Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

Amesoeurs

brzask

Obrazek
Obrazek
Nie ma tematu to wstawimy - może komuś się spodoba lub po prostu odświeży.
Alcestowe gitary + szczypta postpunka i trochę kojących wokali Audrey Sylvain udzielającej się między innymi kiedyś w Peste Noire.
dyskografia:
Ruines humaines EP 2006
Valfunde / Amesoeurs Split 2007
Amesoeurs Full-length 2009
skład:
Fursy T. Bass, Guitars (2004, 2008-2009) Empyrium (live), ex-Phest, Les Discrets, ex-Alcest (live), ex-The Vision Bleak (live), ex-Pleasure of Mordor, ex-Sainpaul
Neige Bass, Guitars, Keyboards, Vocals (2004-2009), Drums (2004-2007) Alcest, Empyrium (live), ex-Old Silver Key, ex-Phest, ex-Dor Daedeloth, Zero, ex-Glaciation, ex-Lantlôs, ex-Mortifera, ex-Peste Noire, ex-Celestia (live), ex-Forgotten Woods, ex-Pleasure of Mordor, ex-Valfunde, ex-Emma Ruth Rundle (live), ex-Kælan Mikla (live), ex-Les Discrets (live), ex-Sylvaine (live), ex-Vampillia (live)
Audrey S. Bass, Piano, Vocals (female) (2004-2009) ex-Asphodèle, Malenuit, ex-Peste Noire, ex-Horns Emerging, ex-Valfunde, ex-Varsovie (live)
Winterhalter Drums (2007-2009) Alcest, Phobos, ex-Bahrrecht, ex-Glaciation, ex-Peste Noire, ex-Hexenauge (live), ex-Les Discrets

MA https://www.metal-archives.com/bands/Amesoeurs/46747
BC https://amesoeurs.bandcamp.com/
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE
Awatar użytkownika
DiabelskiDom
Moderator globalny

DiabelskiDom

Bardzo, bardzo dużo kiedyś słuchałem pełniaka oraz EPki. Świetny, nostalgiczno-miejski klimat a przede wszystkim zawsze strasznie podobał mi się głos Audrey (i ona sama, bo to bardzo, bardzo urocza babeczka), zarówno w Amesoeurs jak i w Pestkach, kiedy jeszcze biegała z Ludovicem do alkowy. Przede wszystkim śpiewany, ale w zamykającym kawałku z EPki jest chyba najlepszy fragment całej twórczości zespołu, kiedy utwór kończy się jej krzykiem. Jak miałem ten etap częstego słuchania tego projektu, to bez kitu miałem ciary w tamtym momencie. Doszukiwałem się tam kurewsko autentycznej, bezsilnej wściekłości.

Nie znam (albo słuchałem z doskoku, jednym uchem, czyli w sumie nie znam) splitu, ale zarówno Ruines Humaines i S/T bardzo sobie cenię i w sumie chyba sobie odświeżę, bo ciekawe jakby weszło dzisiaj. Ja bym muzę ansamblu określił mianem post-punka z black metalowym kwiatkiem w butonierce. Tylko tym takim bardziej depresiw, niż jakimkolwiek innym.
Panzer Division Nightwish
Awatar użytkownika
brzask
Tormentor

brzask

Obrazek
There's something growing in the trees__Through time war prevails____Wśród jeszcze żyjących kłamstw,
I think it's a different me
_______Thoughts fears cast aside_____Gnębiących ten Biały Ląd..
___Face the consequence alone
___With HONOUR - VALOUR - PRIDE