jest to jakaś strasznie z dupy cena.Ryszard pisze: ↑2 lata temu85 Ojro!!!!! Kurwa na dupy się rzewracają. Tyle samo wołali indianie południowoamerykańscy za box do Roots. LP box to tak ale kurwa kasety, ja lubię kasety, głównie dlatego że są tańsze niż CD. Po za tym ja lubię wszystkie te EPki jako osobności, nie komplikacje. Ale nie za 8 dych do chuja wafla. Jak metalowce to kupią...
A co w tym dziwnego, że stara technologia, która nie jest już powszechna, kosztuje więcej niż we właściwych sobie czasach? To chyba całkiem naturalne. Nie, żebym był zainteresowany, bo od dawna już właściwie nie korzystam z fizycznych nośników (pomijając dyski i pamięci zewnętrzne), a przy tym kolekcjonerskich zapędów też nie mam.
Sensu nie widzisz ale kasę wydajesz. Bez sensu.
Było jeszcze nieco inaczej - Noise chciało składaka nazwać Black Mass, ale Tomek Wojownik do nich podbił, że może jednak lepiej nazwać Death Metal i miał gotowe logo, bo wraz z Martinem prowadzili wtedy już zina o nazwie Death Metal właśnie i miał on to samo logo, co na okładce składanki Noise.deathwhore pisze: ↑3 lata temuBiorąc pod uwagę tematykę tekstów i muzykę Helloween i Dark Avenger, oraz samą muzykę Running Wild, to jednak mam dziwne wrażenie, że ja mam rację. A wiesz czemu? Bo ja mam zawsze rację. A tak poważniej, to uważam, że tytuł odnosi się w największym stopniu do bardziej obskurnej muzyki, wizerunku i tekstów Hellhammer niż pozostałych zespołów, czego potwierdzenie zresztą masz na plakacie który sam wkleiłeś.
https://www.triptykon.net/forum/viewtopic.php?p=10057#10057 pisze:(...) The "Death Metal" logo as featured on Noise Records "Death Metal" compilation was indeed designed by me, and it was the exact same logo as used by our fanzine. I sent it to Noise Records approximately in February 1984, after convincing Noise's owner to change the name of the compilation from "Black Mass" to "Death Metal".
The term "Death Metal" itself was not an invention by us. It had been used occasionally in the underground scene and in a couple of fanzines or so, around that same time (1983/1984). (...)
Podoba mi się geneza Tomka, rysiu myśli podobnie. Czyli Possessed, Death FAK JUyog pisze: ↑2 lata temuByło jeszcze nieco inaczej - Noise chciało składaka nazwać Black Mass, ale Tomek Wojownik do nich podbił, że może jednak lepiej nazwać Death Metal i miał gotowe logo, bo wraz z Martinem prowadzili wtedy już zina o nazwie Death Metal właśnie i miał on to samo logo, co na okładce składanki Noise.deathwhore pisze: ↑3 lata temuBiorąc pod uwagę tematykę tekstów i muzykę Helloween i Dark Avenger, oraz samą muzykę Running Wild, to jednak mam dziwne wrażenie, że ja mam rację. A wiesz czemu? Bo ja mam zawsze rację. A tak poważniej, to uważam, że tytuł odnosi się w największym stopniu do bardziej obskurnej muzyki, wizerunku i tekstów Hellhammer niż pozostałych zespołów, czego potwierdzenie zresztą masz na plakacie który sam wkleiłeś.
Tutaj Tomasz na ten temat pisze:
https://www.triptykon.net/forum/viewtopic.php?p=10057#10057 pisze:(...) The "Death Metal" logo as featured on Noise Records "Death Metal" compilation was indeed designed by me, and it was the exact same logo as used by our fanzine. I sent it to Noise Records approximately in February 1984, after convincing Noise's owner to change the name of the compilation from "Black Mass" to "Death Metal".
The term "Death Metal" itself was not an invention by us. It had been used occasionally in the underground scene and in a couple of fanzines or so, around that same time (1983/1984). (...)
Znalazles to info po roku i napisales 18 godzin temu.....yog pisze: ↑2 lata temuByło jeszcze nieco inaczej - Noise chciało składaka nazwać Black Mass, ale Tomek Wojownik do nich podbił, że może jednak lepiej nazwać Death Metal i miał gotowe logo, bo wraz z Martinem prowadzili wtedy już zina o nazwie Death Metal właśnie i miał on to samo logo, co na okładce składanki Noise.deathwhore pisze: ↑3 lata temuBiorąc pod uwagę tematykę tekstów i muzykę Helloween i Dark Avenger, oraz samą muzykę Running Wild, to jednak mam dziwne wrażenie, że ja mam rację. A wiesz czemu? Bo ja mam zawsze rację. A tak poważniej, to uważam, że tytuł odnosi się w największym stopniu do bardziej obskurnej muzyki, wizerunku i tekstów Hellhammer niż pozostałych zespołów, czego potwierdzenie zresztą masz na plakacie który sam wkleiłeś.
Tutaj Tomasz na ten temat pisze: